Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
22.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ψάρια: Η αντίληψη της γενιάς Ζ για την βιωσιμότητα στην κατανάλωση θαλασσινών

ΑρχικήΝέαΠεριβάλλον / ΒιωσιμότηταΨάρια: Η αντίληψη της γενιάς Ζ για την βιωσιμότητα στην κατανάλωση θαλασσινών
spot_img

Μελέτη για την περιβαλλοντική ευαισθησία των καταναλωτών σχετικά με την παραγωγή και την κατανάλωση θαλασσινών.

Mελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Foods του mdpi στο Ειδικό Τεύχος New Insights on Food Consumption and Sustainable Development είχε στόχο να διερευνήσει εάν τα μέλη της Generation Z έχουν ευαισθησία και ευαισθητοποίηση σχετικά με περιβαλλοντικά ζητήματα που σχετίζονται με την παραγωγή και την κατανάλωση θαλασσινών, τις πεποιθήσεις τους για το πώς να γίνει πιο βιώσιμη η μελλοντική παροχή θαλασσινών και τη συχνότητα κατανάλωσής τους. Πραγματοποιήθηκε έρευνα με 778 Ιταλούς μαθητές που φοιτούσαν σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

 Τα αποτελέσματα παρέχουν το προφίλ βιωσιμότητας πέντε ομάδων, εκ των οποίων οι τρεις ευθυγραμμίζονται με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ) 12 και 14, ( Στόχος Αειφόρου Ανάπτυξης και βιώσιμη χρήση των ωκεανών, των θαλασσών και των θαλάσσιων πόρων, αντίστοιχα),  αλλά οι άλλες ομάδες, που αποτελούν σχεδόν το ήμισυ του δείγματος, δεν είναι ευαίσθητες, δεν γνωρίζουν ή δεν είναι αποφασιστικές σχετικά με τη βιωσιμότητα της παραγωγής και κατανάλωσης θαλασσινών. 

Συνολικά, η περιβαλλοντική συνείδηση ​​των καταναλωτών στης γενιάς Ζ δεν φαίνεται να σχετίζεται στενά με τη συχνότητα κατανάλωσης βιώσιμων ειδών θαλασσινών. Όσον αφορά τις λύσεις για τη βελτίωση της βιωσιμότητας της μελλοντικής παραγωγής θαλασσινών, οι νέοι ερωτηθέντες υπογράμμισαν την αλίευση και την εκτροφή νέων, απορριπτόμενων, μη εκμεταλλευόμενων ή οριακών ειδών θαλασσινών. Επίσης οι συμμετέχοντες δήλωσαν υψηλή γνώση των διατροφικών και ασφαλών επιπτώσεων των θαλασσινών. Αυτή η μελέτη είναι μία από τις λίγες που διερευνά ζητήματα που σχετίζονται ειδικά με τα προφίλ της Γενιάς Ζ και την προσέγγιση των νέων προς τη βιώσιμη παραγωγή και κατανάλωση θαλασσινών.

Για να διαβάσετε ολόκληρη τη μελέτη πατήστε ΕΔΩ.

Αναφορά Forleo, MB; Bredice, M. The Sustainability of Seafood Products in the Opinions of Italian Consumers of Generation Z. Foods 2023 , 12 , 4047. https://doi.org/10.3390/foods12224047

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Κλείνει η μεγάλη Ιταλική γαλακτοβιομηχανία μετά το σκάνδαλο νοθείας – Όλα ξεκίνησαν από καταγγελίες πρώην υπαλλήλων

Ανεστάλησαν οι δραστηριότητες στο γαλακτοκομείο Fattorie Marchigiane και αντικαταστάθηκε ο διευθυντής παραγωγής.

Καταγγελίες στο cibum για απάτες σε ελληνικά σούπερ μάρκετ

Παραπλανητικές προσφορές και ψευδείς εκπτώσεις.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα