ΑρχικήΝέαΟι Βρετανικές εταιρείες τροφίμων ζητούν κρατούμενους για να καλύψουν τα κενά σε...

Οι Βρετανικές εταιρείες τροφίμων ζητούν κρατούμενους για να καλύψουν τα κενά σε εργαζόμενους

cibum team

Οι βρετανικές εταιρείες τροφίμων ζητούν από την κυβέρνηση να προσλάβουν κρατούμενους για να αντιμετωπίσουν την έλλειψη εργατικού δυναμικού

Οι επιχειρηματίες τροφίμων στη Βρετανία βρίσκονται σε απελπιστική θέση λόγω έλλειψης εργατικού δυναμικού που έχει προέλθει από το διπλό «χτύπημα» Brexit και Covid.

- Advertisement -

Η Ένωση Ανεξάρτητων Προμηθευτών Κρέατος, η οποία εκπροσωπεί κρεοπωλεία, σφαγεία και μεταποιητές, δήλωσε ότι εκκρεμεί συνάντηση με το Υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να διερευνηθεί πως θα μπορούσαν να «στρατολογηθούν» κρατούμενοι σε φυλακές της χώρας, καθώς και πρώην παραβάτες.  Για την κάλυψη των κενών στις επιχειρήσεις, οι εταιρείες προσπαθούν να στρατολογήσουν κρατούμενους μέσω ενός σχεδίου που επιτρέπει στους κρατούμενους να αναλαμβάνουν μισθωτή εργασία την ημέρα της αποφυλάκισης. Επικοινωνούν επίσης με φιλανθρωπικά ιδρύματα για πρώην στρατιώτες σε μία προσπάθεια να αναπληρώσουν τις θέσεις.

Ο Τόνι Γκούντγκερ της ένωσης προμηθευτών κρέατος είπε ότι ορισμένα μέλη της είχαν ήδη κρατούμενους εργαζόμενους μέσω ενός προγράμματος που δίνει προσωρινή άδεια για εργασία. “Μεγάλο μέρος της βιομηχανίας τροφίμων αντιμετωπίζει κρίση προσλήψεων”, δήλωσε ο Γκούντγκερ. «Η συμβουλή που λάβαμε από το Υπουργείο Εσωτερικών είναι ότι το εγχώριο εργατικό δυναμικό του Ηνωμένου Βασιλείου πρέπει να έχει προτεραιότητα. Όσο και αν προσπαθήσαμε εμείς και πολλά από τα μέλη, η έλλειψη προσωπικού παραμένει».

- Advertisement -

Ο Γκούντγκερ είπε ότι την περασμένη εβδομάδα είχε έρθει σε επαφή με τον HMP Hollesley Bay στο Σάφολκ, αλλά ο αρμόδιος είπε ότι υπάρχει τόσο μεγάλη ζήτηση για κρατούμενους που  «φτάσαμε στο όριο και δεν μπορούν να βγουν άλλοι έξω για να εργαστούν ».

Το πρόγραμμα απελευθέρωσης των κρατουμένων περιορίστηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά μεμονωμένες φυλακές το επανέφεραν σε λειτουργία τους τελευταίους μήνες.

- Advertisement -

Η έλλειψη εργαζομένων δεν αφορά μόνο την παραγωγή τροφίμων. Ένα έλλειμμα περίπου 90.000 οδηγών HGV έχει προκαλέσει έλλειψη τροφίμων και άδεια ράφια στα  σούπερ μάρκετ. Σε επιστολή προς τον Kwasi Kwarteng, τον επιχειρηματικό γραμματέα, η βρετανική κοινοπραξία λιανικής πώλησης (BRC) και ο εμπορικός όμιλος Logistics UK προειδοποίησαν ότι οι καταναλωτές θα υποφέρουν αν δεν επέμβει η κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα η μεγάλη αλυσίδα Fast Food Nando’s αναγκάστηκε να κλείσει δέκα εστιατόρια λόγω έλλειψης κοτόπουλου.

Το Βρετανικό Συμβούλιο Πουλερικών προειδοποίησε ότι μία στις έξι θέσεις εργασίας, σχεδόν 7.000 θέσεις, δεν είχαν συμπληρωθεί ως αποτέλεσμα της επιστροφής των εργαζομένων της ΕΕ στην χώρα τους, και ότι η κατάσταση θα μπορούσε να πλήξει την προσφορά γαλοπούλας αυτά τα Χριστούγεννα.

Πηγή: The Guardian

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Δηλητηριάσεις από συμπληρώματα διατροφής: Στη δημοσιότητα έκθεση της Tox Info Suisse με 1.303 περιστατικά

Πενταετής ανάλυση 1.303 περιστατικών στην Ελβετία δείχνει ότι τα περισσότερα αφορούσαν παιδιά, ενώ οι σοβαρότερες δηλητηριάσεις συνδέθηκαν κυρίως με προϊόντα καφεΐνης και pre-workout

Νέα μελέτη δείχνει πώς μπορεί να μειωθεί το αρσενικό στο ρύζι χωρίς να αυξηθεί το κάδμιο

Νέα πολυετής μελέτη δείχνει ότι μια διαφορετική πρακτική άρδευσης μπορεί να μειώσει σημαντικά το καρκινογόνο αρσενικό χωρίς να αυξάνει ένα δεύτερο τοξικό μέταλλο, το κάδμιο

ΚΥΑ Ανθυγιεινού Επιδόματος στο ΥΠΑΑΤ: Το μνημείο ανισότητας που δημιουργεί υπαλλήλους δύο ταχυτήτων

Η νέα απόφαση διαχωρίζει την «ευπαθή ομάδα» των Κτηνιάτρων από τους «απρόσβλητους Χημικούς, Γεωπόνους και Βιολόγους στα εργαστήρια και τα κλιμάκια ελέγχων του ΕΦΕΤ, υπονομεύοντας τη συλλογική προσπάθεια και την κοινή λογική