ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΣάμος: 15 φοιτητές αρρώστησαν μετά το φαγητό στη φοιτητική λέσχη – Τροφική...

Σάμος: 15 φοιτητές αρρώστησαν μετά το φαγητό στη φοιτητική λέσχη – Τροφική δηλητηρίαση ή γαστρεντερίτιδα;

2 λεπτά ανάγνωσης

Το κέντρο υγείας πρότεινε στους φοιτητές να απευθυνθούν σε ιδιωτικά εργαστήριο για να μάθουν εάν πρόκειται για τροφική δηλητηρίαση ή γαστρεντερίτιδα!

Μετά από γεύμα στη φοιτητική λέσχη στο Καρλόβασι Σάμου πάνω από 15 φοιτητές υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση. Οι φοιτητές πήγαν στο κέντρο Υγείας Καρλοβάσου αλλά σύμφωνα με το samos24 δεν έχει διευκρινιστεί εάν πρόκειται για τροφική δηλητηρίαση ή γαστρεντερίτιδα καθώς αυτήν την εποχή υπάρχει επιδημία, η οποία θεωρείται εξαιρετικά μεταδοτική.

- Advertisement -

Το Κέντρο Υγείας δεν πραγματοποιεί εξετάσεις όπως καλλιέργεια κοπράνων, και το απίστευτο είναι πως – σύμφωνα πάντα με το samos24- πρότεινε στους φοιτητές να πραγματοποιήσουν μόνοι τους τις απαραίτητες εξετάσεις σε ιδιωτικά εργαστήρια, για να μάθουν την αιτία της ασθένειας!

Ωστόσο το ΚΚΕ και η ΚΝΕ Σάμου σε ανακοίνωσή τους υποστήριξαν ότι είναι τροφική δηλητηρίαση αναφέροντας μεταξύ άλλων «Πάνω από 15 φοιτητές δηλητηριάστηκαν αφού έφαγαν στη φοιτητική λέσχη! Η ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ και το ΤΣ Σάμου της ΚΝΕ καταγγέλλουν το απαράδεκτο περιστατικό δηλητηρίασης φοιτητών που είχαν φάει νωρίτερα στη φοιτητική λέσχη». Παράλληλα ζήτησαν να ληφθούν  όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλιστεί επαρκής ποσότητα και βελτιωμένη ποιότητα φαγητού, με ευθύνη του Πανεπιστημίου, έτσι ώστε να μην επαναληφθούν αντίστοιχα φαινόμενα.

- Advertisement -

Διαβάσετε ΕΔΩ την καταγγελία τυ ΚΚΕ και της ΚΝΕ Σάμου.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Παρθένο ελαιόλαδο: Ελλάδα και Γαλλία στις χώρες με ευρήματα φυτοφαρμάκων, σύμφωνα με την EFSA

Αυξημένα τα ευρήματα υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων στο παρθένο ελαιόλαδο σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων

Ελλάδα: Ποιος φταίει για την ακρίβεια στα τρόφιμα; Τι απαντούν οι εκπρόσωποι του κλάδου

Η βιομηχανία και το λιανεμπόριο αποδίδουν τις ανατιμήσεις στο υψηλό ενεργειακό κόστος, τις διεθνείς πιέσεις και τις αυξήσεις στα νωπά προϊόντα, απορρίπτοντας τις κατηγορίες περί υπερβολικών κερδών

Διαιτολόγος, σύμβουλος διατροφής, «ολιστικός διατροφολόγος» – Τι σημαίνει κάθε τίτλος στην Ελλάδα και σε ποιον να απευθυνθείτε

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν δεκάδες τίτλοι που ακούγονται επιστημονικοί. Μόνο ένας είναι νομικά κατοχυρωμένος