Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
17.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επιδημία σαλμονέλας από σνακ χοιρινού στη Βρετανία. Σχεδόν 200 τα κρούσματα οι 70 νοσηλεύονται

ΑρχικήΝέαΕπιδημία σαλμονέλας από σνακ χοιρινού στη Βρετανία. Σχεδόν 200 τα κρούσματα οι 70 νοσηλεύονται
spot_img

cibum team

Επιδημία Σαλμονέλας στη Βρετανία. Σχεδόν 200 άνθρωποι εμφάνισαν συμπτώματα σαλμονέλωσης σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο μετά από κατανάλωση συσκευασμένου σνακ από χοιρινό.

Έχουν αναφερθεί 179 κρούσματα Salmonella Infantis από τον Σεπτέμβριο του 2020, σύμφωνα με τον Οργανισμό Τυποποίησης Τροφίμων και τα Πρότυπα Τροφίμων της Σκωτίας.

Η Δημόσια Υγεία της Αγγλίας δήλωσε ότι το 56% είναι άνδρες, ενώ σχεδόν τα δύο τρίτα των ασθενών νόησαν τον περασμένο Ιούνιο.

Δεν έχει αναφερθεί κανένας θάνατος, αλλά το ένα τρίτο των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων έχουν νοσηλευτεί με λοίμωξη από σαλμονέλα.

Η Tayto Group Limited ανακάλεσε ορισμένα προϊόντα Mr. Porky, Jay’s και The Real Pork Crackling Co. επειδή μπορεί να έχουν μολυνθεί με σαλμονέλα.

Όλα τα προϊόντα που κατασκευάστηκαν τον Φεβρουάριο σε ένα εργοστάσιο που σχετίζεται με την επιδημία ανακλήθηκαν και αποσύρθηκαν από την πώληση. Η παραγωγή σταμάτησε εθελοντικά σε αυτό το εργοστάσιο μόλις εντοπίστηκε πιθανός σύνδεσμος στις αρχές του μήνα.

Η Tayto Group είναι βρετανικής ιδιοκτησίας πατατάκια και σνακ, που παράγουν πάνω από 5,5 εκατομμύρια πακέτα την ημέρα.

Οι αρχές συμβουλεύουν τους καταναλωτές να μην τρώνε κανένα από τα επηρεαζόμενα προϊόντα και να τα επιστρέφουν στον προμηθευτή. “Οι εμπλεκόμενες επιχειρήσεις τροφίμων ανέστειλαν οικειοθελώς την παραγωγή της για να θέσουν σε εφαρμογή πρόσθετους ελέγχους για τη βελτίωση της ασφάλειας των προϊόντων τους και αποφάσισαν σε εθελοντική βάση να αποσύρουν και να ανακαλέσουν όλα τα προϊόντα εντός της διάρκειας ζωής που παράγονται σε αυτόν τον τόπο”, είπε. είπε.

Ο Δρ Lesley Larkin, επικεφαλής επιτήρησης για τη μονάδα παθογόνων του γαστρεντερικού συστήματος στη Δημόσια Υγεία της Αγγλίας, είπε ότι δημιουργήθηκε μια σχέση μεταξύ ασθενών με βάση την ανάλυση δεδομένων από την αλληλουχία ολόκληρου του γονιδιώματος και επιδημιολογικές έρευνες.

«Μαζί με τη Δημόσια Υγεία της Σκωτίας, τη Δημόσια Υγεία της Ουαλίας και τον Οργανισμό Δημόσιας Υγείας της Βόρειας Ιρλανδίας, ερευνήσαμε ένα ξέσπασμα περισσότερων από 170 περιπτώσεων Salmonella Infantis που έχουν συμβεί στο Ηνωμένο Βασίλειο», είπε.

«Αυτές οι έρευνες, μαζί με αυτές που διεξήχθησαν από τις τοπικές αρχές, έδειξαν ότι η πηγή μόλυνσης είναι σνακ χοιρινού κρέατος που παράγονται από μία εταιρεία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Οργανισμός Τυποποίησης Τροφίμων έχει ενεργήσει βάσει αυτών των ευρημάτων για να μετριάσει κάθε περαιτέρω κίνδυνο για τη δημόσια υγεία από τα μολυσμένα τρόφιμα. “

Το Κέντρο για την Ασφάλεια των Τροφίμων (CFS) στο Χονγκ Κονγκ προέτρεψε το κοινό να μην καταναλώσει δύο είδη σνακ από τη μάρκα Mr. Porky που εισήχθη από το Ηνωμένο Βασίλειο από την Jenzet Limited καθώς ενδέχεται να είναι μολυσμένα με σαλμονέλα.

Εκπρόσωπος της CFS δήλωσε: «Το CFS έλαβε μια ειδοποίηση από τις βρετανικές αρχές μέσω του Διεθνούς Δικτύου Αρχών για την Ασφάλεια των Τροφίμων (INFOSAN) ότι τα προϊόντα μπορεί να έχουν μολυνθεί από σαλμονέλα. Ο Οργανισμός Τυποποίησης Τροφίμων και η Δημόσια Υγεία της Βρετανίας διεξάγουν έρευνα και τα σχετικά προϊόντα που ανακαλούνται».

Ανακλήσεις και στον Καναδά

Η Morgan Williams International Inc. ανακαλεί την μάρκα Mr. Porky Original Scratchings λόγω πιθανής μόλυνσης από σαλμονέλα.

Σύμφωνα με τον Καναδικό Οργανισμό Επιθεώρησης Τροφίμων (CFIA), αυτή η ανάκληση προκλήθηκε μετά από την ανάκληση στην Βρετανία όπου σχεδόν 200 άνθρωποι σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο νόσησαν με σαλμονέλα που συνδέεται με προϊόντα σνακ χοιρινού κρέατος.

Σχετικά με τη σαλμονέλα

Τα τρόφιμα που έχουν μολυνθεί με βακτήρια σαλμονέλας συνήθως δεν φαίνονται, δεν μυρίζουν ή δεν έχουν γεύση χαλασμένου. Οποιοσδήποτε μπορεί να αρρωστήσει με λοίμωξη από σαλμονέλα. Βρέφη, παιδιά, ηλικιωμένοι και άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο σοβαρών ασθενειών επειδή το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι εύθραυστο, σύμφωνα με το CDC.

Όποιος έχει φάει τυχόν ανακληθέντα προϊόντα και έχει αναπτύξει συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης από σαλμονέλα θα πρέπει να αναζητήσει ιατρική βοήθεια. Οι άρρωστοι θα πρέπει να ενημερώσουν τους γιατρούς τους για την πιθανή έκθεση σε βακτήρια σαλμονέλας επειδή είναι απαραίτητες ειδικές εξετάσεις για τη διάγνωση της σαλμονέλωσης. Τα συμπτώματα μόλυνσης από σαλμονέλα μοιάζουν με άλλες ασθένειες, οδηγώντας συχνά σε λανθασμένη διάγνωση.

Τα συμπτώματα της λοίμωξης από σαλμονέλα μπορεί να περιλαμβάνουν διάρροια, κράμπες στην κοιλιά και πυρετό μέσα σε 12 έως 72 ώρες μετά την κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων. Διαφορετικά, οι υγιείς ενήλικες είναι συνήθως άρρωστοι για τέσσερις έως επτά ημέρες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, η διάρροια μπορεί να είναι τόσο σοβαρή που οι ασθενείς χρειάζονται νοσηλεία.

Ηλικιωμένοι, παιδιά, έγκυες γυναίκες και άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως καρκινοπαθείς, είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν σοβαρή ασθένεια και σοβαρές, μερικές φορές απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις. Μερικοί άνθρωποι μολύνονται χωρίς να αρρωστήσουν ή να μην εμφανίσουν συμπτώματα. Ωστόσο, μπορεί ακόμα να μεταδώσουν τις λοιμώξεις σε άλλους.

Πηγή: FSN

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα