ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΠρόστιμο σε σουπερμάρκετ ΓΑΛΑΞΙΑΣ στο Χαϊδάρι

Πρόστιμο σε σουπερμάρκετ ΓΑΛΑΞΙΑΣ στο Χαϊδάρι

2 λεπτά ανάγνωσης

Παράβαση των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ σχετικά με τις πληροφορίες στις πινακίδες πώλησης σε δύο προϊόντα.

Η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή προστίμου ύψους 2.000 ευρώ σε υποκατάστημα της αλυσίδας σουπερμάρκετ ΓΑΛΑΞΙΑΣ – ΠΕΝΤΕ στο Χαϊδάρι για παράβαση των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ).

- Advertisement -

Μετά από έλεγχο που έγινε στο εν λόγω κατάστημα στις 16 Αυγούστου, οι επιθεωρητές διαπίστωσαν ότι σε δύο είδη νωπών προϊόντων (ντομάτες και πατάτες) δεν υπήρχε αναγραφή επί της πινακίδας πώλησης της ποικιλίας τους. Πρόκειται για παράβαση του άρθρου 29§4 της Υπ. Απόφασης 91354/2017 σύμφωνα με το οποίο «Στους χώρους λιανικής πώλησης των νωπών οπωρολαχανικών (ανεξάρτητα του αν η πώληση τους γίνεται απευθείας από τα μέσα συσκευασίας ή από πάγκους ή σε επώνυμες και κλειστές συσκευασίες στους χώρους έκθεσης προς πώληση,  για κάθε είδος χωριστά, τοποθετείται ή αναρτάται πινακίδα πώλησης σε εμφανές σημείο ορατή από τον καταναλωτή, στην οποία με ευανάγνωστα και ευδιάκριτα γράμματα αναγράφονται οι ενδείξεις που προβλέπονται από τον Κανονισμό 543/2011, καθώς και η τιμή ανά μονάδα πώλησης του προϊόντος. Ειδικά για τα είδη πατάτες και ντομάτες αναγράφεται υποχρεωτικά και η ποικιλία».

Η περίληψη επιβολής προστίμου όπως δημοσιεύτηκε σήμερα στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ανακαλείται γιαούρτι μεγάλης εταιρείας λόγω S. aureus – Ένα σπάνιο περιστατικό επιμόλυνσης με σταφυλόκοκκο σε εμπορικό γιαούρτι

Γιατί η επιμόλυνση εμπορικού γιαουρτιού είναι ασυνήθιστη και ποιος είναι ο πραγματικός κίνδυνος για τους καταναλωτές - Του Νίκου Γδοντέλη

Η ΕΕ εγκρίνει την πρώτη πρόσθετη ύλη ζωοτροφών για μέλισσες – Τι προβλέπει η απόφαση και τι έδειξε η αξιολόγηση της EFSA

Η πρώτη πρόσθετη ύλη ζωοτροφών για μέλισσες εγκρίθηκε από την ΕΕ μετά από αξιολόγηση ασφάλειας και αποτελεσματικότητας της EFSA.

Ένα από τα πλέον διαδεδομένα πρόσθετα τροφίμων συνδέεται με φλεγμονή στο παχύ έντερο σε νέα μελέτη

Κοινό πρόσθετο που υπάρχει από παγωτά μέχρι σάλτσες και φυτικά ροφήματα, συνδέεται με φλεγμονώδεις αλλαγές στο έντερο.