Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
16.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι Vegan εναλλακτικές λύσεις κρέατος που ωφελούν το μικροβίωμα του εντέρου – νέα μελέτη

ΑρχικήΝέαΟι Vegan εναλλακτικές λύσεις κρέατος που ωφελούν το μικροβίωμα του εντέρου - νέα μελέτη
spot_img

cibum team

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν πιο υγιεινές και πιο ηθικές εναλλακτικές λύσεις στο κρέας, όμως πολλοί αποδοκιμάζουν τα vegan μπιφτέκια επειδή τα θεωρούν «εξαιρετικά επεξεργασμένα»

Μια πρόσφατα δημοσιευμένη μελέτη διερεύνησε τις επιπτώσεις των vegan εναλλακτικών του κρέατος στο μικροβίωμα του εντέρου. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δύο ομάδες ανθρώπων, με τη μία ομάδα έχει εντολή να αντικαταστήσει την εβδομαδιαία πρόσληψη κρέατος με φυτικές εναλλακτικές λύσεις.

Το αποτέλεσμα ήταν ότι πως όσοι έτρωγαν τις vegan επιλογές είχαν αύξηση των μικροβίων που παράγουν βουτυρικό άλας. Οι ειδικοί υγείας αναφέρουν ότι αυτό είναι καλό για το σώμα, καθώς βοηθά στην πρόληψη ασθενειών.

Ο επιστήμονας Miguel Toribio-Mateas, Λέκτορας της Επιστήμης του Μικροβιώματος στο LSBU,  βρίσκεται πίσω από την ιδέα αυτής της μελέτης, η οποία ήταν ότι πολλοί άνθρωποι βλέπουν τις εναλλακτικές λύσεις φυτικού κρέατος ως εξαιρετικά επεξεργασμένες και «χαμηλής ποιότητας», παρά το γεγονός ότι πολλοί επίσης επιθυμούν να κινηθούν προς τις δίαιτες χωρίς κρέας.

Ο Toribio-Mateas όπως δήλωσε στο Plant Based News, ήθελε να μάθει τι συμβαίνει με τα μικροβιώματα του εντέρου των flexitarians (ημιχορτοφάγων) που καταναλώνουν τα έτοιμα για κατανάλωση προϊόντα σε σύγκριση με τους κρεατοφάγους. Το μικροβίωμα παίζει σημαντικό ρόλο βοηθώντας στον έλεγχο της πέψης και ωφελώντας το ανοσοποιητικό σύστημα.

Γράφοντας στο Instagram, είπε: «Το πήρα υπόψη μου ότι τα φυτικά υποκατάστατα του κρέατος είχαν κακή φήμη και χάρηκα που είδα τα αποτελέσματα γιατί… οι εναλλακτικές λύσεις κρέατος είναι εδώ για να μείνουν και μπορούν να παίξουν ρόλο ως μέρος μιας υγιούς ισορροπημένης διατροφής».

Οι 39 συνολικά συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες κατά τη διάρκεια της μελέτης που διήρκεσε ένα μήνα. Οι συμμετέχοντες στην πρώτη ομάδα κλήθηκαν να αντικαταστήσουν το κρέας με τις vegan εναλλακτικές για πέντε γεύματα την εβδομάδα κατά μέσο όρο. Ενώ οι δεύτεροι προχώρησαν με τη συνήθη διατροφή τους που περιελάμβανε κρέας και γαλακτοκομικά.

Υπάρχει  «σαφής έλλειψη» πληροφοριών σχετικά με τα οφέλη των προϊόντων vegan κρέατος, υποστηρίζει ο Toribio-Mateas.

«Υποστηρίζουμε ότι η απλή βιομηχανική επεξεργασία συστατικών φυτικής προέλευσης δεν καθιστά ένα προϊόν υπερεπεξεργασμένο a priori», ​​προσθέτει.

 Η διάσημη vegan επαγγελματίας υγείας, η Δρ Gemma Newman επαίνεσε τη μελέτη, επειδή υποδηλώνει «θετική αλλαγή στον πληθυσμό των βακτηρίων του εντέρου» μεταξύ των συμμετεχόντων. Επιπλέον, συστατικά όπως η ρίζα κιχωρίου, το καρότο, το μπιζέλι και οι ίνες πατάτας ωφελούν την ανθρώπινη υγεία, είπε.

«Οι εναλλακτικές λύσεις φυτικού κρέατος είναι εδώ για να μείνουν. Και η κατανόηση του αντίκτυπου στην υγεία τους είναι σημαντική», πρόσθεσε η Δρ Newman στα κοινωνικά μέσα.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Συναγερμός στην Ευρώπη – Θανατηφόρες τροφικές δηλητηριάσεις από καπνιστό σολομό

Ανακοίνωση ECDC και EFSA για παρατεταμένο ξέσπασμα Listeria monocytogenes σε πολλές χώρες που συνδέεται με προϊόντα καπνιστού σολομού.

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα