Κυριακή, 13 Απριλίου, 2025
16.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Παγκόσμια Βιομηχανία βιολογικού γάλακτος: Προβλέψεις, τάσεις και εμπόδια

ΑρχικήΝέαΠαγκόσμια Βιομηχανία βιολογικού γάλακτος: Προβλέψεις, τάσεις και εμπόδια
spot_img

Έκθεση της Fact.MR για τη ζήτηση και τις προκλήσεις στην αγορά βιολογικών γαλακτοκομικών.

Οι καταναλωτές αντιλαμβάνονται τα γαλακτοκομικά προϊόντα που προέρχονται από αγελάδες που τρέφονται με βιολογικές ή φυσικές δίαιτες ως ανώτερα σε ποιότητα. Αυτή η αντίληψη έχει οδηγήσει σε μια αξιοσημείωτη αύξηση της ζήτησης, για γάλα που ευθυγραμμίζεται με έναν βιολογικό και υγιεινό τρόπο ζωής καθώς δεν περιέχει φυτοφάρμακα, αντιβιοτικά και ορμόνες. Τέτοιες βιολογικές ποικιλίες γάλακτος είναι πλούσιες σε βασικά θρεπτικά συστατικά που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην προώθηση και τη διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

- Advertisement -

Αυτή η παγκόσμιο ζήτηση έχει οδηγήσει και σε αύξηση των πωλήσεων. Η παγκόσμια αγορά βιολογικού γάλακτος εκτιμήθηκε από το Fact.MR ότι αξίζει 159,75 εκατομμύρια δολάρια το 2022, με σύνθετο ετήσιο ρυθμό αύξησης 5% (CAGR) στη ζήτηση από το 2018 έως το 2022. Με βάση τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις, η αγορά αυτή, αναμένεται να αναπτυχθεί με σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 6,5% και να φτάσει σε αποτίμηση 319,36 εκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το τέλος του 2033.

Ακολουθώντας την αυξανόμενοι τάση και στην προσπάθεια να νικήσουν τον ανταγωνισμό, οι παραγωγοί βιολογικού γάλακτος έχουν επικεντρωθεί στη διαφοροποίηση των προϊόντων για να ξεχωρίσουν, με εισαγωγή καινοτόμων προϊόντων, όπως αρωματισμένο βιολογικό γάλα, βιολογικά ροφήματα με βάση το γάλα και ειδικές συνθέσεις, που καλύπτουν διαφορετικές προτιμήσεις και ανάγκες των καταναλωτών.

Σύμφωνα με την Fact.MR, οι βασικές κινητήριες δυνάμεις που επιταχύνουν την ανάπτυξη της αγοράς είναι -συνοπτικά- πως, το βιολογικό γάλα θεωρείται από τους καταναλωτές πιο υγιεινό, οι ανησυχίες για το περιβάλλον από τη χρήση χημικών λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων, η αυξανόμενη ευαισθητοποίηση σχετικά με ζητήματα καλής διαβίωσης των ζώων καθώς και η αυξανόμενη διαθεσιμότητα του, στα σουπερμάρκετ.

Υπάρχουν όμως και προκλήσεις που εμποδίζουν την ανάπτυξη της αγοράς βιολογικού γάλακτος όπως οι ακριβότερες πρακτικές παραγωγής που οδηγούν σε υψηλότερες τιμές και ο σκληρός ανταγωνισμός με το συμβατικό γάλα αλλά και τις εναλλακτικές λύσεις από τα γαλακτοκομικά από αμύγδαλο, σόγια ή βρώμη.

Για να διαβάσετε την πρόβλεψη πατήστε ΕΔΩ.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εκτεθήκαμε διεθνώς: Ελληνικό σκεύος ευθύνεται για δηλητηρίαση Γάλλου από μόλυβδο

Η Γαλλία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό RASFF για σοβαρό κίνδυνο από ελληνικό σκεύος

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα