Συνεχίζονται οι έλεγχοι των αρχών για την τήρηση των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ.
Ακριβά κοστίζει πλέον η αμέλεια των υπεύθυνων καταστημάτων, είτε πρόκειται για φούρνους, είτε για σουπερμάρκετ, είτε για κρεοπωλεία, είτε για περίπτερα, να αναρτούν στα ράφια ετικέτες με τις τιμές των προϊόντων. Όπως φαίνεται από τις ανακοινώσεις των Περιφερειών ανά την Ελλάδα που είναι υπεύθυνες για την τήρηση των κανονισμών Διακίνησης και Εμπορίας προϊόντων και που διενεργούν τους σχετικούς ελέγχους, η απουσία τιμής σε προϊόντα είναι ο Νο1 λόγος επιβολής προστίμου.
Δείτε επίσης: Lild Χαλκιδικής: Νέα καταγγελία – Ζωύφιο σε φρέσκο κρουασάν
Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε σε φούρνο στη Μεταμόρφωση Αττικής όπου οι επιθεωρητές της ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών μετά από έλεγχο διαπίστωσαν ότι δεν παρείχε την πληροφορία προς τον καταναλωτή σχετικά με την τιμή του μη συσκευασμένου προϊόντος «Τυρόπιτες – Σφολιατοειδή» που διατίθετο προς πώληση. Στο πρατήριο άρτου επιβλήθηκε πρόστιμο 1.000 ευρώ.
Τα καταστήματα θα πρέπει να γνωρίζουν σχετικά με την τιμή των μη συσκευασμένων προϊόντων πως “Η πληροφορία που παρέχεται, με οποιονδήποτε τρόπο, από τον έμπορο προς τον καταναλωτή σχετικά με την τιμή του μη συσκευασμένου προϊόντος που διατίθεται προς πώληση περιλαμβάνει, κατ’ ελάχιστο:
α) Την τιμή πώλησης ανά μονάδα μέτρησης της ποσότητας του προϊόντος και
β) την ονομασία του προϊόντος.
Η ανακοίνωση επιβολής προστίμου όπως δημοσιεύτηκε στον επίσημο ιστότοπο της Περιφέρειας Αττικής