Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023
6.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΠΙΝΔΟΣ: Μνημόνιο συνεργασίας με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΠΙΝΔΟΣ: Μνημόνιο συνεργασίας με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή
spot_img

Στόχος η ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων, υψηλής διατροφικής αξίας με σεβασμό στο περιβάλλον με τη χρήση τεχνολογίας αιχμής.

Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή και o Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων ΠΙΝΔΟΣ προχώρησαν στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, μέσω του οποίου επισφραγίζεται η ήδη επιτυχημένη συνεργασία των δύο φορέων και εδραιώνεται σε επιστημονικό, εκπαιδευτικό, ερευνητικό και παραγωγικό επίπεδο.

Βασικοί πυλώνες της συνεργασίας αυτής είναι η καινοτομία, η έρευνα και η βιώσιμη ανάπτυξη και σύμφωνα με αυτούς έχουν οριστεί οι στόχοι και το πλαίσιο δράσης για την επίτευξή τους. Η ανάπτυξη από κοινού καινοτόμων προϊόντων, με υψηλή διατροφική αξία, η ανάπτυξη πρωτοποριακών ψηφιακών συστημάτων πτηνοτροφίας και πιστοποίησης αυθεντικότητας τροφίμων, με τη χρήση τεχνολογίας αιχμής, και η ποσοτικοποίηση και ελάττωση του ενεργειακού αποτυπώματος, με όραμα ένα πράσινο μέλλον για όλους, αποτελούν ενδεικτικά κάποιους από τους πρωταρχικούς στόχους του Μνημονίου, με απώτερο σκοπό τη διασύνδεση της ερευνητικής κοινότητας με τη βιομηχανία.

Πρόεδρος του ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ, Δημητρίου Ανδρέας
Πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Dr. Jeff Lansdale

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη από τον Πρόεδρο του ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ, κ. Ανδρέα Δημητρίου και τον Πρόεδρο της ΑΓΣ, Dr. Jeff Lansdale, στις 29 Νοεμβρίου 2022, στην πόλη των Ιωαννίνων, παρουσία του Εποπτικού και Διοικητικού Συμβουλίου του ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ και μελών της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, μεταξύ των οποίων ο Dean του Perrotis College, Δρ. Κωνσταντίνος Ρότσιος, ο Farm Manager, Δρ. Θεόδωρος Καλλίτσης και η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, Λίλα Ζήζουλα. 

Την τελετή υπογραφή του Μνημονίου τίμησαν με την παρουσία τους και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ . Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ο Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα Δήμου Ιωαννιτών, κ. Βασίλειος Βλέτσας και ο Πρωτοσύγκελος Ι.Μ. Ιωαννίνων Πατήρ Θωμάς Ανδρέου, όπου μέσω των δηλώσεων τους συνεχάρησαν για την πρωτοβουλία αυτή τους δύο φορείς και ευχήθηκαν μια δημιουργική και εποικοδομητική συνεργασία.

Κατά την Υπογραφή του, ο Πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Dr. Jeff Lansdale, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία αυτή και τη δυνατότητα να δουλέψουν από κοινού με την ΠΙΝΔΟΣ στην εκπαίδευση και την έρευνα, προσφέροντας μοναδικές ευκαιρίες ανάπτυξης στον αγροδιατροφικό τομέα, ο οποίος αναπτύσσεται και εξελίσσεται διαρκώς μέσω της τεχνολογίας.

Ενώ, ο Πρόεδρος του ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ, κ. Δημητρίου Ανδρέας, κατά την Υπογραφή τόνισε την ιδιαίτερη βαρύτητα που έχει για την ΠΙΝΔΟΣ το Μνημόνιο αυτό και αναφέρθηκε στις περαιτέρω προοπτικές που διασφαλίζονται για την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας, ασφάλειας και διατροφικής αξίας.

Ακολουθήστε μας στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μελέτη: Ποια συσκευασία αλλοιώνει περισσότερο τη γεύση και τη φρεσκάδα του γάλακτος;

Επιστημονική μελέτη συνέκρινε έξι συσκευασίες γάλακτος: χάρτινα δοχεία, τρία είδη πλαστικών, μία χάρτινη σακούλα και ένα γυάλινο μπουκάλι για να καταλήξει ποια είναι καλύτερη και ποια χειρότερη σε γεύση και φρεσκάδα.

Παράδοξα τα ευρήματα μελέτης για το οικολογικό αποτύπωμα των τροφίμων – Η “έκπληξη” των βιολογικών

Για πρώτη φορά γίνεται στοχευμένη σύγκριση για την επιρροή της παραγωγής, της μεταφοράς, και της συσκευασίας.

Τα νιτρώδη άλατα σε τρόφιμα σχετίζονται τώρα και με τον διαβήτη τύπου 2 λέει η Γαλλία

Έρευνα σε πάνω από 100.000 εθελοντές για 15 χρόνια.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα