ΑρχικήΝέαΠοιοι και πότε θα λάβουν την ενίσχυση των 250 ευρώ

Ποιοι και πότε θα λάβουν την ενίσχυση των 250 ευρώ

1 λεπτά ανάγνωσης

Της Χριστίνας Κοψίνη

Οι  830.000 συνταξιούχοι  που λαμβάνουν χαμηλές συντάξεις, έως 600 ευρώ το μήνα είναι οι δικαιούχοι της ενίσχυσης των 250 ευρώ που ανακοίνωσε σήμερα  ο πρωθυπουργός κατά  την προ ημερήσια διάταξη συζήτηση στην Βουλή με θέμα τις αυξήσεις των τιμών. Η συζήτηση που είναι ακόμη σε εξέλιξη προκλήθηκε μετά από αίτημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

- Advertisement -

 Το συνολικό κόστος του ποσού που θα καταβληθεί στους ευάλωτους συνταξιούχους για να αντιμετωπίσουν το υψηλό κόστος της ενέργειας και την αύξηση των τιμών σε βασικά είδη  αγγίζει το ποσό των 210 εκατ. ευρώ.  Για να είναι δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης πρέπει να πληρούν τα εξής κριτήρια: – να  έχουν ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως 7.200 ευρώ (δηλαδή 600 ευρώ μηνιαίως) και ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως 14.400 .και -να συντρέχει και το κριτήριο της αξίας της ακίνητης περιουσίας. Δηλαδή η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού του συνταξιούχου να μην υπερβαίνει, στο σύνολο της, το ποσό των 200.000 ευρώ. Η ενίσχυση θα καταβληθεί τέλη Δεκεμβρίου και θα συνοδεύεται από το επιπλέον ποσό των 50 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο μέλος του συνταξιούχου.

Ανάλογη ενίσχυση ύψους 250 ευρώ θα καταβληθεί και σε όλους τους πολίτες με αναπηρία που λαμβάνουν ήδη επίδομα αναπηρίας μέσω του ΟΠΕΚΑ. Υπολογίζεται ότι η δικαιούχοι αυτής της κατηγορίας είναι περίπου 173.000 κι επομένως το συνολικό κόστος θα ανέλθει στο ποσό των 43,5 εκατομμυρίων ευρώ.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ανακαλείται γιαούρτι μεγάλης εταιρείας λόγω S. aureus – Ένα σπάνιο περιστατικό επιμόλυνσης με σταφυλόκοκκο σε εμπορικό γιαούρτι

Γιατί η επιμόλυνση εμπορικού γιαουρτιού είναι ασυνήθιστη και ποιος είναι ο πραγματικός κίνδυνος για τους καταναλωτές - Του Νίκου Γδοντέλη

Η ΕΕ εγκρίνει την πρώτη πρόσθετη ύλη ζωοτροφών για μέλισσες – Τι προβλέπει η απόφαση και τι έδειξε η αξιολόγηση της EFSA

Η πρώτη πρόσθετη ύλη ζωοτροφών για μέλισσες εγκρίθηκε από την ΕΕ μετά από αξιολόγηση ασφάλειας και αποτελεσματικότητας της EFSA.

Ένα από τα πλέον διαδεδομένα πρόσθετα τροφίμων συνδέεται με φλεγμονή στο παχύ έντερο σε νέα μελέτη

Κοινό πρόσθετο που υπάρχει από παγωτά μέχρι σάλτσες και φυτικά ροφήματα, συνδέεται με φλεγμονώδεις αλλαγές στο έντερο.