Μετάβαση στο περιεχόμενο
Παρασκευή, 21 Μαρτίου, 2025
6.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πρόστιμο 1.000 ευρώ σε φούρνο για τη σπανακόπιτα

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΠρόστιμο 1.000 ευρώ σε φούρνο για τη σπανακόπιτα
spot_img

Νέο πρόστιμο σε φούρνο – παράβαση κανόνα ΔΙΕΠΠΥ για την ενημέρωση των καταναλωτών για τα κατεψυγμένα.

Η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, ανακοίνωσε σήμερα την με αριθμό 3589/5-7 -2024 απόφαση επιβολής προστίμου, σε αρτοζαχαροπλαστείο στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου στην Ομόνοια. Το πρόστιμο επιβλήθηκε για παράβαση του άρθρου 2 των Κανόνων ΔΙΕΠΠΥ για ελλιπείς ενδείξεις πινακίδας και πιο συγκεκριμένα: «Για όλα τα προϊόντα που διατίθενται στην κατανάλωση με οποιοδήποτε τρόπο, πρέπει να υπάρχουν είτε πινακίδες λιανικής πώλησης στους φυσικούς χώρους, είτε αντίστοιχη ηλεκτρονική πινακίδα για πωλήσεις μέσω διαδικτύου ή άλλου παρεμφερούς τρόπου, επί των οποίων αναγράφονται ονομασία, ποιότητα – σύνθεση – ποιοτικά Χαρακτηριστικά, όπου απαιτείται και ειδικά για τα τρόφιμα-γλυκά, θα πρέπει να υπάρχει η αντίστοιχη επισήμανση αν το πωλούμενο προϊόν είναι κατεψυγμένο»

- Advertisement -

Ο έλεγχος έγινε στις 26 Ιουνίου και οι επιθεωρητές της Περιφέρειας διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε η ένδειξη «κατεψυγμένο» στην πινακίδα πώλησης για το προϊόν «σπανακόπιτα» που βρισκόταν προς πώληση στην προθήκη της βιτρίνας του καταστήματος. Στο αρτοζαχαροπλαστείο επιβλήθηκε πρόστιμο 1.000 ευρώ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση επιβολής προστίμου όπως δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πώς η Ουγγαρία μείωσε τις τιμές των τροφίμων κατά 50% σε μία νύχτα!

Η πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν εν μία νυκτί μείωσε τις τιμές των τροφίμων - Η μείωση μερικά δημοφιλή τρόφιμα φτάνει και το 50%

Νέα προειδοποίηση για τη Σοκολάτα Dubai – Καρκινογόνα συστατικά, απομίμηση σοκολάτας και επικίνδυνες χρωστικές

Νέες εργαστηριακές αναλύσεις προϊόντων σοκολάτας Dubai, επιβεβαιώνουν ότι πολλοί παραγωγοί, χρησιμοποιούν επικίνδυνες και κακής ποιότητας πρώτες ύλες και προσπαθούν να παραπλανήσουν τους καταναλωτές

Εντομοφαγία: Οι ξεκαρδιστικές απαντήσεις Ελλήνων καταναλωτών σε έρευνα 4 Πανεπιστημίων

Σύντομα θα δούμε στα ράφια και των ελληνικών σουπερμάρκετ βρώσιμα έντομα ή τρόφιμα που περιέχουν σκόνη εντόμων. Πόσο έτοιμοι είναι όμως οι Έλληνες καταναλωτές; Διαβάστε τις απαντήσεις που έδωσαν, σε έρευνα 4 Ελληνικών Πανεπιστημίων.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα