Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
16.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία: Νέα τεχνολογία ταχείας ανίχνευσης παθογόνων στα τρόφιμα

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία: Νέα τεχνολογία ταχείας ανίχνευσης παθογόνων στα τρόφιμα
spot_img

Μια νεοσύστατη επιχείρηση, η Pathotrak Inc., σε μια αποστολή να φέρει την επανάσταση στην ασφάλεια των τροφίμων και την αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων κάνοντας τα κρούσματα τροφιμογενών λοιμώξεων παρελθόν, έχει λάβει πιστοποίηση δοκιμασμένης℠ απόδοσης AOAC® για τα κιτ εμπλουτισμού παθογόνων τροφιμογενών παραγόντων.

Ανέπτυξε μια διαδικασία προετοιμασίας δείγματος επόμενης γενιάς, που επιτρέπει δοκιμές ασφάλειας τροφίμων σε μόλις έξι ώρες.

Η πιστοποίηση του Ερευνητικού Ινστιτούτου AOAC ισχύει για την ανίχνευση Salmonella και παθογόνου E. coli στο μαρούλι romaine. Η εταιρεία θα επεκτείνει επίσης τα εν λόγω υποστρώματα σε τέσσερα επιπλέον φυλλώδη λαχανικά, σύμφωνα με τον Ιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pathotrak, Χαβιέ Αντένσια.

Έχουμε γράψει ιστορία! Αυτό είναι το πρώτο πιστοποιημένο προϊόν AOAC που επιτρέπει τα αποτελέσματα παθογόνων παραγόντων μέσα σε μια 8ωρη βάρδια», δήλωσε ο Atencia. “Το ακόμα καλύτερο, είναι ότι ταιριάζει στις υπάρχουσες ροές εργασίας. Τα εργαστήρια μικροβιολογίας μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την τρέχουσα τεχνολογία PCR και τους αρέσει επειδή λειτουργεί με όλα τα ιστορικά δεδομένα τους. Είναι τα ίδια αποτελέσματα που ήδη παίρνουν, μόνο που είναι ταχύτερα, με ισοδύναμη ευαισθησία, ακρίβεια και αποκλειστικότητα.”

Οι ταχύτερες δοκιμές τροφίμων αποφέρουν οφέλη τόσο στους κατασκευαστές όσο και στους καταναλωτές.

“Τα ταχύτερα αποτελέσματα των αναλύσεων επιτρέπουν στους κατασκευαστές να απελευθερώνουν προϊόντα πιο γρήγορα, γεγονός που με τη σειρά του τους βοηθά να μειώσουν το κόστος αποθήκευσης και ψύξης”, δήλωσε ο Akbar Dawood, Οικονομικός Διευθυντής της Pathotrak. “Οι καταναλωτές θα μπορούσαν επίσης να δουν ταχύτερες ανακλήσεις και τις εστίες να αποφεύγονται”.

Η Pathotrak έχει αναπτύξει μια κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μέθοδο διαχωρισμού και συγκέντρωσης παθογόνων παραγόντων από δείγματα τροφίμων, πιο γρήγορα από τις συμβατικές μεθόδους. Αυτή η τεχνολογία αντιμετωπίζει το βήμα εμπλουτισμού των δοκιμών τροφίμων, κατά τη διάρκεια των οποίων τα δείγματα επωάζονται για 22-48 ώρες μέχρι να αναπτυχθούν αρκετά βακτήρια για να αναλυθούν αποτελεσματικά. Η λύση της εταιρείας, που παρέχεται ως κιτ προετοιμασίας δείγματος, χρησιμοποιεί διαδικασίες μικροδιήθησης για να δημιουργήσει ένα περιβάλλον όπου τα βακτήρια αναπαράγονται γρήγορα. Τα δείγματα είναι στη συνέχεια έτοιμα σε μόλις λίγες ώρες, μετά από τις οποίες μπορούν να αναλυθούν χρησιμοποιώντας τις περισσότερες τρέχουσες δοκιμές παθογόνων παραγόντων αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης (PCR) για τρόφιμα.

Η αρχική τεχνολογία της Pathotrak αναπτύχθηκε από κοινού από το Εθνικό Ινστιτούτο Προτύπων και Τεχνολογίας (NIST) και το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ και αδειοδοτήθηκε στην εταιρεία. Από τότε, έχει αναπτύξει ένα χαρτοφυλάκιο τεχνολογιών που επικεντρώνονται στην επιτάχυνση των δοκιμών ασφάλειας των τροφίμων και είναι προσαρμοσμένες σε διαφορετικά υποστρώματα τροφίμων, μεγέθη δειγμάτων και παθογόνα. Η εταιρεία έχει τρεις πατέντες σε εκκρεμότητα.

Πρόσφατα, η Pathotrak έλαβε επιχορήγηση 884.848 δολαρίων φάσης ΙΙ για την έρευνα καινοτομίας μικρών επιχειρήσεων (SBIR) από το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών για την “Ταχεία ανίχνευση παθογόνων παραγόντων στην παρασκευή trimmings κρέατος”.

Η εταιρεία σχεδιάζει να υποβάλει αίτηση για μια άλλη πιστοποίηση AOAC για μια νεότερη τεχνολογία που εκκρεμεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, η οποία είναι δύο ώρες ταχύτερη, ισχύει για τα περισσότερα προϊόντα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για προϊόντα κρέατος, ενώ υπέγραψε πρόσφατα τον πρώτο της πελάτη στην κοιλάδα Salinas της Καλιφόρνια.

Σχετικά με την Pathotrak

Η αποστολή της Pathotrak είναι να συνεισφέρει σε έναν κόσμο με πιο φρέσκα, ασφαλέστερα τρόφιμα και να κάνει τις εστίες τροφίμων παρελθόν, “Η προσέγγισή μας είναι να εξαλείψουμε τους κινδύνους για την ασφάλεια των τροφίμων παρέχοντας τις σωστές τεχνολογίες στη σωστή τιμή: τεχνολογίες που θα εξοικονομήσουν κόστος για τους παραγωγούς, θα μειώσουν το χρόνο για τα εργαστήρια ασφάλειας των τροφίμων και, το σημαντικότερο, θα σώσουν ζωές.”

Πηγη; BusinessWire

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα