Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
13.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πρόσκληση για υποβολή χειρογράφων για το ειδικό τεύχος: Plants Bioactive Compounds as Food and Nutraceutical Authentication Markers

ΑρχικήΝέαΠρόσκληση για υποβολή χειρογράφων για το ειδικό τεύχος: Plants Bioactive Compounds as Food and Nutraceutical Authentication Markers
spot_img

Οι συντάκτες για το ειδικό τεύχος του Horticulturae με τίτλο “Plants Bioactive Compounds as Food and Nutraceutical Authentication Markers” απευθύνουν πρόσκληση στους ενδιαφερομένους για υποβολή χειρογράφων.

Οι συντάκτες αυτού του ειδικού τεύχους είναι ο Δρ Χαράλαμπος Προεστός, η Dr. Joana S. Amaral και ο Prof. Dr. Marco Arlorio.

Όπως δηλώνει η ομάδα των συντακτών στην πρόσκληση:

“Τα αρωματικά φυτά και βότανα, και ιδιαίτερα οι βιοδραστικές ενώσεις τους, προσελκύουν την αυξανόμενη προσοχή στην επιστημονική κοινότητα λόγω των διαφορετικών εφαρμογών τους σε πολλούς τομείς, όπως η αρωματοποιία, τα καλλυντικά, η τεχνολογία τροφίμων, τα φαρμακευτικά προϊόντα και τα συμπληρώματα διατροφής, η φυτοϊατρική, η αρωματοθεραπεία κ.λπ.

Στη βιομηχανία τροφίμων, υπάρχει η τάση αντικατάστασης των χημικών συντηρητικών με φυσικές βιοδραστικές ενώσεις που προέρχονται από φυτικές πηγές ως νέα δραστικά συστατικά. Αυτές οι ενώσεις έχουν διάφορες χρήσεις, όπως σε συντηρητικά τροφίμων, αρωματικές ουσίες και χρωστικές ενώσεις, και με τη σειρά τους εξαρτώνται αυστηρά από τη βοτανική και γεωγραφική προέλευσή τους, καθώς και από τη μέθοδο καλλιέργειας. Η νόθευση των πρώτων υλών είναι ένα πολύ ανησυχητικό ζήτημα και εμφανίζεται εντός φυτικών ειδών ή φυτών του ίδιου είδους αλλά διαφορετικής γεωγραφικής προέλευσης.

Ως εκ τούτου, είναι υψίστης σημασίας να θεσπιστούν μέθοδοι ταχείας εξακρίβωσης της γνησιότητας και ανίχνευσης μοιχών. Ο εντοπισμός χημικών δεικτών, ιδιαίτερα δραστικών φυτοχημικών, οι οποίοι είναι χαρακτηριστικοί διαφόρων συστατικών/τροφίμων, είναι το τρέχον θέμα ενδιαφέροντος ενός σημαντικού αριθμού ερευνητών σε όλο τον κόσμο. Αυτό το Ειδικό Τεύχος επικεντρώνεται στη χρήση βιοδραστικών ενώσεων ως πιθανών δεικτών για την εξακρίβωση της γνησιότητας των φυτών και των βοτάνων. Η αυθεντικότητα, η ακεραιότητα και η ποιότητα μπορούν επίσης να βελτιωθούν μέσω του συνδυασμού υφιστάμενων και νέων αναλυτικών τεχνικών και προσεγγίσεων μεταβολομικής, λαμβάνοντας υπόψη τόσο στοχευμένες όσο και μη στοχευμένες προσεγγίσεις.”

Η υποβολή χειρογράφων έχει προθεσμία την 30η Σεπτεμβρίου 2022.

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια και τα σνακ καλαμποκιού – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο