Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023
1.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κριτήρια ESG: Το νέο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τις επιχειρήσεις

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΚριτήρια ESG: Το νέο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τις επιχειρήσεις
spot_img

Ευκαιρίες από την εφαρμογή περιβαλλοντικών, κοινωνικών και σχετικών με τη διακυβέρνηση προτύπων (ESG) για την προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων, την επέκταση σε διεθνείς αγορές και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς.

Εκδήλωση με θέμα «Επένδυση με κριτήρια ESG | Μία μεγάλη ευκαιρία για την επέκταση των ελληνικών επιχειρήσεων» διοργάνωσαν ο οργανισμός Enterprise Greece και η Eurobank, στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας τους.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, πρόκειται για την πέμπτη κατά σειρά εκδήλωση, με σκοπό την ενημέρωση και την προετοιμασία των επιχειρήσεων, αναφορικά με τις ευκαιρίες που απορρέουν από την εφαρμογή περιβαλλοντικών, κοινωνικών και σχετικών με τη διακυβέρνηση προτύπων (ESG) για την προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων, την επέκταση σε διεθνείς αγορές και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους. Σκοπός είναι η ενδυνάμωση της ESG κουλτούρας στην εγχώρια επιχειρηματική κοινότητα, με ιδιαίτερη εστίαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν τη «ραχοκοκαλιά» της ελληνικής οικονομίας, αναδεικνύοντας καλές πρακτικές και προετοιμάζοντας τις επιχειρήσεις για επερχόμενες αλλαγές στο σχετικό κανονιστικό πλαίσιο.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο διευθύνων σύμβουλος της Enterprise Greece, Μαρίνος Γιαννόπουλος και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Κωνσταντίνος Βασιλείου, τόνισαν τη σημασία ενίσχυσης της συλλογικής προσπάθειας για την εδραίωση βιώσιμης ανάπτυξης στην ελληνική επιχειρηματικότητα.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Ρικάρντο Μπόφο, οικονομικός αναλυτής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), που αναφέρθηκε στην υιοθέτηση από την αγορά μίας φιλοσοφίας βιωσιμότητας που ενσωματώνει τα κριτήρια ESG.

Ο κ. Βασιλείου, τόνισε πως «διαχρονική δέσμευση της Eurobank παραμένει η πολυεπίπεδη στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων με χρηματοδοτικές λύσεις, καινοτόμες υπηρεσίες, πρωτοβουλίες και δράσεις που στόχο έχουν τη μακροχρόνια εξέλιξη, την αντιμετώπιση σύγχρονων προκλήσεων και επομένως τη βιωσιμότητά τους. Η υιοθέτηση ESG κριτήριων στην στρατηγική των επιχειρήσεων δημιουργεί μακροπρόθεσμη αξία τόσο στις ίδιες όσο και στο ευρύτερο σύστημα και είμαστε εδώ για να ενισχύσουμε τη γνώση και να παρέχουμε τα κατάλληλα εργαλεία για την επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης όλων των επιχειρήσεων, ανεξάρτητα από το επίπεδο ωριμότητάς τους σήμερα.».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Enterprise Greece, Μαρίνος Γιαννόπουλος, σημείωσε: «…Στη μετά covid εποχή, τα δεδομένα που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής και της ανάγκης για βιώσιμες, ηθικές επιχειρηματικές πρακτικές, οδήγησαν στον μετασχηματισμό όχι μόνο των επιχειρήσεων, αλλά και της ελληνικής οικονομίας στο σύνολό της. Αναγνωρίζοντας τη σημασία των αρχών εταιρικής διακυβέρνησης και τα οφέλη που προκύπτουν από την εφαρμογή τους, καλούμε τις εγχώριες επιχειρήσεις μας να υιοθετήσουν το σύνολο των αρχών αυτών, προκειμένου να διασφαλίσουν την απόδοσή τους για να εξασφαλίσουν επενδυτικά κεφάλαια που θα τους επιτρέψουν να εξαπλωθούν σε ξένες αγορές».

Ακολουθήστε μας στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσα φυτοφάρμακα έχει το Ελληνικό μέλι; Επιστημονική μελέτη του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου 

Τι έδειξε μελέτη Ελλήνων επιστημόνων για την παρουσία φυτοφαρμάκων σε δείγματα ελληνικού μελιού και για το πόσο επικίνδυνα είναι για την υγεία των καταναλωτών.

Kinder: Ο ισχυρισμός υγείας «βοηθά στην ανάπτυξη» που απέρριψε η EFSA

Η Ferrero προσπάθησε να εξασφαλίσει ισχυρισμό υγείας για τα παιδιά, με μελέτες που δεν είχαν σχέση με την ανάπτυξη των παιδιών!

Κλειστά αύριο καταστήματα και απαγόρευση ντελίβερι σε βόρεια και βορειοανατολική Αττική- Σημερινές εικόνες διανομέων στο χιόνι κάνουν το γύρο του διαδικτύου

Κλειστά αύριο τα καταστήματα στην βόρεια και βορειοανατολική Αττική και απαγορεύονται μετά τις 18.00 οι υπηρεσίες delivery ή courier στις ίδιες περιοχές. Συνεχίζουν σήμερα τις παραδόσεις φαγητού πολλές επιχειρήσεις, ακόμα και σε περιοχές με πολύ χιόνι.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα