ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΣυνάντηση του Προέδρου του Ε.Φ.Ε.Τ. με αντιπροσωπεία του Γραφείου Αγροτικών Υποθέσεων της...

Συνάντηση του Προέδρου του Ε.Φ.Ε.Τ. με αντιπροσωπεία του Γραφείου Αγροτικών Υποθέσεων της Πρεσβείας των ΗΠΑ

1 λεπτά ανάγνωσης

Στο επίκεντρο θέματα του τομέα της αγροδιατροφής που αφορούν τον Codex Alimentarius καθώς και των τρεχουσών προκλήσεων στην επισιτιστική ανεπάρκεια που προκύπτουν από το ουκρανικό ζήτημα

Την Τρίτη, 21 Ιουνίου και ώρα 14:30, στην κεντρική υπηρεσία του Ε.Φ.Ε.Τ. πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσώπων του Ε.Φ.Ε.Τ. και του Γραφείου Αγροτικών Υποθέσεων της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, το οποίο έχει την έδρα του στην Ρώμη της Ιταλίας. Τον Ε.Φ.Ε.Τ. εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Ε.Φ.Ε.Τ., Καθηγητής κ. Α. Ζαμπέλας και η κα Ζωή Μούσια, Διευθύντρια της Διεύθυνσης Αξιολόγησης Επικινδυνότητας και Διατροφής. Την Πρεσβεία της Αμερικής εκπροσώπησαν οι κ.κ. Charles Rush,. Regional Agricultural Attaché, ακόλουθος των χωρών Ιταλίας, Ελλάδας, Σερβίας, Αλβανίας, Κροατίας, Βοσνίας Ερζεγοβίνης και Μάλτας και Dimosthenis Faniadis, Agricultural Assistant, United States Department of Agriculture.
Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα του τομέα της αγροδιατροφής που αφορούν τον Codex Alimentarius καθώς και των τρεχουσών προκλήσεων στην επισιτιστική ανεπάρκεια που προκύπτουν από το ουκρανικό ζήτημα. Συζητήθηκαν, επίσης, οι δυνατότητες ανάπτυξης και διεύρυνσης της συνεργασίας για την επίλυση αυτών των ζητημάτων που αφορούν μεταξύ άλλων και την προοπτική μιας ενιαίας
πολιτικής στην διατροφή.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα και έκλεισε με την αμοιβαία συμφωνία για συνέχιση και επέκταση της συνεργασίας.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Σκάνδαλο με μπισκότα βιομηχανικού κολοσσού που εξάγει σε δεκάδες χώρες: Εντοπίστηκε πρώτη ύλη για ζωοτροφές βοοειδών

Εταιρεία με παραγωγική δυναμικότητα 500 τόνων ημερησίως στο επίκεντρο ελέγχων για χρήση πρώτης ύλης ζωοτροφών.

Τρία δημοφιλή είδη μανιταριών στο μικροσκόπιο της ANSES – Παρενέργειες και επικίνδυνοι συνδυασμοί με φάρμακα

Η ANSES προειδοποιεί για αλλεργίες, ηπατικές βλάβες και αλληλεπιδράσεις με φάρμακα από συμπληρώματα που περιέχουν τρία δημοφιλή μανιτάρια.

Γιατί η EFSA ζητά να επανεξεταστεί ο «συντελεστής 100», η βάση των ορίων ασφάλειας εδώ και 70 χρόνια;

Η επικαιροποιημένη καθοδήγηση της Επιστημονικής Επιτροπής αλλάζει τα δεδομένα για τα βρέφη και διατηρεί τα 70 κιλά για τον μέσο ενήλικα