Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022
30.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ε.Ε.: Εύσημα για τον χειρισμό της υπόθεσης «Elbeik» στο ΥΠΑΑΤ.

ΑρχικήΝέαΕ.Ε.: Εύσημα για τον χειρισμό της υπόθεσης «Elbeik» στο ΥΠΑΑΤ.
spot_img

cibum team

Την ευγνωμοσύνη της προς τις ελληνικές αρχές και ιδιαίτερα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για τον τρόπο που χειρίσθηκε την υπόθεση του πλοίου «Elbeik», εξέφρασε με επιστολή της προς τον αρμόδιο υπουργό, Σπήλιο Λιβανό, η επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου.

«Θα ήθελα να εκφράσω την εκτίμησή μου στην παρεχόμενη στήριξη και την αποτελεσματική συνεργασία των υπηρεσιών μας» ανέφερε η κ. Κυριακίδου στην επιστολή του προς τον αρμόδιο υπουργό, προσθέτοντας: «Είμαι βέβαιη ότι αυτό το εξαιρετικά λυπηρό συμβάν θα αποτελέσει ταυτόχρονα σημαντική εμπειρία, μεταξύ άλλων, για τον προσδιορισμό των αναγκών με σκοπό την ταχεία παρέμβαση και την προστασία της υγείας και της καλής διαβίωσης των μεταφερομένων ζώων σε περίπτωση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε παρόμοια περιστατικά στο μέλλον».

Το εν λόγω πλοίο, το οποίο έκανε δρομολόγιο από την Καρθαγένη προς την Τουρκία, μετέφερε 1.780 βοοειδή τα οποία είχαν προσβληθεί από καταρροϊκό πυρετό, είχε δέσει στις αρχές Μαρτίου στα ανοιχτά της Καλαμάτας, μετά από δίμηνη και πλέον, περιήγηση σε πολλά λιμάνια της Μεσογείου.

Μετά από πρωτοβουλία του κ. Λιβανού, της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινής Αραμπατζή και των αρμοδίων υπηρεσιών του υπουργείου, το πλοίο εφοδιάστηκε με τις απαραίτητες προμήθειες για το πλήρωμα και τα ζώα, όταν βρισκόταν ανοιχτά της Καλαμάτας, ενώ έξω από την Κρήτη είχε παραλάβει καύσιμα.

Το πλοίο πλέον έχει ελλιμενιστεί στην Καρθαγένη της Ισπανίας, όπου οι αρχές θα επιθεωρήσουν τα ζώα και θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία της ΕΕ.

Πηγή:ΑΠΕ

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Ο “πόλεμος” του μπαλσάμικου: Η Ιταλία μηνύει τη Σλοβενία για το παραδοσιακό ξύδι

Η Ιταλία κινεί διαδικασίες για να μονοπωλήσει και να διεκδικήσει την αυθεντικότητα του παραδοσιακού ξιδιού της και να υπερασπιστεί τον όρο «βαλσάμικο ξύδι της Μόντενα».

Η EFSA διατυπώνει συστάσεις για τη βελτίωση της καλής διαβίωσης των εκτρεφόμενων χοίρων

Η EFSA δημοσίευσε επιστημονική γνώμη σχετικά με την καλή μεταχείριση των χοίρων στην εκμετάλλευση, η πρώτη από τις διάφορες γνωμοδοτήσεις σχετικά με την καλή μεταχείριση των ζώων που θα εκδοθεί το επόμενο έτος στο πλαίσιο της στρατηγικής «Από το αγρόκτημα στο πιάτο».

Η σηψαιμία μπορεί να είναι μια δαπανηρή συνέπεια των τροφιμογενών ασθενειών – Στην κορυφή Shigella και Τοξόπλασμα

Μερικές φορές οι τροφιμογενείς λοιμώξεις από βακτήρια, ιούς ή παράσιτα μπορούν να οδηγήσουν σε σήψη, οδηγώντας σε σοβαρές και δυνητικά θανατηφόρες επιπλοκές.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα