Κυριακή, 13 Απριλίου, 2025
17.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σχολικά γεύματα: Ξεκίνησαν νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά

ΑρχικήΝέαΣχολικά γεύματα: Ξεκίνησαν νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά
spot_img

217.267 σχολικά γεύματα σε 1.658 δημοτικά σχολεία της χώρας καθημερινά.

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, υλοποιείται το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων το οποίο ξεκίνησε στις 11 Οκτωβρίου 2023, όπως απάντησε η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Θεανώς Φωτίου.

- Advertisement -

Συμπλήρωσε δε ότι «σε σύγκριση με την σχολική χρονιά 2018 – 2019 που κυβέρνηση ήταν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α το πρόγραμμα είχε ξεκινήσει 5 Νοεμβρίου και συμμετείχαν 1.058 σχολικές μονάδες, ενώ διανεμήθηκαν 153.244 σχολικά γεύματα, σε αντίθεση με την περσινή χρονιά που συμμετείχαν 1.629 δημοτικά σχολεία της χώρας και φέτος αυξήθηκαν στα 1.658, τα περισσότερα που έχουν συμμετάσχει ποτέ, διανέμοντας καθημερινά 217.267 γεύματα».

Συνοπτικά, είπε, ότι «από το 2020 έχουν αυξηθεί, κατά 39% ο προϋπολογισμός του προγράμματος, κατά 35,34% ο αριθμός των σχολικών μονάδων και κατά 17,5% ο αριθμός γευμάτων.

Τέλος, έκανε γνωστό ότι το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» υλοποιείται από τον ΟΠΕΚΑ σε 1.658 σχολικές μονάδες, σε 134 Δήμους της Χώρας και αφορά την σίτιση έως και 217.267 μαθητών σε καθημερινή βάση ενώ ο προϋπολογισμός του προγράμματος για την τρέχουσα σχολική χρονιά ανέρχεται σε 102.000.000 ευρώ.

ΑΠΕ

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ

Προσοχή – ΕΦΕΤ: «ΜΗΝ το φάτε» – Το ελληνικό κοτόπουλο που ανακαλείται από τα σουπερμάρκετ – Κίνδυνος δηλητηρίασης (Φωτο)

Ανάκληση κοτόπουλου ελληνικής εταιρείας μολυσμένου με το παθογόνο βακτήριο της σαλμονέλας
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα