Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024
36.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Παρουσιάστηκε η εξαγωγική πύλη «Access2Markets»

ΑρχικήΝέαΠαρουσιάστηκε η εξαγωγική πύλη «Access2Markets»
spot_img

cibum team

Μέσα από την πλατφόρμα της Ε.Ε. “Access2Markets” η οποία αποτελεί σημαντικό εργαλείο εξωστρέφειας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας μας οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν εύκολα να σχηματοποιήσουν μια εικόνα για τις εξαγωγικές αγορές εντός και εκτός ΕΕ αλλά και να ανακαλύψουν τις προτιμησιακές εμπορικές συμφωνίες της ΕΕ, βρίσκοντας εκείνες που ταιριάζουν καλύτερα στους εμπορικούς τους σκοπούς. Η Access2Markets παρουσιάζει κάθε συμφωνία μία προς μία. Οι επιχειρήσεις έχουν να επιλέξουν τις αγορές-στόχους και να αναζητήσουν πληροφορίες σχετικά με το εμπόριο αγαθών, τους κανόνες καταγωγής, την προστασία των γεωγραφικών ενδείξεων της ΕΕ, το εμπόριο υπηρεσιών, τις επενδύσεις, τις δημόσιες συμβάσεις, τα δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας και άλλα.

Η ψηφιακή εκδήλωση στο Ε.Β.Ε.Π. για την παρουσίαση της εξαγωγικής πύλης «Access2Markets» αποτέλεσε την αφορμή για τη διεξαγωγή συζήτησης αναφορικά με τα μέτρα που «τρέχουν» σε επίπεδο Ε.Ε. για τη στήριξη των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, ύστερα από αναφορά που έκανε σε αυτά ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΚ, Ευρωβουλευτής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, που απηύθυνε χαιρετισμό. Ειδικότερα, ο κ. Μεϊμαράκης, σημειώνοντας τον ρόλο που διαδραματίζουν τα Επιμελητήρια στη διαμόρφωση πλαισίου προτάσεων που εξετάζονται εν συνεχεία στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα, αναφέρθηκε στον οικονομικό ορίζοντα, όπως αυτός διαμορφώνεται από τους χειρισμούς, τόσο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όσο και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο Ταμείο Ανάκαμψης αλλά και στο πρόγραμμα SURE. Εστιάζοντας στα της πανδημίας, αποκάλυψε ότι πολλά από τα προγράμματα και τις ρυθμίσεις θα παραταθούν μέχρι τα τέλη, όπως εκτίμησε, της πανδημίας, όπου και θα γίνει οικονομικός απολογισμός για τις επιπτώσεις της στις οικονομίες των χωρών μελών. «Επιδιώκουμε πάντα ρεαλιστικές λύσεις για να ξεπεράσουμε την κρίση», είπε, για να σημειώσει καταλήγοντας ότι «τότε θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για την “επόμενη ημέρα” και θα δούμε το “μείγμα” της οικονομικής πολιτικής που θα ακολουθηθεί.

Από την πλευρά της, η Ευρωβουλευτής, κ. Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, αναφέρθηκε σε βασικές παραμέτρους της ευρωπαϊκής εμπορικής πολιτικής, βασικός πυλώνας της οποίας, όπως είπε, είναι η εξωστρέφεια, καθώς οι περισσότερες εξαγωγικές δραστηριότητες θα γίνουν εκτός ΕΕ. Περνώντας στην παρουσίαση της πύλης, η κ. Ασημακοπούλου τόνισε ότι αυτή προσφέρει, κυρίως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μια πλειάδα χρηστικών πληροφοριών για τον τρόπο εισαγωγής στην ΕΕ και εξαγωγής από την ΕΕ σε αγορές τρίτων χωρών, καθώς και για την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας εντός της αγοράς της ΕΕ. Όπως επισημάνθηκε, η αγορά της ΕΕ, της οποίας η μοναδική έννοια της «ενιαίας αγοράς» προσφέρει ελεύθερη κυκλοφορία αγαθών και προσώπων, παρέχει πρόσβαση σε μια αγορά με περισσότερους από 400 εκατομμύρια καταναλωτές. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένες διαφορές μεταξύ των 27 εθνικών αγορών της ΕΕ.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τέρμα στο “κρυφτούλι” – Επετράπη η πώληση αποψυγμένων αλιευτικών προϊόντων στη λιανική

Αντικατάσταση του άρθρου 35 των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ σχετικά με τους όρους διάθεσης αποψυγμένων αλιευτικών προϊόντων στο λιανικό εμπόριο.

ΥΠΕΝ: Από τον Οκτώβρη ξεκινούν οι έλεγχοι στην αγορά για τα μη αποσπώμενα καπάκια στους περιέκτες ποτών

Νέα διευκρινιστική εγκύκλιος για τον έλεγχο της συμμόρφωσης για τα μη αποσπώμενα καπάκια.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα