Μετάβαση στο περιεχόμενο
Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου, 2025
5.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι μισοί καταναλωτές αφήνουν το φαγητό εκτός ψυγείου!

ΑρχικήΝέαΟι μισοί καταναλωτές αφήνουν το φαγητό εκτός ψυγείου!
spot_img

Τα ευρήματα έρευνας στην οποία συμμετέχουν 2.000 καταναλωτές κάθε μήνα.

Το Consumer Insights Tracker αποτελεί μια μηνιαία διαδικτυακή έρευνα που διεξάγεται για λογαριασμό του Οργανισμού Τυποποίησης Τροφίμων (FSA) και παρακολουθεί τις στάσεις και τη συμπεριφορά των καταναλωτών άνω των 16 ετών στην Αγγλία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία σε θέματα που σχετίζονται με τα τρόφιμα.

- Advertisement -

Στην έρευνα συμμετέχουν περίπου 2.000 καταναλωτές κάθε μήνα, ενώ εξετάζονται ζητήματα όπως η διαθεσιμότητα και η οικονομική προσιτότητα των τροφίμων, οι ανησυχίες των καταναλωτών, η εμπιστοσύνη στην αλυσίδα εφοδιασμού και η αξιολόγηση του FSA ως ρυθμιστικού φορέα.

Τον Δεκέμβριο του 2024, το 26% των καταναλωτών εξέφρασε ανησυχία για το αν θα έχει τη δυνατότητα να αγοράσει τρόφιμα, ποσοστό αυξημένο από το 20% που είχε καταγραφεί τον Αύγουστο του ίδιου έτους.

Σημαντική μεταβολή σημειώθηκε και στις συνήθειες εξοικονόμησης ενέργειας, ιδιαίτερα μεταξύ των ατόμων ηλικίας 16-34 ετών, με το 24% να αναφέρει ότι είχε απενεργοποιήσει ένα ψυγείο ή καταψύκτη που περιείχε τρόφιμα, σε σύγκριση με μόλις 11% τον Δεκέμβριο του 2023. Αντίθετα, στις ηλικιακές ομάδες 35-54 και 55+, δεν διαπιστώθηκαν σημαντικές αλλαγές στις συνήθειες εξοικονόμησης ενέργειας.

Οι τιμές των τροφίμων, τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα και η διατροφική φτώχεια συνεχίζουν να αποτελούν τις κυριότερες ανησυχίες των καταναλωτών, με τα αντίστοιχα ποσοστά να διαμορφώνονται στο 87%, 79% και 74% αντίστοιχα.

Η εμπιστοσύνη στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων παρέμεινε σταθερή στο 60%, όπως είχε καταγραφεί και τους προηγούμενους δύο μήνες, ενώ συνολικά δεν υπήρξαν σημαντικές διακυμάνσεις από τον Νοέμβριο του 2023. Αναφορικά με τον FSA, το ποσοστό όσων δήλωσαν ότι τον εμπιστεύονται αυξήθηκε από 56% τον Σεπτέμβριο του 2024 σε 61% τον Οκτώβριο και 63% τον Νοέμβριο, αλλά μειώθηκε στο 57% τον Δεκέμβριο.

Όσον αφορά τις συνήθειες αποθήκευσης φαγητού κατά την εορταστική περίοδο ή άλλες ειδικές περιστάσεις, σχεδόν οι μισοί καταναλωτές (45%) δήλωσαν ότι αφήνουν το φαγητό εκτός ψυγείου για αρκετές ώρες μετά το σερβίρισμα, ενώ το 27% παραδέχτηκε ότι αποθηκεύει τρόφιμα που κανονικά θα έπρεπε να διατηρούνται στο ψυγείο σε ένα δροσερό μέρος, λόγω έλλειψης χώρου.

Τα πλήρη δεδομένα της έρευνας δημοσιεύονται στον ιστότοπο data.food.gov.uk.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τροφικές δηλητηριάσεις από μπαχαρικά – Ποιο είναι το πιο μολυσμένο – Πως να προστατευτείτε

Ένας παραγνωρισμένος αλλά σοβαρός κίνδυνος μπορεί να κρύβεται στα βαζάκια με τα μπαχαρικά

Πίνετε αναψυκτικά διαίτης; Νέα μελέτη επισημαίνει τον κίνδυνο για καρδιακά νοσήματα και εγκεφαλικά από δημοφιλές γλυκαντικό

Το δημοφιλές τεχνητό γλυκαντικό, που προκαλεί αύξηση της ινσουλίνης και οδηγεί σε φλεγμονή των αιμοφόρων αγγείων

Τρώτε από πλαστικά πιάτα και δοχεία; Νέα μελέτη δείχνει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία

Υπάρχουν πάνω από 20.000 χημικές ουσίες που μπορούν να απελευθερωθούν από το πλαστικό
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα