Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2022
19.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Είναι βιολογικά τα προϊόντα υδροπονίας ή όχι; Απόφαση δικαστηρίου των ΗΠΑ

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΕίναι βιολογικά τα προϊόντα υδροπονίας ή όχι; Απόφαση δικαστηρίου των ΗΠΑ
spot_img

Την διαμάχη σχετικά με το εάν τα προϊόντα υδροπονικής καλλιέργειας είναι βιολογικά ή όχι φαίνεται πως επέλυσε οριστικά δικαστήριο των ΗΠΑ.

Απορρίφθηκε η ένσταση των καλλιεργητών βιολογικών κατά των υδροπονικών καλλιεργειών με επιχείρημα τη μη ενίσχυση της γονιμότητας του εδάφους

Το Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών (USDA) επιτρέπει σε μεγάλες υδροπονικές επιχειρήσεις να ταξινομούν τις καλλιέργειές τους ως «βιολογικές», μια κίνηση που έχει εξοργίσει τους καλλιεργητές βιολογικών προϊόντων οι οποίοι μαζί με το Κέντρο για την Ασφάλεια Τροφίμων είχαν αιτηθεί την άρση της πιστοποίησης των προϊόντων υδροπονικής καλλιέργειας ήδη από το 2019. Τα επιχειρήματά τους είχαν βασιστεί στο ότι οι υδροπονικές καλλιέργειες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από το Εθνικό Οργανικό Πρόγραμμα (NOP) για να λάβουν την πιστοποίηση ως βιολογικές. Σύμφωνα με τους ενάγοντες, με δεδομένο ότι οι υδροπονικές καλλιέργειες δε χρησιμοποιούν χώμα, δεν μπορούν να συμμορφωθούν με τη βασική απαίτηση του νόμου περί παραγωγής βιολογικών τροφίμων (OFPA) ότι τα σχέδια γεωργικής παραγωγής φυτικής παραγωγής «περιέχουν διατάξεις που έχουν σχεδιαστεί για την ενίσχυση της γονιμότητας του εδάφους». Ο εκτελεστικός διευθυντής του Κέντρου για την Ασφάλεια των Τροφίμων, Andrew Kimbrell, είχε δηλώσει πως “το υγιές έδαφος είναι το θεμέλιο της βιολογικής γεωργίας”.

Δικαστήριο των ΗΠΑ έκρινε άκυρη η αίτηση των καλλιεργητών βιολογικών κατά του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) που ζητούσαν την απαγόρευση της βιολογικής πιστοποίησης των υδροπονικών καλλιεργειών. Η απόφαση εγκρίθηκε από το Εφετείο των Ηνωμένων Πολιτειών στις 22 Σεπτεμβρίου. Αυτή η απόφαση είναι δυνητικά το τελευταίο κεφάλαιο της μάχης για το εάν οι βιολογικές καλλιέργειες πρέπει να προέρχονται μόνο από το έδαφος.

Η υδροπονική καλλιέργεια κηπευτικών βρίσκεται ήδη σε στάδιο ωριμότητας και κερδίζει συνεχώς έδαφος, γεγονός που αποτελεί απειλή για τους καλλιεργητές βιολογικών προϊόντων. Μάλιστα, πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι οι υδροπονικές καλλιέργειες εξασφαλίζουν αποδεδειγμένα χαμηλότερο κίνδυνο για τροφιμογενείς ασθένειες, καθώς αποτελούν λογική και βιώσιμη επιλογή για τη μείωση του κινδύνου όλων των τροφιμογενών παθογόνων, συμπεριλαμβανομένης της E. Coli.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

GFSI: τρίμηνη αποβολή του IFS. Ποιες οι συνέπειες σε επιχειρήσεις και αγορά

Η ανακοίνωση της διοικούσας επιτροπής του GFSI μιλά για θέματα ακεραιότητας, εμπιστοσύνης και εμπιστευτικότητας.

Η EE θέτει ανώτατα όρια για τις χημικές ουσίες PFAS στα τρόφιμα: Ο Κανονισμός 2022/2388

Ανώτατα όρια για την παρουσία PFOS, PFOA, PFNA και PFHxS  στα τρόφιμα καθόρισε η ΕΕ με τον κανονισμό 2022/2388 της 7ης Δεκεμβρίου προκειμένου να εξασφαλιστεί υψηλό επίπεδο προστασίας της ανθρώπινης υγείας.

Γεωπονικό Αθήνας: Τροποποίηση στις συνθήκες παραγωγής στραγγιστού γιαουρτιού για να μειωθεί το υποπροϊόν ορού γάλακτος

Πρωτοποριακή μελέτη του γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την μείωση του υποπροϊόντος όξινου ορού γάλακτος και την αύξηση της απόδοσης του στραγγιστού γιαουρτιού.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα