ΑρχικήΝέαΌχι τρόφιμα με ζύμωση, σάλτσες και αλκοόλ πριν τον ύπνο σε περιόδους...

Όχι τρόφιμα με ζύμωση, σάλτσες και αλκοόλ πριν τον ύπνο σε περιόδους καύσωνα, προτείνει ειδικός

2 λεπτά ανάγνωσης

Τι προτείνει ειδικός στον ύπνο για τις πολύ ζεστές περιόδους του καλοκαιριού.

Eίναι καλοκαίρι. Ζεσταίνεστε και αποφασίζετε να κοιμηθείτε “μόνο με το άρωμά σας”, όπως έλεγε και η ηθοποιός Marilyn Monroe. Έτσι θα ανακουφιστείτε από τη ζέστη, σωστά;

- Advertisement -

Λάθος!

Αν και ο γυμνός ύπνος μπορεί να φαίνεται σαν ο προφανής τρόπος να δροσιστείτε σε ένα κύμα καύσωνα, η ψυχολόγος Suzy Reading από το Ηνωμένο Βασίλειο προειδοποιεί ότι η πρακτική αυτή μάλλον κουραστική θα αποβεί.

- Advertisement -

«Δεν θα συνιστούσα να κοιμάστε γυμνοί, γιατί ο ιδρώτας μαζεύεται στο δέρμα σου αντί να απορροφάται από τις ίνες των ρούχων σου και να δροσίζει», είπε στη βρετανική εταιρεία κλινοσκεπασμάτων Kudd.ly.

Αντίθετα, η ψυχολόγος συμβουλεύει να φοράτε «ευάερα, ελαφριά ρούχα από φυσικές ίνες», προτείνοντας βαμβάκι, μετάξι, ευκάλυπτο ή μπαμπού, κατά προτίμηση σε πιο ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις.

- Advertisement -

Υπάρχουν επίσης γεύματα που πρέπει να αποφεύγετε εάν θέλετε μια καλή νυχτερινή ξεκούραση, γιατί και ο ύπνος περνά από το στομάχι.

Σύμφωνα με την Reading, πρέπει να αποφεύγετε τροφές που είναι πικάντικες ή πλούσιες σε λιπαρά, καθώς θα αυξήσουν τη θερμοκρασία του σώματος.

«Να είστε προσεκτικοί με τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση όπως το teriyaki ή η σάλτσα σόγιας, το τόφου και το miso, καθώς και τα εσπεριδοειδή, τα αλλαντικά και τα παλαιωμένα τυριά», εξηγεί.

Όσο για το ποτό το βράδυ, τα νέα δεν είναι καλά, γιατί το αλκοόλ μειώνει την ποιότητα του ύπνου και προκαλεί «μικροξυπνήματα» (συχνή αφύπνιση), που μπορεί να σας κάνουν να αισθάνεστε εξουθενωμένοι το πρωί.

Εάν μοιράζεστε ένα κρεβάτι με κάποιο σύντροφο, ξεχωριστά καλύμματα θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν ότι θα κοιμάστε άνετα.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

«STABILIZED»: Η νέα ετικέτα και η νέα προσέγγιση που προτείνονται για τη λιστέρια στα έτοιμα τρόφιμα – Του Ν. Γδοντέλη

Η λιστερίωση αυξάνεται στην Ευρώπη και οι επιστήμονες προτείνουν νέα επισήμανση για ασφαλέστερα έτοιμα τρόφιμα, την ώρα που τίθενται σε εφαρμογή αυστηρότεροι κανόνες για τη Listeria monocytogenes.

Ελληνικό ελαιόλαδο: Διατηρείται η εξαίρεση για τις στερόλες στην ποικιλία Κορωνέικη – Τι αλλάζει για παραγωγούς και εξαγωγές

Το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας διατήρησε το όριο των 800 mg/kg για τις ολικές στερόλες στα μονοποικιλιακά εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα Κορωνέικης, χωρίς χρονικό περιορισμό μέχρι να ολοκληρωθούν οι επιστημονικές μελέτες.

Παράσιτα στα τρόφιμα: 171 εκατ. λοιμώξεις και 33.800 θάνατοι παγκοσμίως το 2021 σύμφωνα με τον ΠΟΥ

Νέα μελέτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, καταγράφει το παγκόσμιο φορτίο από 14 παρασιτικά νοσήματα που μεταδίδονται μέσω τροφίμων και τις γεωγραφικές περιοχές με τη μεγαλύτερη επιβάρυνση