Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Όχι τρόφιμα με ζύμωση, σάλτσες και αλκοόλ πριν τον ύπνο σε περιόδους καύσωνα, προτείνει ειδικός

ΑρχικήΝέαΌχι τρόφιμα με ζύμωση, σάλτσες και αλκοόλ πριν τον ύπνο σε περιόδους καύσωνα, προτείνει ειδικός
spot_img

Τι προτείνει ειδικός στον ύπνο για τις πολύ ζεστές περιόδους του καλοκαιριού.

Eίναι καλοκαίρι. Ζεσταίνεστε και αποφασίζετε να κοιμηθείτε “μόνο με το άρωμά σας”, όπως έλεγε και η ηθοποιός Marilyn Monroe. Έτσι θα ανακουφιστείτε από τη ζέστη, σωστά;

Λάθος!

Αν και ο γυμνός ύπνος μπορεί να φαίνεται σαν ο προφανής τρόπος να δροσιστείτε σε ένα κύμα καύσωνα, η ψυχολόγος Suzy Reading από το Ηνωμένο Βασίλειο προειδοποιεί ότι η πρακτική αυτή μάλλον κουραστική θα αποβεί.

«Δεν θα συνιστούσα να κοιμάστε γυμνοί, γιατί ο ιδρώτας μαζεύεται στο δέρμα σου αντί να απορροφάται από τις ίνες των ρούχων σου και να δροσίζει», είπε στη βρετανική εταιρεία κλινοσκεπασμάτων Kudd.ly.

Αντίθετα, η ψυχολόγος συμβουλεύει να φοράτε «ευάερα, ελαφριά ρούχα από φυσικές ίνες», προτείνοντας βαμβάκι, μετάξι, ευκάλυπτο ή μπαμπού, κατά προτίμηση σε πιο ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις.

Υπάρχουν επίσης γεύματα που πρέπει να αποφεύγετε εάν θέλετε μια καλή νυχτερινή ξεκούραση, γιατί και ο ύπνος περνά από το στομάχι.

Σύμφωνα με την Reading, πρέπει να αποφεύγετε τροφές που είναι πικάντικες ή πλούσιες σε λιπαρά, καθώς θα αυξήσουν τη θερμοκρασία του σώματος.

«Να είστε προσεκτικοί με τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση όπως το teriyaki ή η σάλτσα σόγιας, το τόφου και το miso, καθώς και τα εσπεριδοειδή, τα αλλαντικά και τα παλαιωμένα τυριά», εξηγεί.

Όσο για το ποτό το βράδυ, τα νέα δεν είναι καλά, γιατί το αλκοόλ μειώνει την ποιότητα του ύπνου και προκαλεί «μικροξυπνήματα» (συχνή αφύπνιση), που μπορεί να σας κάνουν να αισθάνεστε εξουθενωμένοι το πρωί.

Εάν μοιράζεστε ένα κρεβάτι με κάποιο σύντροφο, ξεχωριστά καλύμματα θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν ότι θα κοιμάστε άνετα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποιο είναι το ποιο νοθευμένο έλαιο – Στοιχεία Ευρωπαϊκού RASFF των τελευταίων 24 ετών

Ανάλυση των κοινοποιήσεων RASFF της ΕΕ από το 1999 έως το 2023 για κινδύνους από λίπη και έλαια.

ΕΕ: Οι αλλαγές σε ετικέτες και ισχυρισμούς υγείας στα τρόφιμα μέχρι το 2027

Η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις συστάσεις που διατυπώθηκαν στην ειδική έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου για την επισήμανση των τροφίμων στην ΕΕ.

Γιατί μας αρέσει να τρώμε με τα χέρια;

Γιατί το φαγητό με τα χέρια είναι κάτι περισσότερο από μια απλή παράδοση
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο