ΑρχικήΝέα Το market pass θα δοθεί χωρίς υποχρέωση αγορών

 Το market pass θα δοθεί χωρίς υποχρέωση αγορών

2 λεπτά ανάγνωσης

«Kαλάθι του Nοικοκυριού»: Μείωση ή σταθερότητα στις τιμές στο 95% των προϊόντων

   Στο 95% των προϊόντων που περιλαμβάνονται στο «Kαλάθι του Nοικοκυριού», οι τιμές μειώνονται ή διατηρούνται σταθερές την 12η εβδομάδα εφαρμογής της πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης.

- Advertisement -

   Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με βάση τους νέους τιμοκαταλόγους που γνωστοποίησαν στο υπουργείο σήμερα, Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ. «Η αξία του «Καλαθιού» παραμένει σταθερή παρά τον πληθωρισμό», επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης.

   Αναλυτικά, από το σύνολο 833 προϊόντων στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» που είναι απολύτως συγκρίσιμα:

- Advertisement -

   -στα 43, ποσοστό 5%, η τιμή μειώθηκε,

   -στα 735, ποσοστό 89%, η τιμή παρέμεινε σταθερή

- Advertisement -

   -και μόλις σε 54, ποσοστό 6%, η τιμή αυξήθηκε.  

Το Market Pass (κάρτα αγορών) θα δοθεί χωρίς υποχρέωση αγορών, σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Αντέννα.

   Ο ίδιος είπε ότι «η ακρίβεια ροκανίζει το εισόδημα των πολιτών» και συμπλήρωσε πως «δεν μπορούμε να καλύψουμε το 100% των αυξήσεων στην αγορά. αλλά με στοχευμένα μέτρα ενισχύουμε το εισόδημα των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας».

 Ο κ. Παπαθανάσης απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις για την ακρίβεια στα τρόφιμα είπε πως «δεν μπορούμε να βάλουμε διατίμηση γιατί ενδεχομένως θα παρουσιαστούν ελλείψεις στα ράφια» και σχετικά με το Market Pass, είπε πώς τα χρήματα θα δοθούν στους δικαιούχους χωρίς να χρειάζεται να προβούν σε αγορές.

   Τέλος, μεταξύ άλλων,  ο αναπληρωτής υπουργός υπεραμύνθηκε της απόφασης της Κυβέρνησης να προχωράει σε στοχευμένα μέτρα για την ενίσχυση των πολιτών, όπως για παράδειγμα η κάρτα αγορών κι όχι σε οριζόντια όπως η μείωση του ΦΠΑ, φέρνοντας σαν παράδειγμα ότι με το Market Pass μια 4μελής οικογένεια θα έχει όφελος 52 ευρώ, ενώ αν είχαμε μείωση του ΦΠΑ σε ποσοστό 7%, το όφελος για την οικογένεια θα ήταν 32 ευρώ.

   Αναλυτικά οι τιμές των προϊόντων στο ακόλουθο link:

https://e-katanalotis.gov.gr/

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Οι επιστήμονες αποφάσισαν: Αυτό είναι το πιο θρεπτικό λαχανικό στον κόσμο

Επιστήμονες του CDC κατέταξαν 41 φρούτα και λαχανικά με βάση την πυκνότητα θρεπτικών συστατικών. Μόνο ένα πήρε βαθμολογία 100

Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων: Οι “30 Εντολές” που μπορούν να αποτρέψουν μια τροφική δηλητηρίαση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων, το cibum συγκεντρώνει 30 πρακτικές οδηγίες που μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στη μείωση των τροφιμογενών περιστατικών και στην προστασία της δημόσιας υγείας