Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σχολικά γεύματα: Ξεκίνησαν νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά

ΑρχικήΝέαΣχολικά γεύματα: Ξεκίνησαν νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά
spot_img

217.267 σχολικά γεύματα σε 1.658 δημοτικά σχολεία της χώρας καθημερινά.

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, υλοποιείται το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων το οποίο ξεκίνησε στις 11 Οκτωβρίου 2023, όπως απάντησε η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Θεανώς Φωτίου.

Συμπλήρωσε δε ότι «σε σύγκριση με την σχολική χρονιά 2018 – 2019 που κυβέρνηση ήταν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α το πρόγραμμα είχε ξεκινήσει 5 Νοεμβρίου και συμμετείχαν 1.058 σχολικές μονάδες, ενώ διανεμήθηκαν 153.244 σχολικά γεύματα, σε αντίθεση με την περσινή χρονιά που συμμετείχαν 1.629 δημοτικά σχολεία της χώρας και φέτος αυξήθηκαν στα 1.658, τα περισσότερα που έχουν συμμετάσχει ποτέ, διανέμοντας καθημερινά 217.267 γεύματα».

Συνοπτικά, είπε, ότι «από το 2020 έχουν αυξηθεί, κατά 39% ο προϋπολογισμός του προγράμματος, κατά 35,34% ο αριθμός των σχολικών μονάδων και κατά 17,5% ο αριθμός γευμάτων.

Τέλος, έκανε γνωστό ότι το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» υλοποιείται από τον ΟΠΕΚΑ σε 1.658 σχολικές μονάδες, σε 134 Δήμους της Χώρας και αφορά την σίτιση έως και 217.267 μαθητών σε καθημερινή βάση ενώ ο προϋπολογισμός του προγράμματος για την τρέχουσα σχολική χρονιά ανέρχεται σε 102.000.000 ευρώ.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο