Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
22.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πρωτόκολλο Συνεργασίας ΥΠΑΑΤ – ΑΑΔΕ για τον έλεγχο των λιπασμάτων

ΑρχικήΝέαΠρωτόκολλο Συνεργασίας ΥΠΑΑΤ – ΑΑΔΕ για τον έλεγχο των λιπασμάτων
spot_img

cibum team

Υπεγράφη από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σπήλιο Λιβανό και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, κ. Γεώργιο Πιτσιλή, Πρωτόκολλο Συνεργασίας, με σκοπό τον έλεγχο δειγμάτων λιπασμάτων, για τη διαπίστωση της συμμόρφωσης προς την ισχύουσα ενωσιακή και εθνική νομοθεσία.

Με το παρόν Πρωτόκολλο Συνεργασίας που ισχύει για το διάστημα Ιουνίου 2021 – Μαΐου 2022, εδραιώνεται η ευρύτερη συνεργασία μεταξύ ΥΠΑΑΤ και ΑΑΔΕ,  η οποία αφορά στον εργαστηριακό έλεγχο της συμμόρφωσης λιπασμάτων. 

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η προστασία της δημόσιας υγείας, του περιβάλλοντος, καθώς και η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς.

Η υλοποίηση του Πρωτοκόλλου πραγματοποιείται με ευθύνη των συμβαλλομένων μερών και σύμφωνα με τους κανόνες που επιβάλει η δεοντολογία και η καλή συνεργασία για την εκπλήρωση των στόχων αυτού.

Επίσης, καθορίζονται οι όροι για την εύρυθμη, παραγωγική και αποτελεσματική συνεργασία των Υπηρεσιών που συμβάλλουν στη διεξαγωγή του.

Ο έλεγχος στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου αποτελεί μέρος της συνολικής δραστηριότητας των συνεργαζόμενων Υπηρεσιών, η οποία αφορά στον έλεγχο συμμόρφωσης προς την ισχύουσα κατά περίπτωση νομοθεσία για τα λιπάσματα.

Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας για τον έλεγχο των λιπασμάτων  υπεγράφη στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της  Γενικής Γραμματείας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της  Γενικής Γραμματείας Ενωσιακών Πόρων και  Υποδομών με την ΑΑΔΕ και το Γενικό Χημείο του Κράτους. 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα