ΑρχικήΝέαΠρόβλημα για τους Έλληνες παραγωγούς ακτινιδίων οι δασμοί των ΗΠΑ

Πρόβλημα για τους Έλληνες παραγωγούς ακτινιδίων οι δασμοί των ΗΠΑ

2 λεπτά ανάγνωσης

Ανακοίνωση για το θέμα των Αμερικανικών δασμών και τις επιπτώσεις τους στους Έλληνες παραγωγούς εξέδωσε η Incofuit Hellas

O Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής, Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών Incofruit Hellas σε ανακοίνωσή του, επισημαίνει το πρόβλημα που δημιουργούν σε Έλληνες και Ευρωπαίους παραγωγούς οι δασμοί 15% στα εισαγόμενα στις ΗΠΑ προϊόντα αλλά και η κατάργηση των δασμών στα γεωργικά προϊόντα από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

- Advertisement -

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Incofruit Hellas

Στις 21 Αυγούστου, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών δημοσίευσαν κοινή δήλωση σχετικά με την εμπορική συμφωνία μεταξύ των δύο μερών.

- Advertisement -

Η «Συμφωνία-Πλαίσιο για Αμοιβαίο, Δίκαιο και Ισορροπημένο Εμπόριο», που αποτελεί το πρώτο βήμα σε μια μακριά διαδικασία που καλύπτει πτυχές της πρόσβασης και της εμπορίας διαφόρων προϊόντων και στις δύο αγορές, περιλαμβάνει την κατάργηση των δασμών στα γεωργικά προϊόντα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων των ξηρών καρπών, των φρέσκων και μεταποιημένων φρούτων και λαχανικών, και των σπόρων για τον πολλαπλασιασμό των φυτών. 

Η ανακοίνωση επιβεβαιώνει επίσης τον δασμό 15% που επιβάλλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στα ευρωπαϊκά προϊόντα φρούτων και λαχανικών, ο οποίος στην Χώρα μας θα επηρεάσει αρνητικά κυρίως τους εξαγωγείς ακτινιδίου , προϊόν που αντιπροσωπεύουν το 83% των εξαγωγών φρούτων, λαχανικών και ξηρών καρπών προς τις ΗΠΑ. Η συμφωνία δεν αντικατοπτρίζει την ανακοινωθείσα ισορροπία και είναι εμπορικό μειονέκτημα για τους Ευρωπαίους παραγωγούς, δεδομένης της έλλειψης αμοιβαιότητας καταλήγει η ανακοίνωση της Incofruit Hellas.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Δηλητηριάσεις από συμπληρώματα διατροφής: Στη δημοσιότητα έκθεση της Tox Info Suisse με 1.303 περιστατικά

Πενταετής ανάλυση 1.303 περιστατικών στην Ελβετία δείχνει ότι τα περισσότερα αφορούσαν παιδιά, ενώ οι σοβαρότερες δηλητηριάσεις συνδέθηκαν κυρίως με προϊόντα καφεΐνης και pre-workout

Νέα μελέτη δείχνει πώς μπορεί να μειωθεί το αρσενικό στο ρύζι χωρίς να αυξηθεί το κάδμιο

Νέα πολυετής μελέτη δείχνει ότι μια διαφορετική πρακτική άρδευσης μπορεί να μειώσει σημαντικά το καρκινογόνο αρσενικό χωρίς να αυξάνει ένα δεύτερο τοξικό μέταλλο, το κάδμιο

ΚΥΑ Ανθυγιεινού Επιδόματος στο ΥΠΑΑΤ: Το μνημείο ανισότητας που δημιουργεί υπαλλήλους δύο ταχυτήτων

Η νέα απόφαση διαχωρίζει την «ευπαθή ομάδα» των Κτηνιάτρων από τους «απρόσβλητους Χημικούς, Γεωπόνους και Βιολόγους στα εργαστήρια και τα κλιμάκια ελέγχων του ΕΦΕΤ, υπονομεύοντας τη συλλογική προσπάθεια και την κοινή λογική