Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
15.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί κατεψυγμένες γαρίδες λόγω θειωδών

ΑρχικήΝέαΠροσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί κατεψυγμένες γαρίδες λόγω θειωδών
spot_img

cibum team

Συνεχίζεται το μπαράζ ελέγχων και ανακλήσεων από τον Ενιαίο Φορέα ελέγχου τροφίμων, ο οποίος σήμερα προχώρησε στην ανάκληση κατεψυγμένου αλιεύματος από την αγορά το οποίο περιείχε θειώδη, σε τιμή που υπερέβαινε το ανώτατο επιτρεπτό όριο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος για την παρακολούθηση των επιπέδων των προσθέτων τροφίμων σε αλιεύματα» έτους 2021, προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με τα στοιχεία: “ ΓΑΜΠΑΡΗ ΚΤΨ ΑΠΟΦΛΟΙΩΜΕΝΗ – ΛΙΒΕΡΗΣ ΑΦΕΝΤΟΥΛΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε., ΚΕΡΑΜΩΤΗ ΚΑΒΑΛΑΣ», με αριθμό παρτίδας G 200321 και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 20/03/2023, καθαρού στραγγισμένου βάρους 425 γρ.

Διαπιστώθηκε, σε συνεργασία με τη Χημική Υπηρεσία Πειραιά – Τμήμα Α’ του Γενικού Χημείου του Κράτους της Α.Α.Δ.Ε, ότι το προϊόν είναι ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ – ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ διότι περιείχε θειώδη, σε τιμή που υπερέβαινε το ανώτατο επιτρεπτό όριο.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Γαριδάκια: Τι είναι η πορτοκαλί σκόνη που κολλάει στα χέρια;

Πως φτιάχνονται τα γαριδάκια Cheetos - Το επτασφράγιστο μυστικό.

Ανατροπή: Νέα έρευνα διαπιστώνει ότι τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα δεν έχουν καλύτερη γεύση από μη επεξεργασμένα

Η ελκυστικότητα των τροφίμων εξαρτάται από τους υδατάνθρακες και το λίπος και όχι από το πόσο επεξεργασμένα είναι.

cibumLEARNING: Food Defense Advanced Training Course

ΣΕ 3 ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ: 29 NOE, 7 ΔΕΚ ΚΑΙ 14 ΔΕΚ 2023
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα