Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΣΕΚΛΑ: Απειλείται η παραγωγή νωπών τροφίμων από την κλιματική κρίση

ΑρχικήΝέαΣΕΚΛΑ: Απειλείται η παραγωγή νωπών τροφίμων από την κλιματική κρίση
spot_img

Ζητούνται άμεσα μέτρα για  βιώσιμη παραγωγή φρούτων και λαχανικών στην Ελλάδα και στη ζώνη της Μεσογείου.

Η βιωσιμότητα στην παραγωγή και στο εμπόριο τροφίμων αποτελεί βασικό πυλώνα στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της περιβαλλοντικής υποβάθμισης. Ο Σύνδεσμος Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών (ΣΕΚΛΑ) στέκεται με ευθύνη απέναντι στις παγκόσμιες εξελίξεις που θέτουν το ζήτημα της μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος ως καίριο στόχο για τη βιομηχανία τροφίμων.

Ο ρόλος του ΣΕΚΛΑ και των μελών του επικεντρώνεται στην προώθηση στρατηγικών που στηρίζουν τη μείωση των αποβλήτων και τη βελτιστοποίηση των μεταφορικών και ενεργειακών πόρων. Χωρίς, όμως, την οικονομική ενίσχυση των εθνικών και διεθνών φορέων, το κόστος της μετάβασης των εναλλακτικών και βιώσιμων πρακτικών κινδυνεύει να μετακυλήσει για ακόμα μια φορά στον καταναλωτή και στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα.

Με αφορμή τη Διάσκεψη Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα (COP29), που διεξάγεται στο Αζερμπαϊτζάν, κρίνεται καθοριστικής σημασίας να καταδειχθεί ο ρόλος της Ελλάδας ως μοχλός για μία πιο βιώσιμη παραγωγή τροφίμων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο πρόεδρος του ΣΕΚΛΑ, Νίκος Καλόγρης, τονίζει: «Η κλιματική κρίση συμβαίνει τώρα. Δεν μπορούμε να αγνοούμε τις νέες συνθήκες, ούτε να κρυβόμαστε. Ζητάμε άμεσα μέτρα για τη βιώσιμη παραγωγή φρούτων και λαχανικών στην Ελλάδα και στη ζώνη της Μεσογείου».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο