Εκτυπωτής γλυκών με δυνατότητα μεγάλης κλίμακας παραγωγής.
Πηγαίνοντας τη ζαχαροπλαστική ένα βήμα παραπέρα, εργαστήριο στο Λος Άντζελες, εκτυπώνει τρισδιάστατα γλυκά και σοκολάτες σε οποιοδήποτε σχήμα, από χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων μέχρι υπερήρωες.
Οι σεφ του ζαχαροπλαστείου, χρησιμοποιούν για την εκτύπωση την κλασική μέθοδο παραγωγής ζαχαρόπαστας, αναμειγνύοντας νερό, ζάχαρη και φυτικό άμυλο.
Σύμφωνα με το συνιδρυτή του «Sugar Lab», Kyle von Hasseln, το «ψηφιακό αρτοποιείο» διαθέτει τον πρώτο τρισδιάστατο εκτυπωτή τροφίμων με πιστοποίηση NSF, παγκοσμίως. Υποστηρίζεται επίσης πως είναι ο μοναδικός που λειτουργεί σε κλίμακα, με δυνατότητα εκτύπωσης χιλιάδων προϊόντων μέσα σε ένα βράδυ, ώστε να μπορούν να παραλαμβάνουν οι σεφ το πρωί.
Σύμφωνα με το Euronews, το ταξίδι του Hasseln στον κόσμο των δημιουργιών μαγειρικής ζάχαρης ξεκίνησε όταν ήταν φοιτητής στο Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής της Νότιας Καλιφόρνια. Αγόρασε έναν παραδοσιακό τρισδιάστατο εκτυπωτή και άρχισε να τον περιεργάζεται και να πειραματίζεται με συστατικά.
«Πρέπει πρώτα να δουλέψει κανείς με έναν σεφ και να έχει έναν στόχο, να ερευνήσει ποια συστατικά θέλει, να τα προμηθευτεί, να τα ανακατέψει, να τα δοκιμάσει πριν καν μπουν στον τρισδιάστατο εκτυπωτή και να καταλάβει τις δυνατότητές τους. Και μετά από την τρισδιάστατη εκτύπωση, υπάρχουν εκατομμύρια πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς με αυτό το αντικείμενο που θα παραχθεί», είπε ο Hasseln στο Euronews.
Ο Jonathan Solomon είναι ο επικεφαλής σεφ στο Sugar Lab και μοιράζεται το ίδιο πάθος. «Πραγματικά νιώθω ότι αρχίζω να δουλεύω για το μέλλον του φαγητού. Το μέλλον των επιδορπίων. Η μελλοντική τεχνολογία θα βρίσκεται μια μέρα στην κουζίνα όλων, όχι αύριο, αλλά νωρίτερα από ότι νομίζουμε», είπε.
Πηγή: Euronews