Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
22 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πώς επηρέασε η ρωσική εισβολή τις τιμές του καφέ

ΑρχικήΝέαΠώς επηρέασε η ρωσική εισβολή τις τιμές του καφέ
spot_img

Παρά τα γεγονότα στην Ευρώπη, ο σύνθετος δείκτης τιμής αυξήθηκε για 17 συνεχείς μήνες τον Φεβρουάριο του 2022, βάσει στοιχείων της Διεθνούς Οργάνωσης Καφέ (ΙCO).

Ως επακόλουθο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, οι μέσες τιμές των προθεσμιακών συμβολαίων της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου για τον καφέ μειώθηκαν κατά 3,1%, αποτελώντας τη μεγαλύτερη ημερήσια μείωση από τις 30 Ιουλίου 2021, όποτε μειώθηκε κατά 6,9%. Η τιμή ICO (Composite Indicator Price), επίσης μειώθηκε κατά 3,7%, γνωρίζοντας τη μεγαλύτερη ύφεση από τις 20 Δεκεμβρίου 2021. Ωστόσο, ο σύνθετος δείκτης τιμής ICO (CIP) αυξήθηκε κατά 3,2%, τον Φεβρουάριο του 2022. Αυτό σημαίνει 17 συνεχόμενους μήνες αύξησης.

Το 2020, η Ρωσία και η Ουκρανία κατανάλωσαν 6,26 εκατομμύρια σακούλες καφέ 60 κιλών, αντιπροσωπεύοντας το 3,8% της παγκόσμιας κατανάλωσης. Η σύγκρουση έχει οδηγήσει τις τιμές του πετρελαίου σε απότομη άνοδο, με την τιμή του αργού πετρελαίου Brent να αγγίζει τα 127,98 δολάρια ανά βαρέλι στις ΗΠΑ (8 Μαρτίου) από 96,84 δολάρια το βαρέλι (23 Φεβρουαρίου).

Η Ρωσία προμηθεύει το 20% της παγκόσμιας θαλάσσιας αγοράς αμμωνίας και η διακοπή του εφοδιασμού θα μπορούσε να επηρεάσει την τιμή των λιπασμάτων, η οποία τελικά θα μπορούσε να καθορίσει υψηλότερο κόστος εισαγωγών για τους παραγωγούς καφέ ανά τον κόσμο και σε υψηλότερες τιμές του καφέ γενικότερα. Οι εξαγωγείς καφέ έχουν ήδη αρχίσει να αντιμετωπίζουν υλικοτεχνικές δυσκολίες. Επιπλέον, οι παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές για το 2022 έχουν ήδη υποστεί μειώσεις από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, συμπεριλαμβανομένου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ωστόσο, είναι πολύ νωρίς για να αξιολογηθεί πλήρως ο αντίκτυπος της σύγκρουσης στις αγορές καφέ της Ρωσίας και της Ουκρανίας και στην παγκόσμια βιομηχανία καφέ, καθώς τα αποτελέσματα της κρίσης μεταβάλλουν τα δεδομένα καθημερινά.

Πηγή: https://www.ico.org/

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πλαστικά καλαμάκια: Ποιος κοροϊδεύει ποιον; – Της Άννας Λεκατσά*

Επέμβαση διάσωσης του πλανήτη ξεκινώντας από τα πλαστικά καλάμια: "Η εγχείρηση πέτυχε αλλά ο ασθενής πέθανε..."

Ο κίνδυνος για την υγεία των καταναλωτών από απάτη τροφίμων – Περίπτωση χρήσης θειωδών στο κρέας

Διαχείριση κινδύνου παράνομης χρήσης θειωδών αλάτων σε παρασκευάσματα κρέατος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα