Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
21.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Stir Fry δια χειρός ρομπότ!

ΑρχικήΝέαStir Fry δια χειρός ρομπότ!
spot_img

Ερευνητές από 3 διαφορετικά πανεπιστήμια κατάφεραν, μέσω της μηχανικής μάθησης, να διδάξουν σε ρομπότ τις κινήσεις της μεθόδου stir fry.

Το stir fry  αποτελεί μια ασιατική μέθοδο μαγειρέματος στο γουόκ (είδος τηγανιού), όπου μπορεί κανείς να γίνει δημιουργικός, φτιάχνοντας λαχταριστά πιάτα με λαχανικά κρέας ή νούντλς. Δε θα ήταν ιδανικό αν είχαμε ένα ρομπότ στο σπίτι μας να το κάνει αυτό αντί για εμάς;

Κι όμως. Ήδη συμβαίνει. Ερευνητές από το Ινστιτούτο Ερευνών Idiap στην Ελβετία, το Κινεζικό Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ και το Πανεπιστήμιο της Γουχάν έχουν διδάξει σε ένα ρομπότ πώς να κάνει την κίνηση του stir fry . Τα τρία αυτά εργαστήρια, μάλιστα, συνεργάζονται αρκετά χρόνια με στόχο να «μυήσουν» ρομπότ στο μαγείρεμα και να ακολουθούν και αυθαίρετες συνταγές. 

Οι ερευνητές πέτυχαν την κίνηση, αποσυνδέοντας τα δύο χέρια του ρομπότ σε έναν ηγέτη και έναν ακόλουθο και διδάσκοντάς τους ξεχωριστά μέσω της μηχανικής μάθησης. Στη συνέχεια, οι δύο βραχίονες συνδυάστηκαν μέσω γενικού αμφίχειρου συντονισμού και οι κινήσεις, στη συνέχεια, προσαρμόστηκαν αυτόματα δίνοντας οπτική ανατροφοδότηση του περιεχομένου του τηγανιού. Το ρομπότ τελικά μπόρεσε να ολοκληρώσει τις κινήσεις του stir-fry, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο το πώς αλληλεπίδρασε με τη θερμότητα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα ρομπότ ασχολούνται με το stir fry. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Spoon, το Spyce, το ρομποτικό εστιατόριο της Sweetgreen , σέρβιρε επίσης stir fry παρασκευασμένο από ρομπότ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο