Τι δήλωσε η Greenpeace μέσω ανάρτησης για τη φωτιά στο εργοστάσιο ΤΣΑΚΙΡΗΣ.
Τη στιγμή που η σοκαριστική είδηση πως η φωτιά στο μεγαλύτερο εργοστάσιο αυγών της Β. Ελλάδας “ΑΒΓΑ ΤΣΑΚΙΡΗ”, οφείλεται σε εμπρησμό από την οργάνωση “Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζωών” η Greenpeace Greece ζήτησε συγνώμη για την ανάρτησή της περί “θανάτωσης χιλιάδων κοτόπουλων”.
Η “παρεξήγηση” ξεκίνησε όταν η οικολογική οργάνωση με ανάρτηση στο Linkedin υποστήριξε ότι χιλιάδες κότες είχαν ένα βασανιστικό τέλος, καθώς κάηκαν ζωντανές μέσα στα κλουβιά τους παρά την διαβεβαίωση του CEO της εταιρείας πως από την πυρκαγιά καταστράφηκαν ολοσχερώς τα γραφεία της διοίκησης, η τυποποίηση των αβγών και οι υποδομές των logistics, αλλά δεν κινδύνεψαν οι παραγωγικές εγκαταστάσεις με τα κοτόπουλα που βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία.
«Την ίδια στιγμή, μια μεγάλη μονάδα αβγοπαραγωγής καταστράφηκε από πυρκαγιά χθες το βράδυ, και αντί το γεγονός ότι χιλιάδες κότες κάηκαν ζωντανές μέσα στα κλουβιά τους να αποτελεί είδηση, οι αναφορές επικεντρώνονται στο ότι οι εγκαταστάσεις της επιχείρησης καταστράφηκαν ολοσχερώς, χωρίς να αναφέρεται η τραγική μοίρα των ζώων. Σε αυτή την περίπτωση, τα ζώα παραμένουν εκτός του πεδίου ενδιαφέροντος, η αξία τους ελαχιστοποιείται και οι ζωές τους αντιμετωπίζονται ως μέρος του κεφαλαίου της επιχείρησης που καταστράφηκε. Το βασανιστικό τους τέλος δεν αποτελεί ούτε μέρος του ρεπορτάζ ούτε στοιχείο που προσελκύει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης» ανέφερε στην ανάρτηση η Greeenpeace.
Το σχόλιο προκάλεσε την άμεση αντίδραση της εταιρείας η οποία μέσω του Υπεύθυνου Εταιρικής Επικοινωνίας της TSAKIRIS FAMILY AE, Δημήτρη Ζακαλκά, διέψευσε τους ισχυρισμούς της οργάνωσης και όπως τόνισε «επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματος που τυχόν προκύπτει από το ισχύον νομικό πλαίσιο».
Απαντώντας η Greenpeace αφαίρεσε την ανάρτηση, ευχαρίστησε τον κ. Ζακαλκά για την παρέμβαση “προς αποκατάσταση της αλήθειας” και διευκρίνισε πως η είδηση βασίστηκε στην ειδησεογραφία που είχε δημοσιευτεί την Παρασκευή πριν την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας. Τέλος τονίζει πως η ανάρτηση δεν είχε στόχο την εταιρεία και πως παραμένει μόνιμη ανησυχία της Οργάνωσης η ευζωία όλων των μορφών ζωής και η προστασία της βιοποικιλότητας.
Η απάντηση της Tsakiris στη “συγνώμη” της Greenpeace.