Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023
13.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι προσωπικές αξίες και ο σκοπός της ζωής καθορίζουν την κατανάλωση αλκοόλ για τους φοιτητές

ΑρχικήΝέαΟι προσωπικές αξίες και ο σκοπός της ζωής καθορίζουν την κατανάλωση αλκοόλ για τους φοιτητές
spot_img

Συνδέονται οι προσωπικές αξίες  των φοιτητών με την κατανάλωση αλκοόλ; Η απάντηση είναι, ναι!

Οι περιβόητη φοιτητική ζωή είναι άμεσα συνυφασμένη με το αλκοόλ και την ευρεία κατανάλωσή του. Πώς επηρεάζει, όμως, αυτή η διαδεδομένη τάση την επιθυμία τους για αλκοόλ και ποιος παράγοντας επηρεάζει την ποσότητα κατανάλωσής του;

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, το Πανεπιστήμιο Columbia και το Dartmouth College, με τη βοήθεια λειτουργικής τεχνολογίας σάρωσης MRI (fMRI),  εξέτασαν τη σχέση της λαχτάρας για αλκοόλ και της κατανάλωσης αλκοόλ.

Οι επιστήμονες προσπάθησαν να αποτυπώσουν τη συμπεριφορά και τις στάσεις 54 υγιών φοιτητών, με καθημερινές έρευνες κατά τη διάρκεια ενός μήνα. Καθημερινά γίνονταν ερωτήσεις στους φοιτητές σχετικά με το πόσο ήθελαν να πιούν αλκοόλ, αλλά και το σκοπό της ζωής τους.

Οι εθελοντές φοιτητές έλαβαν επίσης σαρώσεις εγκεφάλου fMRI, οι οποίες έδωσαν μια εικόνα σε πραγματικό χρόνο της εγκεφαλικής τους δραστηριότητας ενώ ήταν εκτεθειμένοι σε ενδείξεις αλκοόλ, όπως φωτογραφίες από μπύρα, κρασί και ποτό ή φωτογραφίες από πάρτι.

Αυτό που διαπίστωσαν είναι αρκετά ενδιαφέρον, όχι μόνο ως προς την κατανάλωση αλκοόλ αυτή καθαυτή, αλλά και για την κατανόηση του τρόπου σκέψης των φοιτητών. Ανακάλυψαν πως όσοι διέθεταν ένα σκοπό για τη ζωή και το μέλλον τους έτειναν να έχουν λιγότερη τάση προς την υπερκατανάλωση αλκοόλ.  

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Η επικεφαλής συγγραφέας Yoona Kang, διευθύντρια έρευνας του Communication Neuroscience Lab στο Penn’s Annenberg School for Communication, αναφέρει πως οι προσωπικές αξίες και τα κίνητρα των ανθρώπων έχουν ισχυρές επιπτώσεις στη συμπεριφορά τους. Άλλωστε, προηγούμενη έρευνα είχε διαπιστώσει πως οι μεγάλοι και επίμονοι στόχοι στη ζωή ενός ανθρώπου μπορεί να οδηγήσουν στην υιοθέτηση μιας πιο υγιεινής συμπεριφοράς, συμπεριλαμβανομένης της ψυχικής υγείας, καθώς οι άνθρωποι αισθάνονταν λιγότερη μοναξιά.

Αυτό το εύρημα ανοίγει την πόρτα στην ανακάλυψη νέων στρατηγικών για το πώς να περιοριστεί η κατανάλωση αλκοόλ σε παγκόσμια βάση.  

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img

Must read

Προσοχή: Επικίνδυνη βελγική σοκολάτα πωλείται από δεκάδες καταστήματα στη Ελλάδα

Βελγικός κολοσσός σοκολάτας ανακαλεί δύο προϊόντα Cachet λόγω υψηλής περιεκτικότητας αφλατοξινών.

1821: Πως η κλεφτουριά πολεμούσε τον Τούρκο αλλά και τη Salmonella

Πώς κατάφερναν να επιβιώσουν και μάλιστα να πολεμούν με σθένος οι ορεσίβιοι αγωνιστές του ‘21, οι κλέφτες και οι αρματoλοί; Τι μεθόδους χρησιμοποιούσαν για να μην δηλητηριάζονται από τα φαγητά που έτρωγαν στα βουνά;
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα