ΑρχικήΝέαΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα για το νομοσχέδιο διαχείρισης του νερού

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα για το νομοσχέδιο διαχείρισης του νερού

2 λεπτά ανάγνωσης

Σύνθημα «το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα».

Συλλαλητήριο εργατικών σωματείων, συνδικάτων και μαζικών φορέων με κεντρικό σύνθημα «να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του νερού» πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Σύνταγμα. Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες έστειλαν το μήνυμα «κάτω τα χέρια από το νερό. Δεν είναι εμπόρευμα, είναι κοινωνικό αγαθό» και ζήτησαν την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «για την παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του νερού».

- Advertisement -

«Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα», τόνισε ο οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ Μανώλης Χαρατσής, σε ομιλία του στο συλλαλητήριο. Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ για το νερό σημείωσε ότι «με την παραπέρα ιδιωτικοποίηση του νερού, η κυβέρνηση στηρίζει ξεδιάντροπα τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, σε βάρος της λαϊκής ανάγκης για φτηνό και ποιοτικό νερό».

Το μήνυμα ότι «οι εργαζόμενοι δεν αποδέχονται τη μετατροπή του νερού σε εμπόρευμα κόντρα στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης» έστειλε ο πρόεδρος της ΟΜΕ -ΕΥΔΑΠ, ο Θανάσης Σκόνδρας.«Δεν θα υποστύλουμε τη σημαία», τόνισε.

- Advertisement -

«Διεκδικούμε να απορριφθεί το πολυνομοσχέδιο έκτρωμα», υπογράμμισε από την πλευρά του ο Γιάννης Κελλάρης, μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης. Επεσήμανε, ακόμα, ότι «ο ξεσηκωμός που υπάρχει σήμερα πρέπει να πάρει ακόμα πιο μαζικά χαρακτηριστικά».«Να μην αφήσουμε να γίνει το επόμενο βήμα ιδιωτικοποίησης του νερού που αφορά όλους μας, αφορά όλο τον λαό που οι ανάγκες του μπαίνουν κάθε φορά στο ζύγι του “κόστους – οφέλους” με κριτήριο το κέρδος», σημείωσε ο κ. Κελλάρης.

«Καλούμε τα συνδικάτα των κλάδων να μπουν μπροστά και μαζί με τον λαό με τον αγώνα μας να μην επιτρέψουμε αυτό το νέο έγκλημα, να υπάρξει μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που οργανώνουν τα σωματεία και άλλοι μαζικοί φορείς για την απόσυρση του νομοσχεδίου, να αγωνιστούμε ενάντια στην πολιτική της ΕΕ για την πλήρη εμπορευματοποίηση της διαχείρισης των αποβλήτων και του νερού», τόνισε ο Βασίλης Πετρόπουλος, μέλος της ΕΕ της ΠΟΕ – ΟΤΑ και της γραμματείας του ΠΑΜΕ, μιλώντας στο συλλαλητήριο.

Σημειώνεται ότι στη συγκέντρωση συμμετείχε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΑΠΕ

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

«Μην το τρώτε»: Οι αρχές τεσσάρων χωρών καλούν τους καταναλωτές να αποφεύγουν αυτό το τρόφιμο λόγω καρκινογόνου αρσενικού

Διεθνείς αρχές προειδοποιούν για την παρουσία υψηλών επιπέδων ανόργανου αρσενικού, σε τρόφιμο που διατίθεται και στην ευρωπαϊκή αγορά.

Μπιμπερό: Νέα πρότυπα ασφαλείας για τα πλαστικά που χρησιμοποιούν τα βρέφη

Η αναθεώρηση των κανόνων για τα βρεφικά προϊόντα φέρνει στο επίκεντρο τις χημικές ουσίες που μπορεί να μεταναστεύσουν από τα πλαστικά υλικά και τις απαιτήσεις για αυστηρότερους ελέγχους

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το Nutri-Score – Υπό εξέταση η συμβατότητά του με το ενωσιακό δίκαιο

Δύο προδικαστικά ερωτήματα θα καθορίσουν το μέλλον του Nutri-Score στην Ευρωπαϊκή Ένωση.