Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022
13.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Coca-Cola: Επεκτείνει τα προσαρτημένα καπάκια σε μπουκάλια των 500 ml στη Μεγάλη Βρετανία

ΑρχικήΝέαΠεριβάλλον / ΒιωσιμότηταCoca-Cola: Επεκτείνει τα προσαρτημένα καπάκια σε μπουκάλια των 500 ml στη Μεγάλη Βρετανία
spot_img

Ο νέος σχεδιασμός επιτρέπει στο καπάκι να παραμένει συνδεδεμένο με το μπουκάλι μετά το άνοιγμα, διασφαλίζοντας ότι δεν θα σπαταληθεί κανένα μπουκάλι ή καπάκι.

Η Coca-Cola Μεγάλης Βρετανίας σε συνεργασία με την Coca-Cola Europacific Partners (CCEP), επεκτείνει την κυκλοφορία των προσαρτημένων καπακιών της σε πλαστικά μπουκάλια των 500 ml, ως μέρος μιας ανάπτυξης συσκευασίας σε ολόκληρο το χαρτοφυλάκιό της. Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στη βελτίωση των ποσοστών ανακύκλωσης, αλλά και στη μείωση της σπατάλης των πλαστικών μπουκαλιών της.

Ο νέος σχεδιασμός επιτρέπει στο καπάκι να παραμένει συνδεδεμένο με το μπουκάλι μετά το άνοιγμα, διευκολύνοντας την ανακύκλωση ολόκληρης της συσκευασίας και διασφαλίζοντας ότι δεν σπαταληθεί κανένα καπάκι. Το μήνυμα στο καπάκι του μπουκαλιού έχει επίσης αλλάξει σε «Είμαι συνδεδεμένο για να ανακυκλώσουμε μαζί».

Το νέο σχέδιο συνδεδεμένων καπακιών θα αρχίσει να εμφανίζεται σταδιακά σε μπουκάλια των 500 ml Coca-Cola Zero Sugar, Diet Coke και Fanta Zero, πριν κυκλοφορήσει σε όλες τις μάρκες και τα μεγέθη της Coca-Cola μέχρι το τέλος του 2024.

 Η χρονολογία, φυσικά, δεν είναι τυχαία. Η νέα οδηγία 2019/904 της ΕΕ που θα τεθεί σε εφαρμογή από το 2024 αποτελεί σημείο αναφοράς για αυτή τη νέα νομοθεσία της Coca-Cola. Σύμφωνα με την οδηγία, θα είναι υποχρεωτικό στην ΕΕ τα καπάκια να παραμένουν προσαρτημένα σε όλα τα δοχεία ποτών χωρητικότητας έως και τρία λίτρα, ως μέρος της νέας οδηγίας για τα πλαστικά μίας χρήσης. Η νέα οδηγία έχει στόχο να αποτρέψει το 10% των πλαστικών απορριμμάτων που εντοπίζονται σε ευρωπαϊκές παραλίες.

Η Coca-Cola λέει ότι όλα τα μπουκάλια της, συμπεριλαμβανομένων των καπακιών, είναι 100% ανακυκλώσιμα εδώ και πολλά χρόνια, αλλά δεν ανακυκλώνονται όλα λόγω του ότι τα καπάκια των μπουκαλιών συχνά απορρίπτονται και πετιούνται. Εκτός από αυτή την αλλαγή στη συσκευασία, η εταιρεία σκοπεύει να προχωρήσει και σε επιπλέον ενέργειες για έναν κόσμο ανακύκλωσης και χωρίς απόβλητα ως το 2025. Να σημειωθεί, επίσης, πως για το 2025, η Coca-Cola στοχεύει να αυξήσει το ποσοστό ανακύκλωσής της στο 70% στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Coca-Cola Europacific Partners στη Μεγάλη Βρετανία, Stephen Moorhouse, δήλωσε: “Αυτή η μικρή αλλά σημαντική αλλαγή βοηθά να διασφαλίσουμε ότι όταν οι καταναλωτές ανακυκλώνουν τα μπουκάλια μας”.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Food Experts’ Awards: “Άνοιξαν” τα διεθνή βραβεία καινοτομίας και αριστείας του κλάδου Τροφίμων και Ποτών

To Cibum ανακοινώνει και επίσημα τα FEA, τα βραβεία αναγνώρισης και επιβράβευσης της προόδου στον κλάδο Τροφίμων και Ποτών.

TomKat Solution: Η απάντηση στο πολυστυρένιο με νέα, βιώσιμη και έξυπνη συσκευασία

Η εταιρεία TomKat Global Solutions δημιουργεί μια νέα συσκευασία ως εναλλακτική του πολυστυρένιου, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί τουλάχιστον 10 φορές και διαθέτει σύστημα ιχνηλασιμότητας.

Ευρωπαϊκή επιδημία Salmonella Mbandaka από κοτόπουλο – 196 κρούσματα, ένας νεκρός

Οι αρχές προειδοποιούν ότι ο κίνδυνος δηλητηριάσεων εξακολουθεί να υπάρχει καθώς δεν έχει εντοπιστεί η εστία.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα