Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023
14.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εστιατόρια: Τι είναι το Πράσινο Αστέρι Michelin και ποιος μπορεί να το κερδίσει

ΑρχικήΝέαΕστιατόρια: Τι είναι το Πράσινο Αστέρι Michelin και ποιος μπορεί να το κερδίσει
spot_img

Η βιωσιμότητα και η ηθική έχουν την τιμητική τους και στη γαστρονομία.

H βιωσιμότητα γίνεται σταδιακά απόλυτη προτεραιότητα για τη βιομηχανία τροφίμων και εστίασης. Και η Michelin αποφασίζει να επιβραβεύσει την προσπάθεια των εστιατορίων, απονέμοντάς τους ένα ξεχωριστό βραβείο, πιο συγκεκριμένα, ένα αστέρι.

Το λεγόμενο Πράσινο Αστέρι Michelin (Michelin Green Star) είναι ένα ετήσιο βραβείο που αναδεικνύει τα εστιατόρια στην πρώτη γραμμή του κλάδου όσον αφορά τις βιώσιμες πρακτικές τους.

Σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο Michelin Guide, με το βραβείο αυτό θα τιμώνται οι επιχειρήσεις που θεωρούνται «υπεύθυνες τόσο για τα ηθικά όσο και για τα περιβαλλοντικά τους πρότυπα και συνεργάζονται με βιώσιμους παραγωγούς και προμηθευτές για να αποφύγουν τα απόβλητα και να μειώσουν ή ακόμα και να αφαιρέσουν πλαστικά και άλλα μη ανακυκλώσιμα υλικά από την αλυσίδα εφοδιασμού τους».

Φυσικά, όμως, δεν αρκεί η βιωσιμότητα από μόνη της για τη βράβευση, καθώς οι οικολογικές πρακτικές πρέπει να συνοδεύονται πάντα από τη μοναδική γεύση των πιάτων του κάθε εστιατορίου.

Αν αναρωτιέστε τι καθιστά ένα εστιατόριο κατάλληλο για μια υποψηφιότητα για το πολυπόθητο Πράσινο Αστέρι Michelin, μπορεί να συμμετέχει οποιοδήποτε εστιατόριο στον Οδηγό, το οποίο κάνει κάτι μοναδικό για τη βιωσιμότητα.

Κάποια εστιατόρια, για παράδειγμα εφαρμόζουν το farm to fork συνεργαζόμενα απευθείας με καλλιεργητές, αγρότες και ψαράδες. Ή μπορεί να μειώνουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα διαχειριζόμενα σωστά τα απορρίμματά τους.  Επίσης, ένας άλλος παράγοντας είναι η στάση μιας επιχείρησης  σε ζητήματα που σχετίζονται με τη δεοντολογία, καθώς και να συνεισφέρουν σε τοπικά, εθνικά ή παγκόσμια φιλανθρωπικά και εκπαιδευτικά έργα.

Το Michelin Green Star συνιστά θεσμό από το 2020 και μόλις από τον πρώτο χρόνο που καθιερώθηκε έχει τιμήσει συνολικά 23 εστιατόρια, αλλά όλα τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Αυστηρά μέτρα για την πάταξη “ψευδοοικολογικών” ισχυρισμών στις ετικέτες

Το 53,3 % των περιβαλλοντικών ισχυρισμών στην ΕΕ διαπιστώθηκε ότι είναι ασαφείς, παραπλανητικοί ή αβάσιμοι και το 40 % ατεκμηρίωτοι.

Viral η τάση κατανάλωσης σκυλοτροφής – Έντονες αντιδράσεις – Πάνω από 24 εκ. προβολές

Σύμφωνα με έναν fitness influencer, η τροφή για σκύλους έχει πολύ υψηλά ποσοστά πρωτεΐνης. Αλλά κάνει να την καταναλώνουν οι άνθρωποι;

Συσκευασία Τροφίμων: Αντιδράσεις για τον νέο κανονισμό της ΕΕ

Τι πιστεύουν οι αγρότες και οι περιβαλλοντικές ενώσεις για την νέα πρόταση για τις συσκευασίες και τα απορρίμματα συσκευασίας της ΕΕ.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα