Σάββατο, 16 Νοεμβρίου, 2024
14.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ποιο μπαχαρικό ταιριάζει καλύτερα με το γιαούρτι – Και δεν είναι η κανέλα!

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΠοιο μπαχαρικό ταιριάζει καλύτερα με το γιαούρτι - Και δεν είναι η κανέλα!
spot_img

Πειραματική μελέτη για την αποδοχή από τον καταναλωτή και την αντιοξειδωτική δυνατότητα προβιοτικού-γιαουρτιού με μπαχαρικά.

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο LWT – Food Science and Technology επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη νέων προβιοτικών γιαουρτιών που περιέχουν μπαχαρικά με αποδεκτές αισθητηριακές ιδιότητες , θεραπευτικά επίπεδα προβιοτικών και με ευεργετική αντιοξειδωτική ικανότητα. Δημιουργήθηκαν 8 είδη γιαουρτιών με πρόσθετες ελαιορητίνες μπαχαρικών, κάρδαμο, κανέλα και μοσχοκάρυδο και προβιοτικά [ Lactobacillus acidophilus strain 5(LA5) ή Bifidobacterium animalis ssp. Lactis (Bb12).

Διεξήχθησαν δύο διαδοχικά πάνελ αισθητηριακής γεύσης καταναλωτή (n  = 54) χρησιμοποιώντας μια ηδονική κλίμακα εννέα σημείων για να αξιολογηθεί η αποδοχή των γιαουρτιών και παρακολουθήθηκαν οι βιώσιμες μετρήσεις προβιοτικών και η αντιοξειδωτική ικανότητα δειγμάτων γιαουρτιού στις 1, 7, 14 και 28 ημέρες αποθήκευσης στους 4 °C.

Τα προβιοτικά-προϊόντα γιαουρτιού που περιέχουν μπαχαρικά έδειξαν καλές αισθητηριακές ιδιότητες, με τα καλύτερα αποτελέσματα να λαμβάνονται με ελαιορητίνη κάρδαμου (με LA5 ή Bb12). Η παρουσία ελαιορητινών μπαχαρικών (κάρδαμο,  μοσχοκάρυδο και κανέλα) δεν επηρέασε τον πληθυσμό των προβιοτικών στο γιαούρτι κατά τη διάρκεια 4 εβδομάδων αποθήκευσης στο ψυγείο. Η αντιοξειδωτική ικανότητα (με LA5 ή Bb12) κατά την περίοδο αποθήκευσης διατηρήθηκε επίσης.

Για να διαβάσετε ολόκληρη τη μελέτη πατήστε ΕΔΩ.

Διαβάτε επίσης: Τι μπορεί να κάνει ένα μποϊκοτάζ – Η KFC κλείνει δεκάδες καταστήματα και απολύει χιλιάδες εργαζόμενους

Διαβάστε ακόμη: Γιατί η ώρα των γευμάτων είναι σημαντική για όσους εργάζονται νυχτερινή βάρδια – Μελέτη

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα αξιολόγηση της EFSA για την ασφάλεια της ζαχαρίνης

Πολλές μελέτες απαντούν αν η σακχαρίνη είναι ασφαλής για ανθρώπινη κατανάλωση.

«Βράσε το, για 5 λεπτά» – Οι νέες οδηγίες των αρχών για τις έτοιμες σούπες, μετά τον θάνατο γυναίκας από αλλαντίαση

Νέα αξιολόγηση και σύσταση του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας μετά τον θάνατο γυναίκας που έφαγε RTE σούπα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο