Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
18.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι Ιταλοί φοβούνται το… ελληνικό ακτινίδιο

ΑρχικήΝέαΟι Ιταλοί φοβούνται το… ελληνικό ακτινίδιο
spot_img

cibum team

Ευοίωνες είναι οι διεθνείς προοπτικές φέτος για το ελληνικό ακτινίδιο.

 Μάλιστα, με την ελληνική παραγωγή ακτινιδίου απασχολείται με άρθρο της η ιταλική εφημερίδα Corriere Ortofrutticolo, η οποία ειδικεύεται στον τομέα των φρούτων και λαχανικών.

 «Αναμένεται μια περισσότερο από θετική χρονιά για το ελληνικό ακτινίδιο», ξεκινά το άρθρο, τονίζοντας επίσης πως «η Ελλάδα αποδεικνύεται ένας ολοένα και πιο δεινός ανταγωνιστής για την Ιταλία, χρόνο με τον χρόνο. Ακόμα περισσότερο φέτος, όπου αναμένονται μεγαλύτεροι όγκοι, καλή ποιότητα προϊόντων και ενθαρρυντικές προοπτικές στον τομέα των εξαγωγών για τον ελληνικό τομέα».

 Επικαλούμενο το ψηφιακό περιοδικό Agrotypos και την δήλωση του Ζήση Μανώση, Προέδρου της Zeus Kiwi “η χρονιά υπόσχεται να είναι πολύ καλή. Συνολικά, η παραγωγή στη χώρα θα είναι υψηλότερη από πέρυσι χάρη στην έναρξη λειτουργίας νέων φυτειών”. 

 Σημειωτέον, και σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Μανώση «το καλό επίπεδο ποιότητας αν και τα μεγέθη αναμένονται μικρότερα από το συνηθισμένο λόγω των υψηλών θερμοκρασιών του καλοκαιριού»..

 Όπως γνωρίζουν οι ειδικοί, υπάρχουν διάφορα είδη ακτινιδίων, και η ποιότητα Hayward “παραμένει ο άξονας εργασίας για την Ελλάδα”. Σε αυτό το σημείο το άρθρο τονίζει πως η Ελλάδα “όπως και άλλες χώρες, έχει ακριβείς ρυθμίσεις για το ημερολόγιο της εμπορίας” εφόσον ο νόμος “ορίζει την ημερομηνία έναρξης της συγκομιδής για ολόκληρη τη χώρα στις 15 Οκτωβρίου και την ημερομηνία έναρξης των πωλήσεων στην εγχώρια αγορά την 1η Νοεμβρίου” κατά την οποία “πρέπει να πληρούνται αυστηρά πρότυπα ωρίμανσης φρούτων”.

 Υπάρχουν και άλλες ποιότητες ακτινιδίου που ωριμάζουν νωρίτερα από την Hayward και «παράγουν πολύ χαμηλότερο όγκο, αλλά πρέπει επίσης να πληρούν κατάλληλα χαρακτηριστικά ωρίμανσης». 

 Σημαντική και η αναφορά στο πρόβλημα της παρανομίας. Σε ορισμένες περιοχές, σύμφωνα με το ιταλικό μέσο ενημέρωσης, πραγματοποιούνται παράνομες συλλογές. «Πρώιμες συγκομιδές προϊόντων που θα μπορούσαν να δυσφημίσουν το ελληνικό ακτινίδιο στις ξένες αγορές και έτσι να θέσουν σε κίνδυνο τις μελλοντικές εξαγωγές», προειδοποιεί.

 Το άρθρο κλείνει με μια καλή είδηση για την Ελλάδα, λέγοντας πως για το ελληνικό ακτινίδιο «φέτος οι προοπτικές στις διεθνείς αγορές είναι θετικές. Η μείωση της παραγωγής σε ορισμένες χώρες, όπως η ίδια η Ιταλία, και η καλή ζήτηση από τις διεθνείς αγορές, η οποία αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται, οδηγούν σε προβλέψεις ικανοποιητικών τιμών».

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα