ΑρχικήΝέαΜε μήνυση απειλεί η εταιρεία «ΑΒΓΑ ΤΣΑΚΙΡΗΣ» την Greenpeace Greece

Με μήνυση απειλεί η εταιρεία «ΑΒΓΑ ΤΣΑΚΙΡΗΣ» την Greenpeace Greece

3 λεπτά ανάγνωσης

Κόντρα μεταξύ της εταιρείας ΤΣΑΚΙΡΗΣ με την Greenpeace για το εάν στην πυρκαγιά των εγκαταστάσεων κάηκαν τα κοτόπουλα αυγοπαραγωγής.

Την αντίδραση της εταιρείας «ΑΒΓΑ ΤΣΑΚΙΡΗΣ» το εργοστάσιο της οποίας υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή μετά από πυρκαγιά, προκάλεσε ανάρτηση της Greenpeace Greece.

- Advertisement -

Η πυρκαγιά που ξέσπασε από άγνωστη αιτία στις εγκαταστάσεις του μεγαλύτερου εργοστασίου αυγών της Β. Ελλάδας, Tsakiris Family A.E. στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης κατέστρεψε ολοσχερώς τις εγκαταστάσεις και σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο CEO της εταιρείας Παύλος Τσακίρης, επιβεβαίωσε ότι οι εγκαταστάσεις (τα γραφεία της διοίκησης, η τυποποίηση των αβγών και οι υποδομές των logistics) υπέστησαν ολοκληρωτική καταστροφή, αλλά δεν κινδύνεψαν οι παραγωγικές εγκαταστάσεις με τα κοτόπουλα που βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία.

Ωστόσο η οικολογική οργάνωση σε ανάρτηση στο linkedin, αμφισβήτησε ότι δεν κάηκαν κοτόπουλα και υποστήριξε ότι “χιλιάδες κότες είχαν ένα βασανιστικό τέλος”, καθώς κάηκαν ζωντανές μέσα στα κλουβιά τους.

- Advertisement -

Σήμερα απαντώντας στην Greenpeace μέσω Linkedin, ο Υπεύθυνος Εταιρικής Επικοινωνίας της εταιρείας TSAKIRIS FAMILY AE, Δημήτρης Ζακαλκάς, διαψεύδει εκ νέου τους ισχυρισμούς της οργάνωσης και όπως τονίζει «επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματος που τυχόν προκύπτει από το ισχύον νομικό πλαίσιο».

Ο κ. Ζακαλκάς ενημερώνει τους ακόλουθους της Greenpeace στο Linkedin, πως οι κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας που υπέστησαν όντως ολοκληρωτική καταστροφή ουδεμία σχέση έχουν με τα 19 πτηνοτροφεία της εταιρείας που βρίσκονται σε διαφορετικές τοποθεσίες, υπενθυμίζοντας την ανακοίνωση του CEO της εταιρείας. Προσθέτει πως, το ότι δεν υπήρχαν κοτόπουλα στις εγκαταστάσεις που κάηκαν, αποδεικνύεται από το τηλεοπτικό υλικό καναλιού Πανελλαδικής εμβέλειας που μετέδιδε ζωντανά τη φωτιά, και διαβεβαιώνει πως το ζωικό κεφάλαιο αποτελεί καθημερινή φροντίδα και τεράστια ευθύνη συμβατική αλλά και προσωπική των επιχειρηματιών ώστε να διαβιούν με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες ευζωίας των πτηνών.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ανάκληση-μαμούθ σε περισσότερους από 50 κωδικούς κρουασάν μεγάλης αρτοβιομηχανίας – Ανακοινώσεις σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες

Η Ferrero ανακοίνωσε την ανάκληση επιλεγμένων παρτίδων κατεψυγμένων προϊόντων αρτοποιίας σε επτά ευρωπαϊκές χώρες, με την απόσυρση να αφορά περισσότερους από 50 κωδικούς της Cupiello, καθώς και Nutella Croissant και Nutella Muffin

Συσκευασμένη σαλάτα πίσω από επιδημία σαλμονέλας στην Ευρώπη με 2 νεκρούς και 109 κρούσματα – Ανακοίνωση ECDC

Το ECDC καταγράφει 109 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 11 ευρωπαϊκές χώρες και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ η έρευνα οδηγεί σε σπόρους μηδικής που διακινήθηκαν μέσω Ιταλίας

Δηλητηριάσεις από συμπληρώματα διατροφής: Στη δημοσιότητα έκθεση της Tox Info Suisse με 1.303 περιστατικά

Πενταετής ανάλυση 1.303 περιστατικών στην Ελβετία δείχνει ότι τα περισσότερα αφορούσαν παιδιά, ενώ οι σοβαρότερες δηλητηριάσεις συνδέθηκαν κυρίως με προϊόντα καφεΐνης και pre-workout