Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
19.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι βασικές διαφορές μεταξύ μπέρμπον, σκωτσέζικου ουίσκι και απλού ουίσκι

ΑρχικήΝέαΟι βασικές διαφορές μεταξύ μπέρμπον, σκωτσέζικου ουίσκι και απλού ουίσκι
spot_img

Πώς να ξεχωρίζετε 3 από τα βασικότερα είδη ουίσκι που υπάρχουν.

Ουίσκι, σκωτσέζικο, μπέρμπον, σε κάποιον που δεν είναι γνώστης του ποτού, όλα αυτά φαντάζουν τα ίδια. Ήρθε, όμως, η ώρα να μάθουμε να ξεχωρίζουμε τις διαφορές τους.

Μπέρμπον (bourbon)

Το όνομα bourbon προέρχεται στην πραγματικότητα από μια περιοχή γνωστή ως Old Bourbon, γύρω από τη σημερινή κομητεία Bourbon, στο Κentucky των ΗΠΑ.

Η παρασκευή μπέρμπον απαιτεί το ουίσκι να πληροί αυστηρά κριτήρια. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Mental Floss, για να ονομαστεί μπέρμπον ένα ουίσκι, ο πολτός του, δηλαδή το μείγμα των κόκκων από το οποίο αποστάζεται το προϊόν, πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 51% καλαμπόκι. Ο υπόλοιπος πολτός συνήθως γεμίζεται με βυνοποιημένο κριθάρι και σίκαλη ή σιτάρι.

Στη συνέχεια, ο πολτός πρέπει να αποσταχθεί σε ποσότητα 80% αλκοόλ ή λιγότερο και να μπει στο βαρέλι, φτάνοντας την περιεκτικότητα περίπου 62,5% σε αλκοόλ. Επίσης, δεν πρέπει να περιέχει πρόσθετα. Τέλος, το απόσταγμα πρέπει να παλαιωθεί σε νέο απανθρακωμένο δρύινο βαρέλι. 

Η διαφορά του σκωτσέζικου ουίσκι με ουίσκι και μπέρμπον

Η κύρια διαφορά μεταξύ σκωτσέζικου ουίσκι και απλού ουίσκι είναι γεωγραφική, αλλά περιλαμβάνει, επίσης, διαφορές σε ορισμένα συστατικά. Το σκωτσέζικο είναι ουίσκι παρασκευάζεται στη Σκωτία, ενώ το ουίσκι δεν έχει γεωγραφικό περιορισμό. Επιπλέον, το σκωτσέζικο ουίσκι παρασκευάζεται κυρίως από βυνοποιημένο κριθάρι, ενώ το μπέρμπον αποστάζεται από καλαμπόκι. 

Tennessee και Jack Daniel’s: τι θεωρούνται;

Σε αντίθεση με το τι πιστεύουν οι περισσότεροι, το Tennessee και το Jack Daniel’s δεν είναι μπέρμπον. Η διαφορά των δύο με το μπέρμπον είναι στην απόσταξη. Χαρακτηριστικά, το περιεχόμενο του Tennessee φιλτράρεται μέσω κάρβουνου σφενδάμου, σε αντίθεση με τη διαδικασία για το μπέρμπον που είδαμε παραπάνω. Αυτό το φιλτράρισμα είναι γνωστό ως Lincoln County Process και είναι αυτό που διακρίνει το ουίσκι Tennessee από το μέσο bourbon

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο