Δευτέρα, Ιανουάριος 13, 2025
8.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σάμος: 15 φοιτητές αρρώστησαν μετά το φαγητό στη φοιτητική λέσχη – Τροφική δηλητηρίαση ή γαστρεντερίτιδα;

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΣάμος: 15 φοιτητές αρρώστησαν μετά το φαγητό στη φοιτητική λέσχη – Τροφική δηλητηρίαση ή γαστρεντερίτιδα;
spot_img

Το κέντρο υγείας πρότεινε στους φοιτητές να απευθυνθούν σε ιδιωτικά εργαστήριο για να μάθουν εάν πρόκειται για τροφική δηλητηρίαση ή γαστρεντερίτιδα!

Μετά από γεύμα στη φοιτητική λέσχη στο Καρλόβασι Σάμου πάνω από 15 φοιτητές υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση. Οι φοιτητές πήγαν στο κέντρο Υγείας Καρλοβάσου αλλά σύμφωνα με το samos24 δεν έχει διευκρινιστεί εάν πρόκειται για τροφική δηλητηρίαση ή γαστρεντερίτιδα καθώς αυτήν την εποχή υπάρχει επιδημία, η οποία θεωρείται εξαιρετικά μεταδοτική.

Το Κέντρο Υγείας δεν πραγματοποιεί εξετάσεις όπως καλλιέργεια κοπράνων, και το απίστευτο είναι πως – σύμφωνα πάντα με το samos24- πρότεινε στους φοιτητές να πραγματοποιήσουν μόνοι τους τις απαραίτητες εξετάσεις σε ιδιωτικά εργαστήρια, για να μάθουν την αιτία της ασθένειας!

Ωστόσο το ΚΚΕ και η ΚΝΕ Σάμου σε ανακοίνωσή τους υποστήριξαν ότι είναι τροφική δηλητηρίαση αναφέροντας μεταξύ άλλων «Πάνω από 15 φοιτητές δηλητηριάστηκαν αφού έφαγαν στη φοιτητική λέσχη! Η ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ και το ΤΣ Σάμου της ΚΝΕ καταγγέλλουν το απαράδεκτο περιστατικό δηλητηρίασης φοιτητών που είχαν φάει νωρίτερα στη φοιτητική λέσχη». Παράλληλα ζήτησαν να ληφθούν  όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλιστεί επαρκής ποσότητα και βελτιωμένη ποιότητα φαγητού, με ευθύνη του Πανεπιστημίου, έτσι ώστε να μην επαναληφθούν αντίστοιχα φαινόμενα.

Διαβάσετε ΕΔΩ την καταγγελία τυ ΚΚΕ και της ΚΝΕ Σάμου.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η δυσάρεστη “έκπληξη” που κρύβουν τα συκωτάκια – Ανατροπή στα έως τώρα δεδομένα φέρνει νέα έρευνα

Σχεδόν τα μισά από τα συκωτάκια από μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο και αρνί που αναλύθηκαν ήταν μολυσμένα με Campylobacter - Ποιο είδος είναι το πιο μολυσμένο.

Επανάσταση στην αντιμετώπιση των βιοφίλμ σε μονάδες επεξεργασίας – Επιστήμονες εντόπισαν τον “αδυσώπητο” εχθρό τους

Επιστήμονες ανακάλυψαν φυσική ουσία που εμποδίζει τον σχηματισμό βιοφίλμ.

Ποιο λάδι έχει τις περισσότερες δηλητηριώδεις μυκοτοξίνες – Ανάλυση 250 δειγμάτων

Για πρώτη φορά, έχουν θεσπιστεί από την ΕΕ ανώτατα...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο