ΑρχικήΝέαΞεπέρασαν τους 20 τόνους τα προϊόντα από τις λαϊκές αγορές για τη...

Ξεπέρασαν τους 20 τόνους τα προϊόντα από τις λαϊκές αγορές για τη στήριξη κοινωφελών ιδρυμάτων

3 λεπτά ανάγνωσης

Δράση σε συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, του «Όλοι μαζί μπορούμε» και φορέων των λαϊκών αγορών.

Περισσότεροι από 20 τόνοι προϊόντων λαϊκής αγοράς συγκεντρώθηκαν στο «καλάθι της αλληλεγγύης», με τη συμβολή των πολιτών, των εμπόρων και των παραγωγών για την ενίσχυση οκτώ κοινωφελών ιδρυμάτων που φιλοξενούν ευπαθείς ομάδες πολιτών, στο πλαίσιο σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, του «Όλοι μαζί μπορούμε» και φορέων των λαϊκών αγορών.

- Advertisement -

   Η δράση ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο και θα συνεχιστεί για τους επόμενους 3 μήνες. Υλοποιείται υπό τον συντονισμό του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη με τη συνεργασία του προέδρου του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» Ι. Σπανολιού, του προέδρου της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών, Δ. Μούλιατου, του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου Σ. Μελά, του προϊσταμένου της Δ/νσης Λαϊκών αγορών Χ. Πασβαντίδη κ.ά.

   Μέσω της δράσης έχει καθιερωθεί σημείο προσφοράς σε κάθε λαϊκή αγορά, όπου καταναλωτές, παραγωγοί και έμποροι προσφέρουν στο «καλάθι της αλληλεγγύης» προϊόντα, για κοινωφελή ιδρύματα, τα οποία εναλλάσσονται κάθε 6 μήνες. Αυτήν την περίοδο οι φορείς στους οποίους διανέμονται τα προϊόντα είναι το ‘Ασυλο Ανιάτων, τα Παιδικά Χωριά SOS, το Ίδρυμα Χατζηκώνστα, το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, η Κιβωτός του Κόσμου, το Γηροκομείο Αθηνών, το Γηροκομείο Πειραιά & ο ναός Αγ. Φωτεινής Ιλισσού.

- Advertisement -

   Ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την θερμή ανταπόκριση των συμπολιτών και των επαγγελματιών, οι οποίοι, όπως χαρακτηριστικά είπε, επιβεβαίωσαν για ακόμη μια φορά το μεγαλείο ανθρωπιάς για τη στήριξη των ευάλωτων συνανθρώπων μας, ενώ ευχαρίστησε και τους υπεύθυνους του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» για την άριστη και αλληλέγγυα προσπάθεια που καταβάλλεται για την στήριξη των ευάλωτων πολιτών μέσω του έργου που προσφέρουν τα κοινωφελή ιδρύματα.

   «Η ικανοποίηση που απολαμβάνει κανείς διαπιστώνοντας τις ψυχικές δυνάμεις και την αμέριστη πρόθεσή των συμπολιτών μας για προσφορά προς των συνάνθρωπο, δεν περιγράφεται απλά με λόγια, αλλά χαράσσεται έντονα στην καρδιά μας, μέσα από τις πράξεις αλληλεγγύης» επισήμανε χαρακτηριστικά. Ο κ. Πατούλης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι σε αυτές τις δύσκολες εποχές συμβάλλουν «σε μια δράση που έχει σημαντικό κοινωνικό πρόσημο για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη», ενώ ανήγγειλε επέκταση της πρωτοβουλίας παρόμοιες δράσεις ώστ «κανείς να μην αισθάνεται μόνος του».

- Advertisement -

   Το Πρόγραμμα των Λαϊκών Αγορών

   Στο πλαίσιο της δράσης, υπενθυμίζεται το πρόγραμμα με τις Λαϊκές Αγορές και τους Φορείς, όπου οι πολίτες μπορούν να προσφέρουν φρέσκα φρούτα και λαχανικά:

   -Κάθε Τρίτη στη Λαϊκή της Πηγάδας (οδός Θεοτόκη) για το Γηροκομείο Πειραιά και του Γαλατσίου (οδός Καραϊσκάκη)  για το Γηροκομείο Αθηνών.

   -Κάθε Τετάρτη στη Λαϊκή του Αγίου Παύλου (οδός Ψαρών) για την Κιβωτό του Κόσμου και της Πλατείας Αμερικής, (οδός Φυλής) για το ‘Ασυλο Ανιάτων.

   -Κάθε Παρασκευή στη Λαϊκή της Βάρης, στην Ανατολική Πλευρά της Παραλίας για τα Παιδικά Χωριά SOS, των Βριλησσίων (οδός Αναλήψεως) για το Ίδρυμα Χατζηκώνστα και της Καλλιθέας (οδός Αριστείδου) για τον ναό Αγ. Φωτεινής Ιλισσού.

   -Κάθε Σάββατο στη Λαϊκή της Καλλίπολης (οδός Χατζηκυριάκου Μαρίας) για το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

«STABILIZED»: Η νέα ετικέτα και η νέα προσέγγιση που προτείνονται για τη λιστέρια στα έτοιμα τρόφιμα – Του Ν. Γδοντέλη

Η λιστερίωση αυξάνεται στην Ευρώπη και οι επιστήμονες προτείνουν νέα επισήμανση για ασφαλέστερα έτοιμα τρόφιμα, την ώρα που τίθενται σε εφαρμογή αυστηρότεροι κανόνες για τη Listeria monocytogenes.

Ελληνικό ελαιόλαδο: Διατηρείται η εξαίρεση για τις στερόλες στην ποικιλία Κορωνέικη – Τι αλλάζει για παραγωγούς και εξαγωγές

Το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας διατήρησε το όριο των 800 mg/kg για τις ολικές στερόλες στα μονοποικιλιακά εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα Κορωνέικης, χωρίς χρονικό περιορισμό μέχρι να ολοκληρωθούν οι επιστημονικές μελέτες.

Παράσιτα στα τρόφιμα: 171 εκατ. λοιμώξεις και 33.800 θάνατοι παγκοσμίως το 2021 σύμφωνα με τον ΠΟΥ

Νέα μελέτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, καταγράφει το παγκόσμιο φορτίο από 14 παρασιτικά νοσήματα που μεταδίδονται μέσω τροφίμων και τις γεωγραφικές περιοχές με τη μεγαλύτερη επιβάρυνση