Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
18.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Περιέχει το frappucino των Starbucks έντομα; Καταρρίπτοντας 4 διάσημους μύθους γνωστών αλυσίδων fast food

ΑρχικήΝέαΠεριέχει το frappucino των Starbucks έντομα; Καταρρίπτοντας 4 διάσημους μύθους γνωστών αλυσίδων fast food
spot_img

4 διάσημοι μύθοι που πλαισιώνουν γνωστές πολυεθνικές εταιρείες fast food, οι οποίοι όμως δεν είναι αληθινοί.

Με καθετί που αποκτά δημοτικότητα, είναι αναπόφευκτο να έρθουν και ορισμένες φήμες και μύθοι που να το συνοδεύουν.

Ειδικά για τις αλυσίδες fast food και ορισμένα δημοφιλή προϊόντα, πολλές ιστορίες έχουμε ακούσει για την προέλευσή τους, τις μεθόδους παραγωγής τους και τα υλικά τους, μερικές εκ των οποίων τόσο τραβηγμένες που παραπέμπουν σε σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Φυσικά, το γρήγορο φαγητό δεν συνιστά την ιδανική επιλογή για συχνά γεύματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως κάθε πληροφορία που ακούμε να “δαιμονοποιεί” το γρήγορο φαγητό είναι αληθής. Ας δούμε μερικούς διάσημους, αλλά ψευδείς μύθους γύρω από ορισμένες αλυσίδες fast food.

Tα shakes των McDonald’s δεν περιέχουν γαλακτοκομικά

Την εποχή που τα εναλλακτικά γαλακτοκομικά δεν ήταν όσο δημοφιλή όσο είναι σήμερα, η τάση των McDonald’s και της εταιρείας να αποκαλούν τα milkshakes τους “shakes” αντιμετωπίστηκε με καχυποψία, ακριβώς επειδή αφαιρούσαν το πρώτο συνθετικό που σημαίνει “γάλα”.

Εξαιτίας αυτής της γλωσσικής επιλογής της εταιρείας, πολλές ήταν οι εικασίες για το τι περιείχε το δημοφιλές ρόφημα, με πολλούς να ισχυρίζονται ακόμα και φελιζόλ. Για αυτό η McDonald’s προσέθεσε στη σελίδα Συχνών Ερωτήσεων του ιστότοπού της ότι ο λόγος που αποκαλεί το ποτό shake και όχι milkshake αφορά στους κανόνες πολλών πολιτειών που αφορούν στην ονομασία προϊόντων που έχουν γαλακτοκομικά και όχι υποπαράγωγα, όπως σκόνη γάλακτος- οι οποίοι διαφέρουν από πολιτεία σε πολιτεία. Στην πραγματικότητα, τα shakes της περιέχουν γαλακτοκομικά, όπως παγωτό και σαντιγί.

Τα frappucinos των Starbucks περιέχουν…έντομα

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Reader’s Digest, την άνοιξη του 2012, η ​​εταιρεία σταμάτησε να χρησιμοποιεί μια φυσική κόκκινη χρωστική τροφίμων γνωστή ως καρμίνη ή κοχινεάλ, η οποία παρασκευάζεται από θρυμματισμένα ζωύφια. Η βαφή είναι ασφαλής για τα τρόφιμα και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται σε άλλα προϊόντα διατροφής και ομορφιάς, αλλά μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση σε ορισμένα άτομα και δεν χαρακτηρίζεται ως vegan, vegetarian ή kosher.

Αυτή η είδηση κλιμακώθηκε, οδηγώντας τελικά στη φήμη ότι τα frappucinos των Starbucks περιέχουν και αυτά μέρη εντόμων!

Τα μπιφτέκια της McDonald’s δεν χαλάνε

Κι όμως, σε αντίθεση με αυτό το μύθο… χαλάνε!

Κατά καιρούς, εικόνες από μπιφτέκια της McDonald’s που δήθεν δεν είχαν χαλάσει μετά από πολύ καιρό, εξαιτίας του ότι είναι γεμάτα με συντηρητικά έκαναν το γύρο του διαδικτύου.

 Αλλά όταν ο Kenji Lopez-Alt του Food Lab δοκίμασε αυτούς τους ισχυρισμούς με το δικό του πείραμα , διαπίστωσε ότι τα μπιφτέκια ξεραίνονταν και αποσυντίθενταν, όπως ακριβώς οποιοδήποτε άλλο μπιφτέκι.

Η αλυσίδα KFC παίρνει το κρέας της από μεταλλαγμένα κοτόπουλα

Οι ανησυχίες σχετικά με την εργοστασιακή καλλιέργεια και το γενετικά τροποποιημένο κρέας είναι κατανοητές, αλλά πλέον είναι τόσο διαδεδομένες που έχουν δημιουργήσει ορισμένους μύθους.

 Ένας από αυτούς αφορά την KFC. Κατά αυτό τον μύθο, η εταιρεία εκτρέφει κοτόπουλα με επιπλέον πόδια και γιγάντια στήθη!  Όπως καταλαβαίνετε, αυτό δεν πρόκειται για αληθές γεγονός, αλλά για για άλλη μια φήμη προερχόμενη από υπερβολικά ανήσυχους καταναλωτές.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα