Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
14.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σήμερα, στον δήμο Χαλανδρίου «σώζουν τρόφιμα» με τον σεφ Βασίλη Καλλίδη

ΑρχικήΝέαΣήμερα, στον δήμο Χαλανδρίου «σώζουν τρόφιμα» με τον σεφ Βασίλη Καλλίδη
spot_img

Παρουσίαση του καινοτόμου app FoodBag, μέσω του οποίου οι καταναλωτές μπορούν να αγοράσουν φθηνά τα τρόφιμα που θα κατέληγαν στα σκουπίδια.

Μια ιδιαίτερη και πρωτότυπη εκδήλωση θα πραγματοποιήσει σήμερα ο δήμος Χαλανδρίου, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εβδομάδας μείωσης τροφικών αποβλήτων (18-26/11) και της εκστρατείας για την ευαισθητοποίηση των πολιτών γύρω από αυτό το σημαντικό για το περιβάλλον ζήτημα. Στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία θα γίνει ένα Zero Waste Cooking Εvent με τον σεφ Βασίλη Καλλίδη.

Η δράση εντάσσεται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα FOODRUS για την πρόληψη και τη μείωση των τροφικών αποβλήτων και ο δήμος Χαλανδρίου συμμετέχει στο κίνημα αποτροπής απωλειών τροφίμων, μαζί με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως οι Βρυξέλλες, η Κοπεγχάγη και η Μπρατισλάβα. Έτσι, ο γνωστός σεφ θα παρουσιάσει δημιουργικούς τρόπους αξιοποίησης φαγητών και πρώτων υλών που έχουν ξεχαστεί στο ψυγείο και θα προτείνει μια σειρά από νέα ευφάνταστα πιάτα.

Η μείωση των τροφικών αποβλήτων αποτελεί πλέον έναν σημαντικό στόχο για την Ευρώπη κι αυτό γιατί:

– Εκτιμάται πως κάθε χρόνο το 1/3 των παραγόμενων τροφίμων παγκοσμίως, δηλαδή 1,3 δισ. τόνοι τροφίμων, καταλήγουν στα σκουπίδια.

– Το αποτύπωμα άνθρακα αυτών των τροφικών αποβλήτων ανέρχεται σε 3,3 δισ. τόνους ισοδύναμων CO2 αερίων του θερμοκηπίου.

– Χρησιμοποιούνται 250.000 m3 νερού για να παραχθεί το φαγητό που πετιέται στα σκουπίδια.

– Χρησιμοποιούνται 1,4 δισ. εκτάρια γης για την παραγωγή των τροφών που χάνονται.

– Χρησιμοποιείται το 28% της παγκόσμιας καλλιεργήσιμης έκτασης για να παραχθεί το φαγητό που πετιέται.

Χορηγός της εκδήλωσης είναι η εταιρεία FoodBag που με ένα καινοτόμο app, συνδέει τους καταναλωτές με τις επιχειρήσεις, ώστε αμφότεροι να ευαισθητοποιηθούν και να αναλάβουν δράση με σκοπό τη μείωση της σπατάλης τροφίμων. Οι μεν καταναλωτές μπορούν να αγοράζουν φαγώσιμα προϊόντα, τα οποία θα απορρίπτονταν, με σημαντικές εκπτώσεις, οι δε επιχειρήσεις μπορούν να πουλούν τα πλεονάζοντα τρόφιμα σε χαμηλές τιμές, αντί να τα απορρίψουν στα σκουπίδια.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο