Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
19.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πολλαπλή επιδημία Salmonella Thompson που συνδέεται με θαλασσινά

ΑρχικήΝέαΠολλαπλή επιδημία Salmonella Thompson που συνδέεται με θαλασσινά
spot_img

cibum team

Κρούσματα σε 14 πολιτείες των ΗΠΑ επιβεβαίωσε πριν από λίγες ώρες το CDC, σύμφωνα με το οποίο έχουν δηλητηριαστεί 104 άνθρωποι αλλά ο αριθμός ενδέχεται να είναι πολύ μεγαλύτερος. 19 από τους αρρώστους χρειάστηκαν νοσοκομειακή περίθαλψη.

Στις συνεντεύξεις όλα τα θύματα είπαν ότι κατανάλωσαν θαλασσινά είτε ωμά ως σούσι είτε μαγειρεμένα.

- Advertisement -

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι θαλασσινά στα περισσότερα εστιατόρια και παντοπωλεία όπου έτρωγαν ή ψώνιζαν οι άρρωστοι, ήταν της εταιρείας Northeast Seafood Products, με έδρα το Ντένβερ η οποία και προχώρησε σε ανάκληση όλων των προϊόντων της.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων βρήκε το στέλεχος της σαλμονέλας στην εγκατάσταση Northeast Seafood Products κατά τη διάρκεια πρόσφατης επιθεώρησης, όπως ανέφερε το CDC.

Οι περισσότεροι που έχουν μολυνθεί με σαλμονέλα παρουσιάζουν διάρροια, πυρετό και κράμπες στο στομάχι έξι ώρες έως έξι ημέρες μετά την κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων. Η ασθένεια διαρκεί συνήθως τέσσερις έως επτά ημέρες. Οι περισσότεροι αναρρώνουν χωρίς θεραπεία, αν και μερικοί μπορεί να χρειαστούν νοσηλεία.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τι κρύβεται πίσω από τη δημοφιλή ενεργειακά ποτά που καταναλώνουν παιδιά και έφηβοι; Ανησυχητικά ευρήματα του Ökotest

Πόσα ενεργειακά ποτά μπορούμε να ανεχτούμε πριν γίνει η κατανάλωση πραγματικά επικίνδυνη;

Οδοντόκρεμες μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα – Δοκιμή σε 51 γνωστές μάρκες

Μια νέα έρευνα που διεξήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες αποκάλυψε ότι πολλές εμπορικές οδοντόκρεμες είναι μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα.

Aκτινοβολημένα τρόφιμα: Είναι ασφαλή ή πρέπει να τα αποφεύγουμε; – Πώς τα ξεχωρίζουμε

Η ακτινοβόληση τροφίμων είναι μια μέθοδος επεξεργασίας τροφίμων με ιονίζουσα ακτινοβολία που αποσκοπεί στην εξόντωση παθογόνων βακτηρίων
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα