Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέα ποικιλία αβοκάντο θα μπορούσε να είναι ο καρπός του μέλλοντος

ΑρχικήΝέαΠεριβάλλον / ΒιωσιμότηταΝέα ποικιλία αβοκάντο θα μπορούσε να είναι ο καρπός του μέλλοντος
spot_img

Το αβοκάντο «Luna» απαιτεί λιγότερο χώρο και νερό για να αναπτυχθεί.

    Το Κολλέγιο Φυσικών και Γεωργικών Επιστημών του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια Ρίβερσαϊντ (UCR) έχει ένα αναγνωρισμένο πρόγραμμα αναπαραγωγής αβοκάντο που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1950 και έχει κατοχυρώσει και κυκλοφορήσει οκτώ νέες ποικιλίες, μεταξύ αυτών και της  ποικιλίας Luna. Σύμφωνα με το FoodAndWine, εκκρεμεί δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τη συγκεκριμένη ποικιλία η οποία φαίνεται να έχει κάποια σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με την ευρέως χρησιμοποιούμενη Hass.

    Σύμφωνα με τη Mary Lu Arpaia, Συνεταιριστική Επέκταση κηπουρό στο UC και έναν από τους επίδοξους κατόχους διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για το αβοκάντο Luna, αυτό το νέο φρούτο καλλιεργείται σε μικρά δέντρα, τα οποία θα επέτρεπαν στους καλλιεργητές αβοκάντο να τα φυτέψουν σε πυκνές στενές σειρές. Επιπλέον, τα άνθη του είναι ιδιαίτερα καλοί γονιμοποιητές για άλλα αβοκάντο, κάτι που θα ωφελούσε άλλες ποικιλίες που φυτεύονται κοντά στα Luna.

«Αναπτύσσεται πολύ καλά στη Νότια Καλιφόρνια και νομίζω ότι είναι μια μεγάλη ποικιλία από μόνη της», είπε η Arpaia στο AgNet West. «Έχει καλή ποιότητα καρπού, καλή ποιότητα φαγητού και καλή διάρκεια ζωής μετά τη συγκομιδή. Έτσι, θα πρέπει να είναι κάτι που μπορεί να γλιστρήσει στη σκηνή καλλιέργειας αβοκάντο στην Καλιφόρνια σχετικά εύκολα.»

    Για τους καταναλωτές, ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη είναι ότι το δέρμα του Luna μετατρέπεται από πράσινο σε σκούρο μαύρο όταν είναι ώριμο, οπότε δεν χρειάζεται να μαντεύετε αν πρέπει να το κόψετε. Σύμφωνα με την Arpaia, έχει και καλή γεύση. Σε συνέντευξή της στον Axios, είπε ότι «υπάρχουν λεπτές διαφορές μεταξύ του Hass και του Luna, αλλά το Luna είναι μια εξαιρετική επιλογή για το guacamole. «Η κύρια διαφορά είναι η υφή», εξήγησε. «Το Hass είναι πολύ κρεμώδες. Θα έλεγα ότι και το Luna είναι κρεμώδες, αλλά θα έλεγα καλύτερα ότι είναι απαλό.»

   Σύμφωνα με την Ένωση Εξαγωγέων Παραγωγών και Συσκευαστών Αβοκάντο του Μεξικού (APEAM) και την Ένωση Εισαγωγέων του Μεξικού Hass Avocado (MHAIA) που διαχειρίζονται τον ιστότοπο Avocados from Mexico, το 80% των αβοκάντο που καταναλώνονται παγκοσμίως είναι αβοκάντο Hass και αυτή η ποικιλία αποτελεί το τεράστιο 95% των αβοκάντο που καταναλώνονται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

   Αν και η ποικιλία Hass χρησιμοποιειται ευρεως για χρόνια, από τη δεκαετία του 1920 έως τη δεκαετία του 1970, ο προτιμώμενος καρπός ήταν η ποικιλία αβοκάντο Fuerte (“Strong”). Το Hass τελικά το ξεπέρασε λόγω της γεύσης και της ικανότητας του να ξεφλουδίζει, καθώς και επειδή τα δέντρα αβοκάντο Fuerte παρήγαγαν μόνο καρπούς συγκομιδής κάθε δύο χρόνια. Μερικοί γνώστες της παραγωγής λένε ότι το Luna θα πρέπει να ξεπεράσει τη γεύση του Hass για να κερδίσει τους καταναλωτές. «Εγώ ως αγοραστής είμαι προσαρμοσμένος στον σκούρο αβοκάντο Hass. Χωρίς να σκοπεύω να υποτιμήσω τις ποικιλίες με πράσινο δέρμα, αυτές που έχω δοκιμάσει απλώς δεν έχουν την πλούσια γεύση ή υφή του Hass», έγραψε ο Richard Smoley για το Produce Blue Book. 

https://www.foodandwine.com/luna-avocado-variety-sustainable-farming-7571398

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο