Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
21.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ο πρώτος τρισδιάστατος εκτυπωτής γλυκών με πιστοποίηση NSF

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΟ πρώτος τρισδιάστατος εκτυπωτής γλυκών με πιστοποίηση NSF
spot_img

Εκτυπωτής γλυκών με δυνατότητα μεγάλης κλίμακας παραγωγής.

Πηγαίνοντας τη ζαχαροπλαστική ένα βήμα παραπέρα, εργαστήριο στο Λος Άντζελες, εκτυπώνει τρισδιάστατα γλυκά και σοκολάτες σε οποιοδήποτε σχήμα, από χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων μέχρι υπερήρωες.

Οι σεφ του ζαχαροπλαστείου, χρησιμοποιούν για την εκτύπωση την κλασική μέθοδο παραγωγής ζαχαρόπαστας, αναμειγνύοντας νερό, ζάχαρη και φυτικό άμυλο.

Σύμφωνα με το συνιδρυτή του «Sugar Lab», Kyle von Hasseln, το «ψηφιακό αρτοποιείο» διαθέτει τον πρώτο τρισδιάστατο εκτυπωτή τροφίμων με πιστοποίηση NSF, παγκοσμίως. Υποστηρίζεται επίσης πως είναι ο μοναδικός που λειτουργεί σε κλίμακα, με δυνατότητα εκτύπωσης χιλιάδων προϊόντων μέσα σε ένα βράδυ, ώστε να μπορούν να παραλαμβάνουν οι σεφ το πρωί.

Σύμφωνα με το Euronews, το ταξίδι του Hasseln στον κόσμο των δημιουργιών μαγειρικής ζάχαρης ξεκίνησε όταν ήταν φοιτητής στο Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής της Νότιας Καλιφόρνια. Αγόρασε έναν παραδοσιακό τρισδιάστατο εκτυπωτή και άρχισε να τον περιεργάζεται και να πειραματίζεται με συστατικά.

«Πρέπει πρώτα να δουλέψει κανείς με έναν σεφ και να έχει έναν στόχο, να ερευνήσει ποια συστατικά θέλει, να τα προμηθευτεί, να τα ανακατέψει, να τα δοκιμάσει πριν καν μπουν στον τρισδιάστατο εκτυπωτή και να καταλάβει τις δυνατότητές τους. Και μετά από την τρισδιάστατη εκτύπωση, υπάρχουν εκατομμύρια πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς με αυτό το αντικείμενο που θα παραχθεί», είπε ο Hasseln στο Euronews.

 Ο Jonathan Solomon είναι ο επικεφαλής σεφ στο Sugar Lab και μοιράζεται το ίδιο πάθος. «Πραγματικά νιώθω ότι αρχίζω να δουλεύω για το μέλλον του φαγητού. Το μέλλον των επιδορπίων. Η μελλοντική τεχνολογία θα βρίσκεται μια μέρα στην κουζίνα όλων, όχι αύριο, αλλά νωρίτερα από ότι νομίζουμε», είπε.

Πηγή: Euronews

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Απάτη τροφίμων: Πως μας πλασάρουν Ιαπωνική τσιπούρα για… φαγκρί! Πως μπορούμε να τα ξεχωρίζουμε

Το πελαγίσιο φαγκρί της μεσογείου Pargus pargus θεωρείται πολύ πιο ποιοτικό ψάρι και πιο ακριβό από την κόκκινη ιαπωνική τσιπούρα και η παραπλάνηση πάει σύννεφο!

Απαγορευμένο φυτοφάρμακο σε ελληνικό ελαιόλαδο: Η απάντηση της GAEA στο cibum

H GAEA λήγει τη συνεργασία με το ελαιοτριβείο - "Κυνήγι" για να εντοπιστεί ο αγρότης/ελαιοπαραγωγός - Μετά τη Δανία και τη Ρουμανία, το ελληνικό ελαιόλαδο GAEA αποσύρεται και από Νορβηγία και Γερμανία.

Ακρυλαμίδιο στο ψωμί: Πως σχηματίζεται η επικίνδυνη ουσία και πως να την αποφύγετε

Το ψωμί περιέχει αισθητά λιγότερο ακρυλαμίδιο από πατάτες και πατατάκια, αλλά λόγω του υψηλού ποσοστού κατανάλωσής του είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συνεισφέρουν στην καθημερινή πρόσληψη της καρκινογόνου ουσίας.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα