Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυριακή, 16 Μαρτίου, 2025
19.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ποιο υλικό συσκευασίας εγγυάται μεγαλύτερη βιωσιμότητα;

ΑρχικήΝέαΠοιο υλικό συσκευασίας εγγυάται μεγαλύτερη βιωσιμότητα;
spot_img

Νέα μελέτη από την European Paper Packaging Alliance (EPPA) απαντά στο ερώτημα για το ποιο υλικό συσκευασίας εγγυάται μεγαλύτερη βιωσιμότητα και υπερτερεί έναντι της επαναχρησιμοποίησιμης συσκευασίας.

Με τη λέξη “βιωσιμότητα” να ακούγεται συχνά και παντού, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της συσκευασίας κάνουν ολοένα και περισσότερα βήματα προς τη διαμόρφωση οικολογικών συσκευασιών. Μέχρι στιγμής υπάρχει μια πληθώρα επιλογών σε καινοτομίες, από PET, επαναχρησιμοποιήσιμες συσκευασίες μέχρι και βιοδιασπώμενες από χαρτί. Αλλά ποιο υλικό εγγυάται την περισσότερη βιωσιμότητα;

- Advertisement -

Μια νέα μελέτη από την European Paper Packaging Alliance (EPPA) συνιστά ότι οι συσκευασίες μιας χρήσης με βάση το χαρτί είναι πιο βιώσιμες από τις επαναχρησιμοποιήσιμες συσκευασίες.

Για τις ανάγκες της μελέτης, οι εμπειρογνώμονες έλαβαν υπόψη τους το πλήρες σύστημα συσκευασίας που χρησιμοποιεί μια πληθώρα εστιατορίων και takeaway, αλλά και δεδομένα αναφορικά με τα ίδια τα υλικά.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι ανακυκλώσιμες συσκευασίες με βάση το χαρτί που χρησιμοποιούνται στον τομέα παράδοσης φαγητού γρήγορης εξυπηρέτησης και σε πακέτο προσφέρουν περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα έναντι των επαναχρησιμοποιήσιμων συστημάτων σε συνολικά 12 παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της κλιματικής αλλαγής, της κατανάλωσης γλυκού νερού και της εξάντλησης των φυσικών πόρων.

Επιπλέον, τα αποτελέσματα υποστηρίζουν ότι η μετάβαση σε επαναχρησιμοποιήσιμες εναλλακτικές θα παράγει 48% περισσότερες εκπομπές ισοδύναμου CO2, θα καταναλώνει 39% περισσότερο γλυκό νερό και θα απαιτεί 82% περισσότερη εξόρυξη ορυκτών και πόρων. Αυτό, κατά την EPPA, συμβαίνει επειδή οι επαναχρησιμοποιήσιμες συσκευασίες χρειάζονται περισσότερους πόρους για το πλύσιμο και το στέγνωμά τους.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καλλυντικά και είδη προσωπικής φροντίδας: Ο κίνδυνος από τη χρήση τους και η εξωσωματική γονιμοποίηση – Της Ελένης Τσαγκά

Γιατί τον τελευταίο καιρό ανακαλούνται τόσα πολλά προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς;

Τούρτες στα ελληνικά ζαχαροπλαστεία: Γιατί έχουν την ίδια (άνοστη) γεύση

Απογοήτευση από τις τούρτες που μας "σερβίρουν" τα ελληνικά ζαχαροπλαστεία

Νωπό Γάλα: Άγνοια κινδύνου των καταναλωτών για μόλυνση από γρίπη των πτηνών

Πολλοί καταναλωτές δεν γνωρίζουν τον κίνδυνο μόλυνσης από γρίπη των πτηνών καταναλώνοντας νωπό γάλα
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα