Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, 2022
27.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία: Παρακολούθηση και διαχείριση χρήσης νερού μέσω του smartphone σας

ΑρχικήΕπιστήμηΚαινοτομία: Παρακολούθηση και διαχείριση χρήσης νερού μέσω του smartphone σας
spot_img

Η παρακολούθηση και η διαχείριση των συστημάτων ύδρευσης και η ανίχνευση διαρροών είναι ζωτικής σημασίας για την εξοικονόμηση νερού σήμερα. Ένα έργο χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ ανέπτυξε μια πλατφόρμα με πολλαπλές εφαρμογές.

Η λειψυδρία απαιτεί τη σοφότερη δυνατή διαχείριση των υφιστάμενων υδάτινων πόρων. Κάθε σταγόνα μετράει. Σε μια στιγμή που χρειαζόμαστε επειγόντως αποτελεσματικά αλλά οικονομικά προσιτά εργαλεία για τη διαχείριση του νερού, το χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο WATERSIGN εισήγαγε μια έξυπνη λύση για τη διαχείριση της χρήσης του νερού σε πραγματικό χρόνο.

Η ομάδα του έργου ανέπτυξε μια ανατρεπτική τεχνολογία για την ανάγνωση στο διαδίκτυο δεδομένων πολλαπλών χρηστών με έναν μόνο αισθητήρα που διαβάζει τη διακύμανση του νερού όλων των μηχανικών συσκευών για τον εντοπισμό ροών, εκρήξεων και διαρροών και την άμεση ειδοποίηση.

«Η μοναδικότητα του συστήματος WATERSIGN είναι ότι το ίδιο το νερό χρησιμοποιείται για τη μετάδοση των πληροφοριών και δεν χρειάζονται συσκευές μετάδοσης. Η απλή και φθηνή διαδικτυακή παρακολούθηση είναι μια πραγματική ανάγκη σε έναν κόσμο που υποφέρει από έλλειψη νερού», σημειώνει στο CORDIS η συντονίστρια του έργου Hanan Itzkovitch.

Μία πλατφόρμα, πολλαπλές εφαρμογές διαχείρισης υδάτων

Η καινοτομία αποτελείται από τον δείκτη – μια μηχανική συσκευή εγκατεστημένη σε κάθε είσοδο χρήστη για να δημιουργήσει ένα μοναδικό σήμα που λειτουργεί από τη ροή του νερού – και έναν ψηφιακό αισθητήρα πίεσης συνδεδεμένο στον ελεγκτή. Ο αισθητήρας διαβάζει τις διακυμάνσεις ροής όλων των δεικτών ταυτόχρονα και ο ελεγκτής στέλνει τις πληροφορίες στο cloud. Ένας έξυπνος αλγόριθμος διαχωρίζει το συνδυασμένο σήμα, αναλύει τις πληροφορίες κάθε χρήστη και τις στέλνει στο smartphone του χρήστη.

Το σύστημα WATERSIGN παρακολουθεί την κατανάλωση νερού όλων των χρηστών, ανιχνεύει διαρροές, εκρήξεις, μπλοκαρίσματα, κλοπές νερού και μη εξουσιοδοτημένες συνδέσεις, υποδεικνύει τη θέση τους και ειδοποιεί αμέσως τον χρήστη. Επιπλέον, το σύστημα μπορεί να αναλύσει τα πρότυπα κατανάλωσης νερού και τις προειδοποιήσεις σε περίπτωση παράτυπης συμπεριφοράς. Η πλατφόρμα είναι ιδανική για άρδευση γεωργίας, τοπίου και γκολφ, καθώς επιτρέπει την αποτελεσματική διαχείριση και παρακολούθηση και εξοικονομεί νερό.

Δεδομένου ότι ισχύει ιδιαίτερα για τους αγροτικούς και μικρούς δήμους που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά εξελιγμένα συστήματα παρακολούθησης, θα μπορούσε να είναι μια βέλτιστη λύση για τις επιχειρήσεις ύδρευσης. Επιπλέον, δεδομένου ότι επιτρέπει την ανάγνωση για εσωτερική χρέωση εκτός από τον εντοπισμό διαρροών και τις εκρήξεις, φαίνεται να είναι το τέλειο εργαλείο υπομέτρησης για γραφεία και άλλες κτιριακές κατοικίες.

Μια έξυπνη λύση διαχείρισης νερού ένα βήμα πριν από την αγορά

«Κατά τη διάρκεια του έργου, ολοκληρώσαμε την ανάπτυξη και την κατασκευή των καλουπιών έγχυσης των δεικτών 1,5-2 ιντσών και διοχετεύσαμε 500 σετ έτοιμων για την αγορά δεικτών. Ολοκληρώσαμε την ανάπτυξη του αλγορίθμου, του λογισμικού, της διεπαφής χρήστη και του γραφικού περιβάλλοντος εργασίας χρήστη. Εν ολίγοις, όλα τα εξαρτήματα του συστήματος είναι έτοιμα», εξηγεί η Itzkovitch.

Η πολυπλοκότητα της ανάπτυξης των δεικτών ήταν μια πρόκληση, καθώς η ομάδα έπρεπε να χρησιμοποιήσει περισσότερες ώρες μηχανικής, να εκτελέσει περισσότερες δοκιμές και να αναβάλει την ανάπτυξη των δεικτών μικρού μεγέθους – που θα είναι το επόμενο βήμα τους.

Οι λύσεις WATERSIGN θα πωλούνται μέσω ολοκληρωμένων συστημάτων και εταιρειών που προσφέρουν συστήματα διαχείρισης και ελέγχου σε εταιρείες ύδρευσης και σε εταιρείες άρδευσης. Αυτά περιλαμβάνουν πλήρη συστήματα – ως μέρος του συστήματος διαχείρισης και ελέγχου ή πωλούνται ως αυτόνομο σύστημα παρακολούθησης – και υπηρεσίες όπως υπηρεσία παρακολούθησης και άμεση ειδοποίηση με μηνιαία χρέωση ή κοινά έσοδα με βάση την εξοικονόμηση νερού.

Η ομάδα στοχεύει στην ανάπτυξη περισσότερων δεικτών σε διάφορα μεγέθη και στη βελτίωση του αλγορίθμου και του λογισμικού ανάλογα. Μετά την εγκατάσταση των πιλοτικών προγραμμάτων στην Ευρώπη, θα ξεκινήσουν τη συνεργασία τους με κορυφαίες εταιρείες για να προετοιμαστούν για τη φάση πώλησης.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Μέλι σε ζεστό γάλα: Ωφέλιμο, άχρηστο ή μήπως… επικίνδυνο;

Το μέλι στο ζεστό γάλα είναι μια γλυκιά χειμωνιάτικη συνήθεια που επιπλέον μας ανακουφίζει στον πονόλαιμο και στο κρύωμα. Αλλά μήπως το μέλι χάνει τις ευεργετικές του ιδιότητες όταν ζεσταίνεται; Και έχουν δίκιο όσοι ισχυρίζονται ότι γίνεται τοξικό;

Η Ελλάδα ανάμεσα στους κορυφαίους 4 παραβάτες στην ΕΕ για παράνομη και λαθραία αλιεία

Παράνομα ψάρια στο "πιάτο" της Ευρώπης - Η παράνομη και αδήλωτη αλιεία εξακολουθεί να αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα στην ΕΕ

Καφές: Οι διαφορές στο γευστικό προφίλ του ζεστού καφέ σε σχέση με τον κρύο

Πιο πικρός και στυφός ο ζεστός καφές φίλτρου, αλλά πιο γλυκός και φρουτώδης ο cold brew σύμφωνα με Κινεζική μελέτη
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα