Πέμπτη, 10 Απριλίου, 2025
16.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ποντίκια και στα εστιατόρια της Τσεχίας – Λουκέτο σε 21 επιχειρήσεις

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΠοντίκια και στα εστιατόρια της Τσεχίας - Λουκέτο σε 21 επιχειρήσεις
spot_img

Μετά την Ιρλανδία λουκέτα και σε πολλά εστιατόρια της Τσεχίας λόγω προσβολής από τρωκτικά.

Από την αρχή του 2024, η Κρατική Επιθεώρηση Γεωργίας και Τροφίμων της Τσεχίας (CAFIA) έχει ανακοινώσει το κλείσιμο 21 εστιατορίων λόγω παρουσίας τρωκτικών, αριθμός ρεκόρ για τα δεδομένα της χώρας.

- Advertisement -

Η επισκόπηση έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα PotravinyNaPranyri.cz.

Υπενθυμίζουμε πως πρόσφατα και η Ιρλανδία είχε ανακοινώσει ίδιο αριθμό κλειστών εστιατορίων αλλά μόνο για τον Απρίλιο λόγω παρασίτων και ποντικιών.

Το 2023 οι επιθεωρητές της CAFIA πραγματοποίησαν συνολικά 48.821 ελέγχους σε επιχειρήσεις τροφίμων, εγκαταστάσεις δημόσιας εστίασης, τελωνειακές αποθήκες και ηλεκτρονικά καταστήματα. 30.906 επιθεωρήσεις πραγματοποιήθηκαν σε χώρους λιανικής πώλησης, 13.550 σε εγκαταστάσεις εστίασης, 13.058 σε μονάδες παραγωγής, 2.459 σε αποθήκες χονδρικής πώλησης, 969 σε χώρους πρωτογενούς παραγωγής και

Η αρχή δημοσίευσε πληροφορίες σχετικά με 134 πλήρεις ή μερικές ανακλήσεις λειτουργίας στις ακόλουθες κατηγορίες: 71 καταστήματα λιανικής πώλησης, 21 εστιατόρια, 17 εγκαταστάσεις παραγωγής, 10 επιχειρήσεις γρήγορου φαγητού, 5 μπαρ, 4 χονδρέμποροι, 3 παραγωγοί/διανομείς τροφίμων και 3 ζαχαροπλαστεία.

Οι συχνότερες αιτίες μερικού ή μόνιμου κλεισίματος των κέντρων εστίασης είναι οι εξής:

  • Εμφάνιση περιττωμάτων τρωκτικών
  • Συχνότητα εμφάνισης νεκρών τρωκτικών
  • Συχνότητα εμφάνισης εντόμων παρασίτων
  • Εγκατάσταση που δεν είναι ασφαλισμένη κατά της προσβολής από παράσιτα
  • Εμφάνιση μούχλας στις εγκαταστάσεις
  • Εμφάνιση μούχλας στους τοίχους
  • Εμφάνιση μούχλας στον ψυκτικό εξοπλισμό
  • Σημαντικά παραμελημένος καθαρισμός
  • Σημαντική μόλυνση των χώρων
  • Ζημιές στους τοίχους
  • Ζημιές στα δάπεδα
  • Διάβρωση μεταλλικών κατασκευών (ράφια, κ.λπ.)
  • Κίνδυνος μόλυνσης τροφίμων λόγω ακατάλληλων χώρων
  • Οσμή στους χώρους
  • Ακατάλληλα αποθηκευμένα τρόφιμα
spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Το «πότε» μετράει όσο το «τι» : Πως το timing των γευμάτων επηρεάζει την απώλεια βάρους – Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Η ώρα που τρώμε είναι εξίσου σημαντική με το τι τρώμε, επηρεάζοντας τον μεταβολισμό, την όρεξη και τη γενικότερη υγεία.

Σήμα κινδύνου για τη δημόσια υγεία – Ανακαλύφθηκε άγνωστο έως σήμερα στέλεχος σαλμονέλας από Ιταλούς ερευνητές

Εμφάνιση Salmonella enterica που φέρει γονίδιο καρβαπενεμάσης bla OXA-181 στην Ιταλία

Τα “οικολογικά” πλαστικά είναι χειρότερα! Καταστρέφουν πολλαπλά όργανα σύμφωνα με μελέτη

Τα βιοδιασπώμενα πλαστικά θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία, υποστηρίζει νέα πειραματική μελέτη
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα