Δευτέρα, 24 Μαρτίου, 2025
16.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ψάρια: Η αντίληψη της γενιάς Ζ για την βιωσιμότητα στην κατανάλωση θαλασσινών

ΑρχικήΝέαΠεριβάλλον / ΒιωσιμότηταΨάρια: Η αντίληψη της γενιάς Ζ για την βιωσιμότητα στην κατανάλωση θαλασσινών
spot_img

Μελέτη για την περιβαλλοντική ευαισθησία των καταναλωτών σχετικά με την παραγωγή και την κατανάλωση θαλασσινών.

Mελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Foods του mdpi στο Ειδικό Τεύχος New Insights on Food Consumption and Sustainable Development είχε στόχο να διερευνήσει εάν τα μέλη της Generation Z έχουν ευαισθησία και ευαισθητοποίηση σχετικά με περιβαλλοντικά ζητήματα που σχετίζονται με την παραγωγή και την κατανάλωση θαλασσινών, τις πεποιθήσεις τους για το πώς να γίνει πιο βιώσιμη η μελλοντική παροχή θαλασσινών και τη συχνότητα κατανάλωσής τους. Πραγματοποιήθηκε έρευνα με 778 Ιταλούς μαθητές που φοιτούσαν σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

- Advertisement -

 Τα αποτελέσματα παρέχουν το προφίλ βιωσιμότητας πέντε ομάδων, εκ των οποίων οι τρεις ευθυγραμμίζονται με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ) 12 και 14, ( Στόχος Αειφόρου Ανάπτυξης και βιώσιμη χρήση των ωκεανών, των θαλασσών και των θαλάσσιων πόρων, αντίστοιχα),  αλλά οι άλλες ομάδες, που αποτελούν σχεδόν το ήμισυ του δείγματος, δεν είναι ευαίσθητες, δεν γνωρίζουν ή δεν είναι αποφασιστικές σχετικά με τη βιωσιμότητα της παραγωγής και κατανάλωσης θαλασσινών. 

Συνολικά, η περιβαλλοντική συνείδηση ​​των καταναλωτών στης γενιάς Ζ δεν φαίνεται να σχετίζεται στενά με τη συχνότητα κατανάλωσης βιώσιμων ειδών θαλασσινών. Όσον αφορά τις λύσεις για τη βελτίωση της βιωσιμότητας της μελλοντικής παραγωγής θαλασσινών, οι νέοι ερωτηθέντες υπογράμμισαν την αλίευση και την εκτροφή νέων, απορριπτόμενων, μη εκμεταλλευόμενων ή οριακών ειδών θαλασσινών. Επίσης οι συμμετέχοντες δήλωσαν υψηλή γνώση των διατροφικών και ασφαλών επιπτώσεων των θαλασσινών. Αυτή η μελέτη είναι μία από τις λίγες που διερευνά ζητήματα που σχετίζονται ειδικά με τα προφίλ της Γενιάς Ζ και την προσέγγιση των νέων προς τη βιώσιμη παραγωγή και κατανάλωση θαλασσινών.

Για να διαβάσετε ολόκληρη τη μελέτη πατήστε ΕΔΩ.

Αναφορά Forleo, MB; Bredice, M. The Sustainability of Seafood Products in the Opinions of Italian Consumers of Generation Z. Foods 2023 , 12 , 4047. https://doi.org/10.3390/foods12224047

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αλουμίνιο στις σοκολάτες: Μέγιστο αποδεκτό όριο και πιθανοί κίνδυνοι

Γνωμοδότηση της επιστημονικής επιτροπής της FASFC για το ανώτατο αποδεκτό όριο παρουσίας αλουμινίου σε σκόνη κακάο και σε σοκολάτα και σε προϊόντα σοκολάτας.

Ενεργειακά ποτά: Συμπεράσματα έρευνας για τις επιπτώσεις στο καρδιαγγειακό σύστημα των εφήβων

Συλλογή δεδομένων από 5.000 εφήβους για την κατανάλωση ενεργειακών ποτών και τις επιπτώσεις της στην υγεία

Στο νοσοκομείο 38χρονος από το Αγρίνιο – Κατάπιε αγκίστρι που ήταν μέσα σε χταπόδι

Το cibum έχει επανειλημμένα τονίσει τον σοβαρό κίνδυνο από τα αγκίστρια που παραμένουν μέσα σε θαλασσινά
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα