Τετάρτη, 23 Απριλίου, 2025
25.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πρόστιμο €2.000 σε φούρνο στην Πάτρα

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΠρόστιμο €2.000 σε φούρνο στην Πάτρα
spot_img

Νέο πρόστιμο σε φούρνο για παράβαση των κανόνων διακίνησης και εμπορίας προϊόντων.

Άλλος ένας έλεγχος και το πρόστιμο που ακολούθησε, δείχνει ότι οι αρτοποιοί, θα πρέπει να συμμορφώνονται με τους όλους κανόνες διακίνησης και εμπορίας προϊόντων αλλιώς τα πρόστιμα είναι “τσουχτερά”.

- Advertisement -

Μετά το πρόστιμο σε φούρνο στη Νέα Σμύρνη που ανακοινώθηκε προχθές η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανακοίνωσε τη επιβολή προστίμου σε αρτοποιείο-ζαχαροπλαστείο στην Πάτρα. Ο έλεγχος που έγινε στην επιχείρηση έδειξε ότι δεν τηρείται το άρθρο 71 των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ.

Συγκεκριμένα  διαπιστώθηκε ότι στον τιμοκατάλογο της επιχείρησης δεν αναγραφόταν προσφερόμενο «αλά-κάρτ» είδος (ήτοι πλαστικό ποτήρι) και η αντίστοιχη χρέωσή του. Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο της ΥΑ 91354/24-08-2017 “Στους τιμοκαταλόγους αναγράφονται όλα τα προσφερόμενα είδη «αλά-κάρτ» με τις αντίστοιχες τιμές τους συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ“.

Από τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα έχουν επιβληθεί τρία πρόστιμα σε ισάριθμους φούρνους στην Πάτρα. Το ένα αφορούσε  τις προϋποθέσεις διανομής άρτου, και το άλλο για παράβαση στους κανόνες διάθεσης προϊόντων αρτοποιίας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση επιβολής προστίμου, όπως δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Οδοντόκρεμες μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα – Δοκιμή σε 51 γνωστές μάρκες

Μια νέα έρευνα που διεξήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες αποκάλυψε ότι πολλές εμπορικές οδοντόκρεμες είναι μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα.

Aκτινοβολημένα τρόφιμα: Είναι ασφαλή ή πρέπει να τα αποφεύγουμε; – Πώς τα ξεχωρίζουμε

Η ακτινοβόληση τροφίμων είναι μια μέθοδος επεξεργασίας τροφίμων με ιονίζουσα ακτινοβολία που αποσκοπεί στην εξόντωση παθογόνων βακτηρίων

Ευρωπαϊκό μπλόκο σε ελληνικά μύδια λόγω μόλυνσης με κολοβακτηρίδια – Ειδοποίηση RASFF

Η γνωστοποίηση στην Ευρώπη έγινε από την Ιταλία μέσω RASFF, στις 18/04/2024, ύστερα από ελέγχους που έγιναν από κτηνιάτρους στην Puglia
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα