Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου, 2024
12.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

“Σακούλα κατά των απορριμμάτων” από τη Lidl Italia

ΑρχικήΝέα"Σακούλα κατά των απορριμμάτων" από τη Lidl Italia
spot_img

Η πρωτοβουλία, η οποία έχει εξαπλωθεί και στα 730 καταστήματα Lidl σε όλη την Ιταλία, συμβάλλει στη μείωση του food waste.

“Σακούλα κατά των απορριμμάτων” λανσάρει η αλυσίδα σουπερμάρκετ Lidl στην Ιταλία.

Αλλά στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για τη σακούλα αυτή καθαυτή, αλλά για το περιεχόμενο. Πρόκειται για ένα έργο στο οποίο οι καταναλωτές λαμβάνουν φρούτα και λαχανικά που δεν πληρούν τα αισθητικά πρότυπα, αλλά εξακολουθούν να είναι καλής ποιότητας και είναι ασφαλή για κατανάλωση με κάποια έκπτωση.

Η πρωτοβουλία, η οποία έχει εξαπλωθεί και στα 730 καταστήματα Lidl σε όλη την Ιταλία, συμβάλλει στη μείωση του food waste, δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες παράλληλα να αγοράσουν απαραίτητα είδη για τη διατροφή τους σε μειωμένη τιμή.

Στην ΕΕ, παράγονται σχεδόν 59 εκατομμύρια τόνοι απορριμμάτων τροφίμων (131 kg/κάτοικο) ετησίως με σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για το 2022). Πολλά από αυτά αφορούν σε σουπερμάρκετ και απούλητα είδη που δεν είναι αρκετά “ελκυστικά” στην όψη για να αγοραστούν, όπως για παράδειγμα ένα μήλο που δεν γυαλίζει όσο τα υπόλοιπα, αλλά είναι το ίδιο φρέσκο.

Οι σακούλες κατά των απορριμμάτων, λοιπόν, προετοιμάζονται ανάλογα με τα διαθέσιμα προϊόντα καθημερινά από τους υπαλλήλους του καταστήματος και τοποθετούνται μέσα σε ένα καρότσι πίσω από τα ταμεία, ειδικά τοποθετημένο για το σκοπό αυτό. Κάθε “σακούλα” περιέχει τέσσερα κιλά φρούτων και λαχανικών και μπορεί να αγοραστεί στη σταθερή τιμή των 3 €. 

Η εισαγωγή των σακουλών κατά των απορριμμάτων είναι μέρος του ευρύτερου έργου “Too Good To Waste” που ξεκίνησε η Lidl το 2019, το οποίο προσφέρει εκπτώσεις για να ενθαρρύνει την πώληση προϊόντων που πλησιάζουν την ημερομηνία λήξης τους ή δεν προτιμώνται από τους καταναλωτές.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πατατάκια: Ευρήματα μελέτης σε 14 μάρκες για επικίνδυνες ουσίες, φυσικοχημικές και αισθητηριακές ιδιότητες

Πόσο ικανοποιείται η απαίτηση των καταναλωτών, για πιο υγιεινά πατατάκια χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση και την ποιότητα.

Μελομακάρονα εμπορίου: Το συντηρητικό που περιέχουν και το “ψεύτικο” συστατικό

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα συντηρητικά και τα πρόσθετα στα μελομακάρονα εμπορίου.

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο