ΑρχικήΝέαΟι πιο "παράνομες" κατεψυγμένες γαρίδες βρέθηκαν στον Πειραιά – Είχαν 200 κιλά...

Οι πιο “παράνομες” κατεψυγμένες γαρίδες βρέθηκαν στον Πειραιά – Είχαν 200 κιλά κοκαΐνης

2 λεπτά ανάγνωσης

Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται πως οι έμποροι ναρκωτικών χρησιμοποιούν τη βιομηχανία τροφίμων για τη λαθραία μεταφορά παράνομων ουσιών.

Μετά τις μπανάνες τα ντόνατς (πασπαλισμένα με κοκαΐνη), τα κρεμμύδια και τα ψάρια, τώρα  αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών  εντόπισαν πάνω από 200 κιλά κοκαΐνης στο Λιμάνι του Πειραιά.

Τα ναρκωτικά βρέθηκαν σε κοντέινερ που είχαν ξεκινήσει από χώρα της Λατινικής Αμερικής. Σύμφωνα με πληροφορίες τα κοντέινερ στα οποία είχαν κρύψει τα ναρκωτικά, είχαν μέσα κατεψυγμένες γαρίδες. Πρόκειται για εγκληματική οργάνωση, διεθνικού χαρακτήρα, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση από τη Λατινική Αμερική σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης. Η μεταφορά τους γινόταν διά θαλάσσης και αποκρύπτονταν σε εμπορευματοκιβώτια (container) για την περαιτέρω εισαγωγή και διακίνησή τους σε ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας, με σκοπό να αποκομίσουν παράνομα κέρδη μεγάλου ύψους.

- Advertisement -

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί συνολικά τέσσερα άτομα, δύο Έλληνες και δύο Αλβανοί.

Ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων Ελλήνων είχε ξανά συλληφθεί το 2012 στην Κόστα Ρίκα για μεταφορά όπλων. Τότε είχε εκδοθεί στις ΗΠΑ όπου εξέτισε ποινή φυλάκισης καθώς υπήρχε σε βάρος του ένταλμα για βοήθεια σε τρομοκρατική οργάνωση της Κολομβίας. Σύμφωνα με πληροφορίες θα μετέφερε τα όπλα και για αντάλλαγμα θα έπαιρνε κόκαινη.Ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων Αλβανών είχε, επίσης, ξανά συλληφθεί καθώς είχε εντοπιστεί με το ναρκωτικό των τζιχαντιστών.
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η έρευνα είναι σε εξέλιξη και ότι γίνεται επιχείρηση, μετά από σχετικές πληροφορίες, για τον εντοπισμό άλλων 100 κιλών κοκαΐνης.

- Advertisement -

 Οι έμποροι ναρκωτικών παγκοσμίως, χρησιμοποιούν τη βιομηχανία τροφίμων ως μέσο για τη λαθραία μεταφορά των ουσιών. Συχνά έχουν εντοπιστεί ναρκωτικά «ντυμένα» κρεμμύδια, ναρκωτικά μέσα σε τροφές για σκύλους, ντόνατς που αντί για ζάχαρη ήταν πασπαλισμένα με κοκαΐνη, ναρκωτικά μέσα σε καρπούζια και ανανάδες ακόμα και μέσα σε νεκρό κατεψυγμένο καρχαρία.  Αλλά το πιο συχνό μέσο μεταφοράς παράνομων ουσιών είναι οι μπανάνες. Πολύ συχνή δε είναι τον τελευταίο καιρό η μεταφορά ναρκωτικών που είναι κρυμμένα μέσα σε σακίδια μεταφοράς γευμάτων delivery.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Κιμάς πίσω από τραγωδία με 10 νεκρούς – Καμπανάκι για τις πρακτικές και τα πρόστιμα στα ελληνικά σουπερμάρκετ

Δέκα θάνατοι από STEC O157:H7 στο Βέλγιο και αλλεπάλληλα πρόστιμα για τη διαχείριση κιμά στην Ελλάδα.

Μπισκότα: Μελέτη εντόπισε σε όλα τα δείγματα ακρυλαμίδιο, ουσία με πιθανές καρκινογόνες επιδράσεις – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Η μελέτη εντόπισε ακρυλαμίδιο σε όλα τα δείγματα και συνύπαρξη πολλών διαφορετικών μυκοτοξινών σχεδόν στο σύνολο των προϊόντων.

Γνωστά πατατάκια σε μεγάλα σούπερ μάρκετ: Επιστημονική ανάλυση και αξιολόγηση κινδύνου 30 προϊόντων από διεθνείς μάρκες

Τι έδειξαν οι αναλύσεις 30 εμπορικών σνακ πατάτας για γλυκοαλκαλοειδή, κατανάλωση και πιθανό κίνδυνο για παιδιά.